有冇人在淘寶買過野, 有好的賣家介紹嗎?

作者: 小野菊 發表于 2008-9-17 12:44:24
4150 16
如題, 可pm 我嗎? 謝!
格子 發表於 2008-9-18 16:42:05 |顯示全部樓層
我買過好多次
要睇下你想買咩
回復

elainecyy 發表於 2008-9-19 00:42:26 |顯示全部樓層

回復 1# 小野菊 的帖子

我都有想你淘寶買野, 但我又唔知佢地送唔送貨到hk(最好係送到 home 樓下啦)  , 送hk後又要去邊度提貨, 又時買得少野, 又唔知佢地得唔得 (指送hk) , 同時又唔知點交收.....$$$$$ , 真係好煩!!!!  但我有朋友佢係淘寶成日買野呀, 不過佢係大陸人, 所以我好方便, 因佢都有國內戶口, 同時交收又好方便.... 以我呢!!!!到現在一件都未買....... .......... 如你找到方法, 請多多指教 , or 叠單一齊買呀, (可能除開運費都會平d)
回復

滑嘟嘟 發表於 2008-9-19 01:11:05 |顯示全部樓層
回復

格子 發表於 2008-9-19 10:42:34 |顯示全部樓層
原帖由 elainecyy 於 2008-9-19 00:42 發表
我都有想你淘寶買野, 但我又唔知佢地送唔送貨到hk(最好係送到 home 樓下啦)  , 送hk後又要去邊度提貨, 又時買得少野, 又唔知佢地得唔得 (指送hk) , 同時又唔知點交收.....$$$$$ , 真係好煩!!!!  但我有朋友 ...

申請個支付寶咩都搞定晒 , 最好大陸有個收貨地址, 再自己找車落香港($1元一公斤)
回復

小寶 發表於 2008-9-19 11:55:46 |顯示全部樓層
原帖由 格子 於 2008-9-19 10:42 發表

申請個支付寶咩都搞定晒 , 最好大陸有個收貨地址, 再自己找車落香港($1元一公斤)

咁平? 最少要幾多公斤才做?
回復

yuwaiman 發表於 2008-9-19 12:53:54 |顯示全部樓層
我睇咗d園藝用品同玫瑰, 但我冇大陸戶口又冇大陸地址可以點啊?有冇人買可否搭單呢?
回復

小野菊 發表於 2008-9-19 13:26:49 |顯示全部樓層
有人搭單就好, 我都睇中好多野呀!
回復

滑嘟嘟 發表於 2008-9-19 13:33:45 |顯示全部樓層
原帖由 yuwaiman 於 2008-9-19 12:53 發表
我睇咗d園藝用品同玫瑰, 但我冇大陸戶口又冇大陸地址可以點啊?有冇人買可否搭單呢?

可以用香港銀行開既VISA~!
回復

蛀米虫 發表於 2008-9-19 13:56:22 |顯示全部樓層
又攪團購嗎??
回復

elainecyy 發表於 2008-9-19 14:55:48 |顯示全部樓層
好呀好呀攪團購!!!!! ..... 可唔可以比園藝用品及玫瑰web site 我呀. 我想睇下有咩買呀!!!!
回復

yuwaiman 發表於 2008-9-19 15:19:49 |顯示全部樓層
原帖由 elainecyy 於 2008-9-19 14:55 發表
好呀好呀攪團購!!!!! ..... 可唔可以比園藝用品及玫瑰web site 我呀. 我想睇下有咩買呀!!!!

你响淘寶 search 園藝就見到很多選擇了
回復

格子 發表於 2008-9-19 16:43:55 |顯示全部樓層
原帖由 小寶 於 2008-9-19 11:55 發表

咁平? 最少要幾多公斤才做?

最低消費50元
回復

格子 發表於 2008-9-19 16:49:36 |顯示全部樓層
我試過係淘寶買張搖椅由杭州經深圳返香港 , 個個都話好低啊

回復

elainecyy 發表於 2008-9-19 17:36:30 |顯示全部樓層
我想問如買戶外木用品會唔會有白蟻OR其他昆蟲蛀呀? 同時有冇人舖過木地板呀, 難唔難打理呀?
回復

elainecyy 發表於 2008-9-20 00:51:00 |顯示全部樓層
如有人訂貨, 唔該可唔可以預理我份呀, 我想買架啦, 花盆,,,,,,,我還仲想問, 可唔可以係淘寶買泥 & 植物呀?送唔送到hk 呀
回復

farfeifar 發表於 2008-9-24 15:02:06 |顯示全部樓層
買花盆同泥個d唔係太抵喎! 貨平但運費貴~我都買過花架, 品質都ok的(當然唔係好靚啦), 我用順風架, 貴d但直接到屋企, 15/kg呀! 有d不知明快遞5-8/kg不等的~到香港又要比多一程派送費(唔知幾多$, 問極都問唔到) 平d但煩d law!

回復