B17后宮之苦

作者: 小雷子 發表于 2017-8-9 15:00:19
40485 985
小雷子 發表於 2018-3-19 18:45:09 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-19 18:15
大頭那朵是公貓,看看另一朵是否雌貓~玩一玩授粉遊戲。

點分老公定老婆?
回復

雙魚座 發表於 2018-3-19 19:20:22 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-19 18:45
點分老公定老婆?<span class="emoji emoji1f601"></span>

老公有二至六支單頭,頭上有粉。
老婆像v字,無粉但濕地。
回復

小雷子 發表於 2018-3-19 19:37:59 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-19 19:20

你睇係咪咁樣?
老公 20180319_193222.jpg
老婆 20180319_193257.jpg

對  發表於 2018-3-19 19:58
回復

小雷子 發表於 2018-3-20 10:00:27 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-19 19:20

魚魚!我想試莫內+Amabilis!圖片呢個係咪老公?唔見有花粉嘅? 20180320_095348.jpg

哎吔!你將老公條嘢切咗出黎??  發表於 2018-3-20 12:00
回復

雙魚座 發表於 2018-3-20 12:01:03 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-20 10:00
魚魚!我想試莫內+Amabilis!圖片呢個係咪老公?唔見有花粉嘅?<span class="emoji emoji1f613"></span> ...

似老公。花貓未成功開花,拿chocolate cream 為例:花期五天,剛開的花是沒有花粉,第二、三日才見花粉,第四、五日已見亁。最佳授粉時間是開花後第二、三天。各品種有所不同的。
圖中所見像花粉未成熟。
回復

小雷子 發表於 2018-3-20 13:46:50 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-20 12:01
似老公。花貓未成功開花,拿chocolate cream 為例:花期五天,剛開的花是沒有花粉,第二、三日才見花粉, ...

我剪左2條來試!即係再等?
回復

小雷子 發表於 2018-3-27 15:17:00 來自手機 |顯示全部樓層
貓……貓……貓……全屋都係貓
莫內花園……開左好多朵花,但不是每朵花都有尾巴架!
莫內花園……斬頭水種,已經開左一朵花,花比泥種細啲! 20180327_150223.jpg
紅旗袍……就快開啦!要等多2日! 20180327_150313.jpg
Amabilis……不斷開花,已超過11朵啦! 20180327_145955.jpg
最後來個大合照 20180327_145703.jpg

評分

查看全部評分

回復

B17 發表於 2018-3-27 18:41:45 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-27 15:17
貓……貓……貓……全屋都係貓
...

我的Amabilis得一朵,你的11朵太過份了
回復

小雷子 發表於 2018-3-27 18:47:14 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-3-27 18:41
我的Amabilis得一朵,你的11朵太過份了

非常多謝你!送隻靚貓比我!
佢真係好乖,不停開花!
佢係我最愛!
回復

雙魚座 發表於 2018-3-27 21:35:47 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-27 15:17
貓……貓……貓……全屋都係貓<span class="emoji emoji1f638"></span>
...

雷大啲貓好靚。高手一名。
另外新貓貓有無如:susan the cat或深紫色,加上去會更靚。
回復

小雷子 發表於 2018-3-27 21:40:26 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-27 21:35
雷大啲貓好靚。高手一名。
另外新貓貓有無如:susan the cat或深紫色,加上去會更靚。 ...

兩隻我都冇呀!有紫色貓?
回復

雙魚座 發表於 2018-3-27 22:07:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-27 21:40
兩隻我都冇呀!有紫色貓?<span class="emoji emoji1f60d"></span>

見過有深紫貓,但不是Halloween 底色不是青色,是淺粉紅色,好靚的。
回復

小雷子 發表於 2018-3-27 22:09:29 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-3-27 22:07
見過有深紫貓,但不是Halloween 底色不是青色,是淺粉紅色,好靚的。

比張相嚟睇吓!
回復

雙魚座 發表於 2018-3-27 22:12:15 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-27 22:09
比張相嚟睇吓!<span class="emoji emoji1f601"></span>

望過下咪算,少出現,相信會很難得到。
回復

ChanKwingYin 發表於 2018-3-27 22:34:04 來自手機 |顯示全部樓層
全皆異國胡姬,妖艷甚矣!
回復

小雷子 發表於 2018-3-27 22:41:01 來自手機 |顯示全部樓層
ChanKwingYin 發表於 2018-3-27 22:34
全皆異國胡姬,妖艷甚矣!

歡迎光臨!根球大師!
回復

ChanKwingYin 發表於 2018-3-27 22:48:08 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-3-27 22:41
歡迎光臨!根球大師!<span class="emoji emoji1f601"></span>

冇嘢喇我走喇..................>
回復

小雷子 發表於 2018-3-29 23:21:09 來自手機 |顯示全部樓層
面青青版Venus,花花就開啦!花冧顏色明顯比莫內深!
見到貓嘴,好得意! 20180329_231327.jpg
回復

小雷子 發表於 2018-3-31 14:03:21 來自手機 |顯示全部樓層
青BB版Venus開左花啦!花又大又艷麗! 20180331_134745.jpg
莫內 VS Venus(兩款都有,可作比較)
上朵係莫內,下朵係Venus!大家喜歡那種呢? 20180331_123610.jpg

另外kohleria HCY's Magic Elf 又開花啦!又大又靚! 20180331_123736.jpg
紅旗袍及kohleria HCY's Magic Elf 合照 20180331_134707.jpg
回復

小雷子 發表於 2018-4-2 17:01:36 來自手機 |顯示全部樓層

玩完手fing-fing去露營,返到嚟成個人散晒!
不過仍然冇忘記要交功課!
B大大!收復活節禮物啦!
先嚟火辣辣嘅紅旗袍出塲!
20180402_163532.jpg 20180402_163616.jpg

跟住靚靚Venus!冇見一日,開晒!(泥種) 20180402_162148.jpg
Venus一朵花原本係有5塊花瓣的……因為復活節關係,送你6塊花瓣,兼且大贈送……靚爆鏡嘅K小姐!

莫內都話要出塲……送飛吻 20180402_161951.jpg
最后所有美女們都出現,參加動感熱辣辣復活節大派對! 20180402_162623.jpg

好燦爛嘅小花園  發表於 2018-4-6 16:37

評分

查看全部評分

回復