(完)交換: 想要今期萬寧印花(羊毛被), 5個印花交換一棵植物

作者: angela819 发表于 2016-11-29 09:51:15
1544 9

交換: 想要今期萬印花,換羊毛被,
以紫麻單大岩桐開過花 切頭株 或 ping-weser幼株或 迷岩-安之夜女神支條 或 青椒棵(已有青椒果子) 或 紅掌小株  或 左手香一盆 或 油麥菜種子一包 或蘆薈小苗一株 或 香水文芯( 朱古力花紋色的,購自花虛)開完花,現己出有一株好肥大的側株, 應就開花,
其中一樣交換 5 個印花, 謝謝.

交收地點:屯門至美孚西鉄沿線,交收時間:星期一至五(6點以後) ,六/日(下午一點後)

迷岩-安之夜女神支條 (已經換晒)
giant 發表於 2016-11-30 21:31:19 |顯示全部樓層
你好,家裡剛好有5個印花,但不知道是否今期的,如果係今期,想交換迷岩.thx.
angela819 發表於 2016-12-1 09:09:35 |顯示全部樓層
giant 發表於 2016-11-30 21:31
你好,家裡剛好有5個印花,但不知道是否今期的,如果係今期,想交換迷岩.thx.

你好, 是呀, 今期的, 謝謝,
迷岩己沈出根的, 已有師姐/兄p.m 交換了, 如沒有沈根的,比較小枝的, 你會交換嗎?
交換地點: 屯門至美孚西鉄沿線不出站交收.
時間:星期一至五, (6點之後),不過2/12(五)有事,沒時間交收, 星期六/日(下午 1點後)
giant 發表於 2016-12-1 19:47:04 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2016-12-1 09:09
你好, 是呀, 今期的, 謝謝,
迷岩己沈出根的, 已有師姐/兄p.m 交換了, 如沒有沈根的,比較小枝的, 你會交換 ...

你好,我未種過迷岩,請問是否好似av咁浸水就會出根?如果係咁,冇根都唔緊要.
請問可唔可以郵寄?我可以先寄出印花同回郵郵票,你收到先至寄出枝條,我唔心急的,可以等你.thx.
angela819 發表於 2016-12-1 21:20:21 |顯示全部樓層
giant 發表於 2016-12-1 19:47
你好,我未種過迷岩,請問是否好似av咁浸水就會出根?如果係咁,冇根都唔緊要.
請問可唔可以郵 ...

是呀,沈水就會出根,就可以種,明天給你支條照片及母株正在開花照,我都是第一次種,姊姐送的支條,差不多一年,現開花,種植的技術你要問其他師兄姊。我希望可以面交,因她開花真的很靚,不想郵寄,怕生存率低。明天pm 你,再約交收地點
giant 發表於 2016-12-1 21:50:07 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2016-12-1 21:20
是呀,沈水就會出根,就可以種,明天給你支條照片及母株正在開花照,我都是第一次種,姊姐送的支條,差不 ...

好呀,我也想看看開花相,唔該晒.如果在美孚站面交方便嗎?
日期就你,除咗9/12以外其他日子都可以,時間大約6:00~6:30.thx.
angela819 發表於 2016-12-2 09:36:41 |顯示全部樓層
giant 發表於 2016-12-1 21:50
好呀,我也想看看開花相,唔該晒.如果在美孚站面交方便嗎?
日期就你,除咗9/12以外其他日子都可以,時間大約6 ...

附上正在開花的"安之夜女神" 及交換的支條(樽仔那支)照
影出來的色有偏差, 本色是沒有那麼黃的.

已pm 交收日期及時間
giant 發表於 2016-12-2 20:39:49 |顯示全部樓層
你種得好靚呀! 估唔到迷岩都可以生得咁大粿.
angela819 發表於 2016-12-2 23:09:40 |顯示全部樓層
giant 發表於 2016-12-2 20:39

謝謝呀,之前都不識種,都是的姊兄姐教先種到開花,佢要晒先開花。棵迷岩就唔迷,朶花就迷
angela819 發表於 2016-12-2 23:11:38 |顯示全部樓層
giant 發表於 2016-12-2 20:39

已收pm .