月餅節之後

作者: Lavendercandy 发表于 2017-10-10 22:37:11
2644 9
中秋節過後,食晒月餅啦,洗乾淨留個返膠盒,唔知有無人好似我咁
事實係適合兩寸盆既碟仔出面好難買
唯有咁樣用住先

評分

查看全部評分

mirrorcmw 發表於 2017-10-10 23:27:58 來自手機 |顯示全部樓層
我都會留起架
jellyfishy 發表於 2017-10-11 09:06:06 |顯示全部樓層
我都有用個D 膠dul, 迷你的 dul dul 俾迷岩和苖仔, 大個D 用來扮溫箱, 無浪費, YEAH
Lavendercandy 發表於 2017-10-11 11:25:53 |顯示全部樓層

好好呀   
一齊循環再用
Lavendercandy 發表於 2017-10-11 11:32:59 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2017-10-11 09:06
我都有用個D 膠dul, 迷你的 dul dul 俾迷岩和苖仔, 大個D 用來扮溫箱, 無浪費, YEAH{:emoji_ ...

Yeah ~ 我都係咁用架   如果掉左就變垃圾啦 ~
多謝超級版主大大賞分, 第一次... 好開心呢

好事唔怕分享 :)  發表於 2017-10-11 13:42
ChrisChauChris 發表於 2017-10-11 21:20:21 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-1-28 11:39:44 |顯示全部樓層
呢款膠兜幾好用,可以當底碟,又可以做溫室,料厚唔易爛
tarepanda817 發表於 2018-1-28 12:44:22 來自手機 |顯示全部樓層
大細月餅兜我都有伸有7X9紫菜兜添
Lavendercandy 發表於 2018-1-28 14:16:14 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-1-28 11:39
呢款膠兜幾好用,可以當底碟,又可以做溫室,料厚唔易爛

我就係咁,用小小膠紙貼住兩個兜既一邊做小溫室既蓋,咁就唔易走位
Lavendercandy 發表於 2018-1-28 14:20:35 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-1-28 12:44
大細月餅兜我都有<span class="emoji emoji1f600"></span>伸有7X9紫菜兜添<span class="emoji emoji1f61d"></span>

大大好聰明又環保!
我主要用迷你冰皮月餅既膠盒,最適合2寸盆做底碟。大個既膠盒就用來做溫室。