返回列表 發新帖

小鮮肉新手 我的多肉小花園"update 16/5/2017" #25

作者: ElektraLau 發表于 2016-11-16 21:06:56
2476 24
老公仔 發表於 2017-4-8 20:55:56 |顯示全部樓層
ElektraLau 發表於 2017-4-8 20:52
我的靜夜之前黑腐走左喇...
吉娃娃因為前幾日淋左水...花形唔好睇無影阿...  ...

好的,你的小朋友太小了,還未到時候分盆!
回復

ElektraLau 發表於 2017-4-8 21:16:06 |顯示全部樓層
老公仔 發表於 2017-4-8 20:55
好的,你的小朋友太小了,還未到時候分盆!

想問下要再大D嗎?大約要大到幾多先份會好D呢?
回復

老公仔 發表於 2017-4-8 22:04:28 |顯示全部樓層
ElektraLau 發表於 2017-4-8 21:16
想問下要再大D嗎?大約要大到幾多先份會好D呢?

具體要看側芽有否獨自的根,若側芽仍依附母而未有根的話則不宜分株了,反之就可以分了。
回復

BenLau 發表於 2017-4-8 23:27:58 |顯示全部樓層
ElektraLau 發表於 2017-2-19 19:00
之前買左一大堆肉肉...今日收到喇

加油
回復

ElektraLau 發表於 2017-5-16 00:41:06 |顯示全部樓層
做個小小的UPDATE先....
因為呢期有小小BUSY...所以未有為親愛嫁肉肉們影好多...
有好多都長大左好多...格林重生左好多小朋友仔....
吉娃娃就因為呢期太濕而又大餅左....

好多仔的格林

好多仔的格林

紅紅的小米星,多左好多

紅紅的小米星,多左好多

蜜桃KEEP住呢個LOOK

蜜桃KEEP住呢個LOOK

冰燈...好似同返泥一樣

冰燈...好似同返泥一樣

黑肌...大左好多同多左個心

黑肌...大左好多同多左個心
IMG_9204 - 複製.jpg

莎莎女王...之前好醜6,依家好返D業