B17后宮之苦

作者: 小雷子 發表于 2017-8-9 15:00:19
40506 985
小雷子 發表於 2017-12-4 22:45:27 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-12-4 22:38
我d舊帖有相,你睇完就抄,版權費呀,告你架

我只會抄梵高!你呀!應該冇咩吸引力……
回復

B17 發表於 2017-12-4 23:51:04 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-4 22:45
我只會抄梵高!你呀!應該冇咩吸引力……

版權法唔理你有冇吸引力,抄就有罪!
下次話人抄先諗下自己會唔會抄左人地既野既  
回復

小雷子 發表於 2017-12-5 14:51:12 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-12-4 23:51
版權法唔理你有冇吸引力,抄就有罪!
下次話人抄先諗下自己會唔會抄左人地既野既   ...

好可憐
屈……打……成……招!
回復

小雷子 發表於 2017-12-9 19:19:15 來自手機 |顯示全部樓層
化了裝,可以靚到咁!你又認唔認得佢呢? 20171209_191526.jpg
回復

B17 發表於 2017-12-9 19:51:39 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-9 19:19
化了裝,可以靚到咁!你又認唔認得佢呢?

天氣乾燥,公主爆拆了
回復

B17 發表於 2017-12-9 19:53:22 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-4 20:32
我家新成員……夢中情人Venus謝謝B大大!
經過七日郵遞過程,心諗一定C硬啦!

5日啦,venus死唔死得
回復

小雷子 發表於 2017-12-9 19:54:56 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-12-9 19:51
天氣乾燥,公主爆拆了

咁靚女!你唔鐘意咩?
回復

B17 發表於 2017-12-9 19:56:04 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-9 19:54
咁靚女!你唔鐘意咩?

靚呀!甩色見得多,咁紅好少見
回復

小雷子 發表於 2017-12-9 19:58:28 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-12-9 19:53
5日啦,venus死唔死得

你自己睇吓!佢地不知幾開心! 20171208_152055.jpg 20171208_152110.jpg
回復

小雷子 發表於 2017-12-9 20:02:25 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-12-9 19:56
靚呀!甩色見得多,咁紅好少見

開心可以令人變靚!你都要每日笑多D!
回復

小雷子 發表於 2017-12-11 10:03:33 來自手機 |顯示全部樓層

2017年將會過去!小雷子最后一份功課!希望
老師笑納!(已盡全力了)
在此謝謝老師無私分享,教導及鞭策!
20171211_093854.jpg 20171211_094022.jpg 20171211_094358.jpg 20171211_094142.jpg 20171211_094652.jpg

原來小雷子種花都好犀利⚆ꆚ⚆  發表於 2017-12-19 22:22
回復

tarepanda817 發表於 2017-12-11 11:33:29 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-11 10:03
老師笑納!(已盡全力了)<span class="emoji emoji1f60a"></span>
在此謝謝老師無私 ...

我D功課唔知趕唔趕到年尾交呢?2盆迷岩仍是花冧中!
回復

B17 發表於 2017-12-11 11:49:04 |顯示全部樓層

盆盆都多花,發揚光大,園藝館種苦最渣嗰個係我啦
回復

ET0404 發表於 2017-12-11 12:18:09 |顯示全部樓層

盆盆都咁爆,勁!
回復

rumer 發表於 2017-12-11 14:26:01 來自手機 |顯示全部樓層
老師笑納!(已盡全力了)<span class="emoji emoji1f60a"></span>

哇~小雷子2017年尾的功課超。級。犀。利~!
每盆都爆花而且真的好靚好靚好靚~~
要比一千個like 啊~!
回復

雙魚座 發表於 2017-12-11 21:07:35 來自手機 |顯示全部樓層

盆盆爆滿,咁多功課交。
回復

小雷子 發表於 2018-1-9 11:04:53 來自手機 |顯示全部樓層
踏入2018年,更新一下,花貓情況!
1. Amabilis
呢隻貓貓好乖,由上年年尾開左第一朵花后,就不斷開花,未停過!最高峯時8-9朵! 20180109_102616.jpg
2.Kohleria An's red Cheongsam
兩棵幼苗長高了,但底部莖位太幼, 承托不起新長出的葉,搞到搖來搖去! 20180109_102653.jpg
3.Venus
媽媽同bb生長得好好,兩棵差不多一樣大! 20180109_102724.jpg 20180109_102755.jpg
4.莫內花園
經過換泥分株后,兩株生長很好!BB比媽媽更大更強壯! 20180109_102828.jpg
5.Kohleria HCY's dark patch(新成員加入)
換泥后巳穩定生長! 20180109_102913.jpg

B17
雖然開花路仍遠,不過的確壯番好多!  發表於 2018-1-9 13:30
B17
面青青Venus係兩姊妹!  發表於 2018-1-9 12:33

評分

查看全部評分

回復

小雷子 發表於 2018-1-9 13:40:27 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-12-11 11:49
盆盆都多花,發揚光大,園藝館種苦最渣嗰個係我啦

多謝老師!我會比心機,種好兩姊妹架!
回復

小雷子 發表於 2018-1-14 20:49:51 來自手機 |顯示全部樓層
2018年更新迷岩近況!
1.Sinn. stone's YuIia 最近有少少爛葉,又開始生花冧! 20180114_202050.jpg
2.甩色公主……仍然開花不斷,大愛! 20180114_192347.jpg 20180114_170554.jpg
3.Sinn.stone's nate……開花不斷,充滿熱情 豪邁
4.Sinn.Lisa……越生越大,期待爆花!它比半迷你紫羅蘭更大! 20180114_192209.jpg 20180114_192140.jpg
5.Cindy……新加入成員……多謝花大大分享,我會比心機種好佢架,你睇BB都成長中!母子平安!
20180114_201651.jpg 20180114_201721.jpg
6..Sinningia eumorpha x sp. florianopolis……新成員……換泥后有點爛葉,但現在成長中
回復

花の守護 發表於 2018-1-14 22:01:12 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-1-14 20:49
2018年更新迷岩近況!
1.Sinn. stone's YuIia 最近有少少爛葉,又開始生花冧!
2.甩色公主……仍然開花不斷 ...

你嘅yulia真係“奇葩”,哈哈哈ヾノ≧∀≦)o

Cindy冇見一排又大左。bb都大埋
回復