.v.v.的苦苣苔(謝謝各花友的分享)

作者: vvboy 發表于 2017-3-21 12:35:12
4450 49
B17 發表於 2017-7-13 14:29:56 |顯示全部樓層
vvboy 發表於 2017-7-13 11:11
*\(^o^)/**\(^o^)/**\(^o^)/*

你就好啦,爛根仲可以水種番,我d一爛浸水都救唔番
回復

vvboy 發表於 2017-7-13 17:05:03 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-13 14:29

B大大,我無理Y,成pat擺落去咋,
可能係office容易D啦
回復

vvboy 發表於 2017-7-13 17:07:09 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-13 14:29

仲要謝謝你啊
回復

vvboy 發表於 2017-7-24 11:03:12 |顯示全部樓層
原來早於2015年11月,PEKKLEWIN就分享給我第一棵blue heaven,真係好感激啊。
種咗成一年半,第一次開花
回復

vvboy 發表於 2017-7-24 11:12:34 來自手機 |顯示全部樓層
很美啊。同snow white一樣,星期一返到office,好開心見佢開咗,雖然開唔盡,我都好鍾意。今日blue Monday,有咗blue heaven,不會再blue啊
*\(^o^)/*(/^▽^)/ *\(^o^)/*

評分

查看全部評分

回復

vvboy 發表於 2017-7-24 11:17:11 來自手機 |顯示全部樓層

試驗版~~~兩個月前剪咗一小莖在家水種
(*๓´╰╯`๓)♡
回復

sarah331 發表於 2017-7-24 11:18:28 |顯示全部樓層
vvboy 發表於 2017-7-24 11:12
很美啊。同snow white一樣,星期一返到office,好開心見佢開咗,雖然開唔盡,我都好鍾意。今日blue Monday, ...

嘩,原來OFFICE都可以種得咁靚,好利害!!!
回復

vvboy 發表於 2017-7-24 13:40:40 |顯示全部樓層
sarah331 發表於 2017-7-24 11:18
嘩,原來OFFICE都可以種得咁靚,好利害!!!

謝謝賞花
我覺得因為office有冷氣嘆,只要唔乾死,佢自然生長
回復

pekklewin 發表於 2017-7-24 17:33:09 |顯示全部樓層
vvboy 發表於 2017-7-24 11:12
很美啊。同snow white一樣,星期一返到office,好開心見佢開咗,雖然開唔盡,我都好鍾意。今日blue Monday, ...

種得好靚, 有好多花蕾呢 ! 好像走莖也有花 ! 覺得佢唯一不好的是唔襟開
回復

vvboy 發表於 2017-7-25 10:46:58 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2017-7-24 17:33
種得好靚, 有好多花蕾呢 ! 好像走莖也有花 !  覺得佢唯一不好的是唔襟開   ...

係喎,今日差不多合埋,
原來尋日見到的不是開唔晒
回復

B17 發表於 2017-7-25 10:52:45 |顯示全部樓層
vvboy 發表於 2017-7-25 10:46
係喎,今日差不多合埋,
原來尋日見到的不是開唔晒

葉靚品種,冇花可賞葉,pink panther,Aloha Mauna Loa,blue nile,葉靚呀
回復

vvboy 發表於 2017-7-31 10:24:39 |顯示全部樓層

呢個時候,開咗D花花。
回復

vvboy 發表於 2017-7-31 10:29:15 來自手機 |顯示全部樓層
*\(^o^)/* (/^▽^)/ *\(^o^)/*
一棵在公司泥種,一棵在家水養。
家裡的少了紫色的光環
回復

vvboy 發表於 2017-7-31 10:31:30 來自手機 |顯示全部樓層
很喜歡傻豹的shocking pink,又開了一朶。
回復

vvboy 發表於 2017-7-31 10:34:34 來自手機 |顯示全部樓層

還有之前takwai24的s937,很迷你,很可愛
回復

vvboy 發表於 2017-9-25 14:42:26 |顯示全部樓層
開花
回復

vvboy 發表於 2017-9-25 14:46:06 來自手機 |顯示全部樓層
Blue heaven有10幾個乾花,但我只見過佢一两次開花

╮(‵▽′)╭
回復

vvboy 發表於 2017-11-29 12:28:16 |顯示全部樓層
回復

vvboy 發表於 2017-11-29 12:31:42 來自手機 |顯示全部樓層
我的普普通通喜蔭*\(^o^)/*
回復

vvboy 發表於 2018-4-2 20:41:36 來自手機 |顯示全部樓層
同事送給我一棵幼苗,說是迷岩。
現在開花了。
是迷岩嗎?
我不太懂。
求名,thanks。

回復