B17后宮之苦

作者: 小雷子 发表于 2017-8-9 15:00:19
40412 985
tarepanda817 發表於 2018-4-25 20:21:50 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-4-25 19:48
Lisa姐唔睬我,未見過花,黎緊兩個月都唔開就掉得

又掉我舉手排定隊認頭得唔得,呢期我同D迷岩friend左,好多都有花冧

B17
留野畀人,好煩的,咪驅~~  發表於 2018-4-26 00:00
小雷子 發表於 2018-4-25 22:11:05 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-25 17:09
我都有Tai Pink, 原來朵花咁靚,要快D努力令佢開花<span class="emoji emoji1f60d"></span>呢期最威代表作應該係An's Bom Di ...

係我印像中,你好似冇tai pink架?你有冇記錯左呢?
tarepanda817 發表於 2018-4-25 23:57:15 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-4-25 22:11
係我印像中,你好似冇tai pink架?你有冇記錯左呢?<span class="emoji emoji1f605"></span>

我有呀,Tai Pink 是由Tin大分享的^^

http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=204124&highlight=Tai%2Bpink

又話說早前在花墟見到有Lisa賣,不過要$45都是忍手了
B17 發表於 2018-4-26 11:49:25 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-25 23:57

http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=204124&highl ...

tin大多種子苗,開出黎隻隻唔同樣,靚唔靚,靠運氣
小雷子 發表於 2018-4-26 12:58:21 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-4-26 11:49
tin大多種子苗,開出黎隻隻唔同樣,靚唔靚,靠運氣

我鐘意有驚喜喎!下次要申請一棵種下先!
小雷子 發表於 2018-4-26 13:01:08 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-25 23:57

http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=204124&highl ...

我買小苗,$25蚊!
tarepanda817 發表於 2018-4-26 14:08:02 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-4-26 13:01
我買小苗,$25蚊!

繽記都係苗,但見佢打$45,在小苗區位置
小雷子 發表於 2018-4-26 14:13:51 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 14:08
繽記都係苗,但見佢打$45,在小苗區位置

莫非又加左價!我見45蚊,通常係有花冧或者有花開架!
小雷子 發表於 2018-4-26 17:16:59 來自手機 |顯示全部樓層
原來中左貓毒真係好難戒架,唯有慢慢嚟!今日有新成員加入……有人話佢好難攪!有人話佢好抵玩! 究竟係難搞定係抵玩呢?等小雷子試下先,遲啲有答案,就話比大家知啦!
歡迎新成員……Manchu…… 20180426_165955.jpg
小雷子 發表於 2018-5-5 19:23:52 來自手機 |顯示全部樓層

甩色公主又開返花啦! 20180505_112008.jpg

多謝B大大賞分!

評分

查看全部評分

B17 發表於 2018-5-5 22:08:38 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-4-26 17:16
原來中左貓毒真係好難戒架,唯有慢慢嚟!今日有新成員加入……有人話佢好難攪!有人話佢好抵玩! 究竟係難 ...

嗰個咪係我囉

種過3次都失敗,不過別人種又唔難架喎
小雷子 發表於 2018-5-5 22:31:00 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-5-5 22:08
嗰個咪係我囉

種過3次都失敗,不過別人種又唔難架喎

呵呵!種3次都失敗!呢個小笨友,明恰你喎! 舉白旗投降公仔好少見…………我鐘意呀!
小雷子 發表於 2018-5-7 13:52:59 來自手機 |顯示全部樓層

Kohleria HCY's Rainbow ribbon 彩虹絲帶,等到頸都長,今日終於開啦!買嘅時睇相以為係桃紅色,原來係紫紅色架,花花好大朵,成4cm咁大!好開心呀!點解相機影出來變左桃紅色架!
20180507_132929.jpg 20180507_133022.jpg 20180507_133104.jpg 20180507_133202.jpg

多謝B大大獎賞!

我五係大師,唯有文字賞分,哈哈,超靚呀  發表於 2018-5-27 13:53

評分

查看全部評分

B17 發表於 2018-5-7 13:58:56 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-7 13:52
Kohleria HCY's Rainbow ribbon 彩虹絲帶,等到頸都長,今日終於開啦!買嘅時睇相以為係桃紅色,原來係紫紅 ...

就算有色差,一樣咁醒神
雙魚座 發表於 2018-5-7 20:32:10 來自手機 |顯示全部樓層
雷大入咗好多貨
小雷子 發表於 2018-5-18 23:03:37 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-7 20:32
雷大入咗好多貨<span class="emoji emoji1f60d"></span>。

My new design 20180518_182946.jpg

我都o咀  發表於 2018-5-27 13:54
雙魚座 發表於 2018-5-19 22:12:17 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-18 23:03
My new design <span class="emoji emoji1f602"></span>

驚豔的不是新設計,而且白滑玉手。
小雷子 發表於 2018-5-19 22:18:38 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-19 22:12
驚豔的不是新設計,而且白滑玉手。<span class="emoji emoji1f608"></span>

哈哈!美顏相機嘛!要幾靚有幾靚!
小雷子 發表於 2018-5-27 13:38:43 來自手機 |顯示全部樓層
Sinn. Stone's Yulia開花啦!换左大盆,感覺生得靚左! 20180527_132941.jpg

紅旗袍越種越靚! 20180527_132853.jpg

評分

查看全部評分

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-27 13:55:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-27 13:38
Sinn. Stone's Yulia開花啦!换左大盆,感覺生得靚左!<span class="emoji emoji1f604"></span>

紅旗袍越種越靚!