返回列表 發新帖

S. Aq's mercuria lady

作者: Maychow 發表于 2016-9-10 14:58:32
1343 24
B17 發表於 2016-9-11 16:30:32 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2016-9-11 16:23
花友你好捨得呀,精華係個球呀

不是天鵝,是這個無名紫花 http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=187864&pid=2244350&fromuid=66917
回復

hiatus 發表於 2016-9-11 16:36:51 |顯示全部樓層
B17 發表於 2016-9-11 16:30
不是天鵝,是這個無名紫花 http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=187864&pid= ...

十足似天鵝呀!
回復

Maychow 發表於 2016-9-11 22:19:52 來自手機 |顯示全部樓層
Ok , 感謝細心指導,咁請問如果指走老莖之後,點淋水,需要施肥嗎?
回復

紅豆包 發表於 2016-9-12 18:21:20 |顯示全部樓層
Maychow 發表於 2016-9-11 22:19
Ok , 感謝細心指導,咁請問如果指走老莖之後,點淋水,需要施肥嗎?

建議花友仔可以按左下方,有點評同回覆的,就咁留言,花友係唔知的.....有小芽係球根到,可落淡肥,同平常一樣就得啦!
回復

Maychow 發表於 2016-9-12 22:55:06 來自手機 |顯示全部樓層
紅豆包 發表於 2016-9-12 18:21
建議花友仔可以按左下方,有點評同回覆的,就咁留言,花友係唔知的.....有小芽係球根到,可落淡肥,同平 ...

好呀,我試下先,多謝指教呀 !!!!

唔使客氣(=^^=)  發表於 2016-9-13 11:36
回復