請問呢棵野叫咩名?

作者: one2three 發表于 2017-9-2 16:25:57
1084 8
請問呢棵野叫咩名? 謝謝
雙魚座 發表於 2017-9-2 16:40:14 來自手機 |顯示全部樓層

你好,這棵咁像花貓?不知是不是,因為剛種花貓見成棵有毛,葉又對生,所以有這聯想。
回復

Aking 發表於 2017-9-2 17:43:04 |顯示全部樓層
似左手香/到手香,聞下有冇味

應該係啦  發表於 2017-9-2 21:59
回復

Claim 發表於 2017-9-4 10:11:52 |顯示全部樓層
有可能是6月你送白邊到手香當時, 我交給你的黃中斑到手香.   你送白邊到手香, 現生得唔錯.

回復

tarepanda817 發表於 2017-9-4 14:14:02 來自手機 |顯示全部樓層
似係左手香
回復

one2three 發表於 2017-9-5 09:18:12 |顯示全部樓層
Claim 發表於 2017-9-4 10:11
有可能是6月你送白邊到手香當時, 我交給你的黃中斑到手香.   你送白邊到手香, 現生得唔錯.

...

Claim 
我想想吓先記得原來係黃中斑到手香。
重記得你玩大迴音嘛,¥係屬於中華人民共和國架。
你要¥可到葵芳邨領展地鋪《林記燒腊》問個臭X攞啦。

政府帶頭搞所謂整色整水:將毎一件事做成口頭藝術丶發噪音丶雜音滋擾《正一搞X棍》
回復

one2three 發表於 2017-9-5 09:39:06 |顯示全部樓層
Claim 發表於 2017-9-4 10:11

...

重可以去葵芳邨穩個講“0n九中國人”80歳老坑垃圾張(中央力撑)取你喜歡的花花草草
回復

Claim 發表於 2017-9-5 15:18:27 |顯示全部樓層
one2three 發表於 2017-9-5 09:18
Claim 
我想想吓先記得原來係黃中斑到手香。
重記得你玩大迴音嘛,¥係屬於中華人民共和國架。

one2three 花友, 是否有任何誤會? 是認錯人嗎? 我睇番D記錄, 我地在荃灣MTR交收, 我無入閘, 你給我"白邊到手香"連花盆, 我給你"黃中斑到手香"枝條, 我地隔住個閘講無兩句野, 絕對無提及錢!  到目前為止, 我在園藝館/花友從未私下提及任何賣出植物, 亦從未收過任何錢.
回復

one2three 發表於 2017-9-7 11:17:57 |顯示全部樓層
補照片

回復