成功分享1000份

作者: B17 發表于 2017-7-19 11:59:17
5469 90
B17 發表於 2017-7-21 23:41:29 |顯示全部樓層
送走堆酢,已經1050,太可怕了

一萬對你來講都easy job!  發表於 2017-7-22 00:02
回復

auch 發表於 2017-7-22 01:36:37 |顯示全部樓層
如果B17大大繼續分享,做福花友,施比受更有福,當然是最好。其實好多你嘅「普通嘢」出面都係難以揾到,所以先咁多花友追捧。

點都好,多謝你以往分享給我的植物,給我帶來不少樂趣和滿足感
回復

B17 發表於 2017-9-10 23:37:23 |顯示全部樓層

已經1121,一於採納小雷子建議,花小d時間搞包裝,先停呢d迷岩,唔再分
Sinn. Martha Lemke
Sinn. Ozark Double Snowrose
Sinn. Pirate's Petite Chili
Sinn. Stone's Yulia
回復

小雷子 發表於 2017-9-11 00:16:49 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-9-10 23:37
已經1121,一於採納小雷子建議,花小d時間搞包裝,先停呢d迷岩,唔再分
Sinn. Martha Lemke ...

B大大年事巳高,假日還孤獨一人,整天留在家中,忙於分配及整理花草分享,包裝工作非常刻板又瑣碎!看見他頭髮班白,雙手顫抖,口中念念有詞:呢個人又未入數,又要人追,欠打呀………攪到佢心火盛, 個人燥到不得了而且又影響健康……見到他的景況 ,實在於心不忍……還盼望花友們,多多體諒,給B大大一個自由的空間……等他可以真的退下來休息……

(˶‾᷄⁻̫‾᷅˵)哈哈哈  發表於 2017-9-11 15:04
回復

B17 發表於 2017-9-11 11:14:00 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-9-11 00:16
B大大年事巳高,假日還孤獨一人,整天留在家中,忙於分配及整理花草分享,包裝工作 ...

小雷子太傻了 分享不需要揀假期一天內完成,分開幾日,每日搞小小就可以啦
入數問題,你當花友個個會走數咁樣。咁耐以來得一個人走過數,一般係唔記得發通知而已,無需太在意。
既然你又講退,咁就再退多兩隻,就cindy,isa's murmur啦,多謝小雷子鼓勵
回復

雙魚座 發表於 2017-9-11 11:30:57 來自手機 |顯示全部樓層
B大大年事巳高<span class="emoji emoji1f622"></span>,假日還孤獨一人,整天留在家中,忙於分配及整理花草分享,包裝工作 ...

B大退休,小雷子是否想接力?你入園藝管有一段時間,應該大把貨。
試下大量繁植、開帖、包裝、寫信、寄出。
回復

B17 發表於 2017-9-11 11:43:44 |顯示全部樓層
B大大年事巳高,假日還孤獨一人,整天留在家中,忙於分配及整理花草分享,包裝工作 ...

之前定咗每隻迷岩分20次就停,如小雷子所言,又revise下,減到15次,即刻又多兩隻夠數
bye-bye Sinn. HCY's Taurus,甩色公主

十七大好似cut左好多,好可惜哦(˘︶˘)~唔知以後會唔會再有機會分享到呢?(˶‾᷄⁻̫‾᷅˵)  發表於 2017-9-11 15:07
回復

小雷子 發表於 2017-9-11 12:45:38 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2017-9-11 11:30
B大退休,小雷子是否想接力?你入園藝管有一段時間,應該大把貨。
試下大量繁植、開帖、包裝、寫信、寄出 ...

魚魚!你取笑我!2呎窗台可以種到幾多盆小花?分享要靠你啦!珊瑚蘭剛剛已寄出!
回復

雙魚座 發表於 2017-9-11 14:02:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-9-11 12:45
魚魚!你取笑我!2呎窗台可以種到幾多盆小花?分享要靠你啦!珊瑚蘭剛剛已寄出! ...

2呎好大的。咁我咪重細地方。
有人種植物種到開花場咁。應是明退暗分,退休無咁早。
多謝珊瑚蘭先,會雪到11月中。http://classweb.loxa.edu.tw/clockloxa/plant/html/i/i016.htm
回復

one2three 發表於 2017-9-11 14:41:56 |顯示全部樓層
嘻嘻,好彩重有B大大分享。
雖然我無收過,但唔知點解都好開心。
回復

小雷子 發表於 2017-9-11 15:04:59 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-9-11 11:43
之前定咗每隻迷岩分20次就停,如小雷子所言,又revise下,減到15次,即刻又多兩隻夠數
bye-bye Sinn.  ...

情……與……義…………值千金,
刀山去……地獄去……,有何憾,
為知心,犧牲有何憾…….
回復