迷你玫瑰真係迷你玫瑰 !!

作者: sarshk2014 发表于 2017-7-4 09:44:48
10207 84
sarshk2014 發表於 2019-5-18 07:52:06 來自手機 |顯示全部樓層
話説上回講到佢璀璨之後,也是要剪之時!。不過佢好堅強,唔洗好耐又從新上路,剪位發左三隻芽仔出泥;好開心又要剪,今次剪芽,三隻只能活一隻……

剪芽方法果然奏效,話咁快又有冧禾!真係想唔開心都唔得!

又話咁快又爆冧禾!你地估下今次朵花開得靚唔靚呢?
sarshk2014 發表於 2019-5-20 12:24:28 |顯示全部樓層
開啦!大家覺得點呢?佢靚唔靚啫?

如果大家唔滿意冇緊要啦!第二Paul又有冧啦!有期待就有希望啦!下次見!
sarshk2014 發表於 2019-5-28 08:27:44 |顯示全部樓層
笑哈哈又開花 佢唔好釆囉!開花遇正連日天陰落雨,不過佢又好堅強,冇比個天陰島!照開花冇有怕;標準啦,都算靚啦!

依張出水芙蓉樣好醒神!
小雷子 發表於 2019-5-28 08:58:10 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-5-28 08:27
笑哈哈又開花 佢唔好釆囉!開花遇正連日天陰落雨,不過佢又好堅強,冇比個天陰島!照開花冇有怕;標準 ...

天陰陰又落雨,充滿陽光感的靚靚玫瑰花,扮下太陽,亦可照亮人生!
sarshk2014 發表於 2019-5-29 08:26:33 來自手機 |顯示全部樓層
有靚靚玫瑰嘅歡顏,加埋雷大大嘅窩心留言,個天點灰都冇有怕啦!
小雷子 發表於 2019-5-29 20:22:41 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-5-29 08:26
有靚靚玫瑰嘅歡顏,加埋雷大大嘅窩心留言,個天點灰都冇有怕啦!<span class="emoji emoji1f607"></span> ...

欣賞花花外,還欣賞你幅馬賽克牆,好襯你盆玫瑰!
sarshk2014 發表於 2019-6-26 09:23:00 來自手機 |顯示全部樓層
開開心心又開花,歡歡喜喜来賞花。

禽朝嘅:

禽晚嘅:

今朝嘅:

睇泥佢好似要唞唞啦!
sarshk2014 發表於 2019-8-4 08:43:36 |顯示全部樓層
好開心佢又開花啦!估佢唔島咁快就唞完暑囉!依排天氣唔好,勁曬勁落雨勁打風,開得麻麻好正常啦!希望下一造入秋後會靚番啦!

sarshk2014 發表於 2019-8-6 08:54:17 來自手機 |顯示全部樓層
我真系忍左佢好耐啦!等左大半年,依家係時候剪剪剪啦!好開心架!就簡條長尐嘅!

一於一開四啦,都唔算太貪心啦!

就咁插番落盆度,唔洗開新盆咁麻煩!

又睇下今次會唔會成功啦!
sarshk2014 發表於 2019-9-19 20:35:15 |顯示全部樓層
各位觀眾,2019年“秋後第一開”泥啦,咁開心,等我吟番兩句先!
靚靚唞完暑,啱啱又泥料,人人哈哈笑,齊齊賞花先。多謝

秋天涼涼地,真係開得唔錯架!

依個冧應該都係橙色架,唔知點解未退色!唔通又有驚喜!?過兩日就失啦!
小雷子 發表於 2019-9-19 21:26:55 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-9-19 20:35
各位觀眾,2019年“秋後第一開”泥啦,咁開心,等我吟番兩句先!
靚靚唞完暑,啱啱又泥料,人人哈哈笑,齊 ...

秋天襯晒呢隻色!
sarshk2014 發表於 2019-9-20 08:20:49 來自手機 |顯示全部樓層
多謝雷大大支持!今造最滿意就係隻色,好潤架!可惜相機影唔島佢嘅潤澤感出黎!秋涼開尐花的確靚尐咁架!
sarshk2014 發表於 2019-9-21 21:07:10 來自手機 |顯示全部樓層
話咁快個冧都開埋,最大驚喜就係冇驚喜。又要等下一造至同大家見啦!
sarshk2014 發表於 2019-9-27 07:53:28 來自手機 |顯示全部樓層
旡旡聊聊又剪幾枝出黎玩自插,再插再厲,自制期望,又睇下今次點先!
小雷子 發表於 2019-9-27 16:20:51 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-9-21 21:07
話咁快個冧都開埋,最大驚喜就係冇驚喜。又要等下一造至同大家見啦!
...

好驚嚇…………面不改容!
sarshk2014 發表於 2019-11-5 18:17:55 來自手機 |顯示全部樓層
各位觀眾,秋後第二開……泥啦!又開心又驚喜,佢今次年尾賣大飽,有四個冧咁多禾!開心c囉!

花形開得滿意,顏色都滿意,唔知大家滿唔滿意呢?

跟住仲有三個冧泥緊,好期待啊!!
不過依加睇下尐插枝先,有兩枝先行一步,爭番三枝吊命中,成個月都冇動靜!我……忍忍忍忍……唔理佢!
sarshk2014 發表於 2019-11-9 08:48:26 來自手機 |顯示全部樓層
好開心又同大家見面啦!第二個冧開啦,大家睇下,花瓣有絮邊架!好靚啊!好有少女feel架!仲有兩個冧泥緊,唔知會開成點呢!好期待架!
sarshk2014 發表於 2019-11-19 18:19:11 來自手機 |顯示全部樓層
各位觀眾,2019萬眾期待年尾煞科……同大家見面啦!好開心啊!!兩個冧一齊開禾!!真係靚到唔知點講囉…

唔經唔覺又到年尾,今年真係辛苦佢囉!!成績都算唔錯啦!!今造應該係最後一造啦,要俾佢抖番一排至得,下年見!!
小雷子 發表於 2019-11-19 22:34:32 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-11-19 18:19
各位觀眾,2019萬眾期待年尾煞科……同大家見面啦!好開心啊!!兩個冧一齊開禾!!真係靚到唔知點講囉…[e ...

今年兩朵都好靚,下年入多幾種顏色,就更加熱鬧!
sarshk2014 發表於 2019-11-20 10:26:13 來自手機 |顯示全部樓層
入多幾盆!!唔好瓜!!一盆已經夠我受啦!!日日幫佢捉蟲晒太陽淋洗米水,辛苦個陣冇人知咋!,不過佢開花個陣又開心番晒!