分享 金蔥蘭 Zephyranthes pulchella 種子

作者: ChanKwingYin 發表于 2017-8-23 20:38:53
2035 6

耐高溫耐濕 可直曬, 粗放管理
播種後一般約當年或第二三年開花
印像中其中一個蓏實與蔥蘭的 園藝 品種 sunset strain雜交了

先到先得

5份, 每份9粒
只限郵寄
郵寄注意事項:
* 如因郵寄有誤做成任何損失,本人恕不負責。
* 收到分享後,接受分享者必須在帖中回覆確認。
* 接受分享物品後,不可轉售和謀利,違反此原則者,將再不得在此接受分享。
* 如不能接受上述事項者請勿下標
* 如遇任何爭議,由本人作最後決定
* 發帖後請即PM郵寄地址,否則申請會被取消
* 收到戶口號碼後36小時內,將HK$5(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HKBEA),否則申請會被取消
* 入數後請發帖或PM通知入數時間,請勿貼出收據
* 收到後必須回覆確認

評分

查看全部評分

吉祥 發表於 2017-8-24 10:52:42 |顯示全部樓層

排一份.  
請問有沒有其他銀行可入數, 因我沒有HKBEA.
是否寄回郵便不用入數. 謝謝

寫錯了,因我沒有其他銀行.抱歉  發表於 2017-8-24 18:00
回復

B17 發表於 2017-8-24 12:00:52 |顯示全部樓層

已經種緊差唔多樣嘅citrina,不排

又回郵又入數,是旦一個方法都得?
真係唔係個個人有東亞戶口,要排隊入數好花時間

要種兩年架畀夠20粒啦

我也沒有hsbc帳號,也是排隊入數 下次聽你的  發表於 2017-8-24 17:57
入數  發表於 2017-8-24 17:52
回復

B17 發表於 2017-8-24 12:15:14 |顯示全部樓層
原來jetco都有跨行轉賑,不過得好少銀行

https://www.jetco.com.hk/tc/money-transfer/inter-bank-fund-transfer
回復

powergun 發表於 2017-8-24 12:52:29 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-8-24 12:15
原來jetco都有跨行轉賑,不過得好少銀行

https://www.jetco.com.hk/tc/money-transfer/inter-bank-fund ...

無用過, 得細行, 發鈔的都唔包, 無Q用
回復

B17 發表於 2017-8-24 18:03:28 來自手機 |顯示全部樓層
恆生,匯豐ATM互通,可以轉賬
恆生,匯豐伴大家成長,冇理由會冇
回復

吉祥 發表於 2017-8-24 19:08:42 |顯示全部樓層
吉祥 發表於 2017-8-24 10:52
排一份.  
請問有沒有其他銀行可入數, 因我沒有HKBEA.
是否寄回郵便不用入數. 謝謝 ...

那我取消吧. 但都多謝你無私分享.
回復