邊到有木摺檯賣?

作者: malaspiga 發表于 2016-5-25 00:38:57
9575 9

有冇人見過香港有呢d咁既摺檯賣?
Bing 發表於 2016-5-25 01:04:03 |顯示全部樓層
要一模一樣嘅就唔知啦, 但實惠、日本城、同好多傢俬舖都有類似嘅款式。
回復

malaspiga 發表於 2016-5-25 02:14:26 |顯示全部樓層
Bing 發表於 2016-5-25 01:04
要一模一樣嘅就唔知啦, 但實惠、日本城、同好多傢俬舖都有類似嘅款式。

去過實惠、日本城、宜家、得實惠有第3個張但太矮。想搵類似設計既木摺檯,唔知邊到傢俬鋪有
回復

alexisho 發表於 2016-5-25 05:41:28 |顯示全部樓層
如果二手貨都考慮的話,可以去Google搜曙光二手傢俬。
回復

Bing 發表於 2016-5-25 09:40:00 |顯示全部樓層
malaspiga 發表於 2016-5-25 02:14
去過實惠、日本城、宜家、得實惠有第3個張但太矮。想搵類似設計既木摺檯,唔知邊到傢俬鋪有 ...

我見你第一張相入面嗰張都只係675mm,以為你想搵矮枱。其實你大概想要乜野size?
另外,樓上花友建議很好,如果可以用到二手傢俬就可以環保啲。
回復

viviwong 發表於 2016-5-25 09:57:05 |顯示全部樓層
francfranc 或 土瓜灣啲傢俬舖望望 ~

http://www.francfranc.com.hk/files/BALS2016SSfurniture.pdf
回復

malaspiga 發表於 2016-5-25 14:34:53 |顯示全部樓層
Bing 發表於 2016-5-25 09:40
我見你第一張相入面嗰張都只係675mm,以為你想搵矮枱。其實你大概想要乜野size?
另外,樓上花友建議很好 ...

大約高74cm,長75cm,闊50cm到
回復

八王爺 發表於 2016-5-26 11:54:48 |顯示全部樓層
malaspiga 發表於 2016-5-25 07:34

其實很多舊式公共屋邨傢俱店都可以訂做,幾百蚊有交易。

不過,自己要畫好草圖,或者俾相。

九龍區的土瓜灣那些室內設計店,會收好貴。

舊區如上海街,近佐敦道口,有一兩間店卖傢俱,比較平民。
深水埗近南昌街, 基隆街, 汝洲街 交界也有幾間。

而港鳥區,不要去灣仔那些傢俱店,除非識人。應該去西營盤德輔道西,皇后大道西,近西邊街一帶。

因為不知道樓主住哪一區,隨便講一下。

若是北區,新界,屯門之類,就真的不知道了。
回復

Bing 發表於 2016-5-27 22:57:57 |顯示全部樓層
malaspiga 發表於 2016-5-25 14:34

今日在日本城見到哩張,無你相入面啲咁靚,而且係防火板,不過尺寸完全啱你要求,74mm高,枱面45x75,亦有45x60嘅。
如果一定要木嘅,可以考慮王爺建議,去定制,又或者搵淘寶大神幫手。
回復

malaspiga 發表於 2016-6-12 16:11:51 |顯示全部樓層
Bing 發表於 2016-5-27 22:57
今日在日本城見到哩張,無你相入面啲咁靚,而且係防火板,不過尺寸完全啱你要求,74mm高,枱面45x75,亦 ...

t h a n k s
回復