分享多款 瓜果,香草, 蔬菜種子

作者: rrr888 發表于 2016-3-23 12:31:11
7981 69
bookpiano 發表於 2016-5-20 09:25:25 來自手機 |顯示全部樓層
種子收到啦!!多謝晒!

唔使多謝!當大家夾錢買嘢啫。  發表於 2016-5-20 13:40
回復

choyiy 發表於 2016-5-25 13:46:33 |顯示全部樓層

收到種子,多謝分享!

唔使客氣!^^  發表於 2016-5-25 19:51
回復

RCC 發表於 2016-5-27 03:56:46 |顯示全部樓層
收到喇! 包得好細心, 多謝晒!

唔使客氣!祝有好收成!^^  發表於 2016-5-27 10:01
回復

米米 發表於 2016-8-24 00:40:54 |顯示全部樓層
想要H1, H11, A1, A2, A7, A10, A11, A12.各1份,共8份。請問H6是否沒有了?如有,我想要1份。謝謝!

H6都有。  發表於 2016-8-25 16:16
連同其他POST的種子, 全部都有. 請看PM.  發表於 2016-8-25 16:14
回復

cc1226 發表於 2016-9-14 14:22:27 |顯示全部樓層
想問H6 Rosemary 同 . Parsley (giant of Italy) 番茜 (大葉)  重有冇?想要各1份
回復

mainland 發表於 2016-9-14 15:04:11 |顯示全部樓層
H1,H5,H6,H7,H8,H9 ----------X 1
A10,A11                  ----------X 1
葱 (白頭)          ----------X 1
PLS PM 
thanks you。
回復

mk2325 發表於 2016-9-15 11:21:25 |顯示全部樓層
H1, H3, H7, H8, H9, H11, C1, A2, A6, A8, A9, A11.各1份,共12份。
如果 H6 還有,也想要一份,謝謝!

請看PM。  發表於 2016-9-16 23:15
回復

mk2325 發表於 2016-9-15 11:45:09 |顯示全部樓層
mk2325 發表於 2016-9-15 11:21
H1, H3, H7, H8, H9, H11, C1, A2, A6, A8, A9, A11.各1份,共12份。
如果 H6 還有,也想要一份,謝謝! ...

另外如果還有下列的話,也想要:
生菜-butterhead, 羅馬生菜, 生菜-卷葉 (紫+綠) 各一份,謝謝!
回復

mk2325 發表於 2016-9-29 13:23:35 |顯示全部樓層
種子收到啦!多謝分享
回復

KmySunFlower 發表於 2016-10-4 17:31:16 |顯示全部樓層
hi, 新手, 想要, 要點做 ??
1. 葱 (白頭)                                      每份70粒      還有1份
2. 生菜 : butterhead       每份 100粒
3. 羅馬生菜                   每份 80粒
4. 生菜 :卷葉 (紫+綠)   每份 100粒
5. 每份有:紅燈籠椒40粒+黃燈籠椒10粒
還有沒有其他菜種 ?? 易種快收穫......

回復

rrr888 發表於 2016-10-5 10:44:49 |顯示全部樓層
cc1226 發表於 2016-9-14 14:22
想問H6 Rosemary 同 . Parsley (giant of Italy) 番茜 (大葉)  重有冇?想要各1份

唔好意思!Miss咗, 請問而家還要嗎? 你係想要, H6, 同Parsley (Giant of Italy), 這2種?
回復

rrr888 發表於 2016-10-5 11:17:04 |顯示全部樓層
KmySunFlower 發表於 2016-10-4 17:31
hi, 新手, 想要, 要點做 ??
1. 葱 (白頭)                                      每份70粒      還有1份
2 ...

羅馬生菜冇喇。

呢個天時,種菜最適合,最易種同有收成。仲有番茄。

菜芯$1, 70粒, 啱嗎?
A3 Gardener Delight啱嗎?
回復

KmySunFlower 發表於 2016-10-5 15:20:27 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2016-10-5 11:17
羅馬生菜冇喇。

呢個天時,種菜最適合,最易種同有收成。仲有番茄。

菜心都可以 ~
其他生菜有嗎 ???

我抽中康民處 的 一幅面積約二點二五平方米的小園圃, 要用幾多包種子 ???
請介紹下還可以種什麼好........

點樣交收種子 ??
回復

rrr888 發表於 2016-10-5 21:13:19 |顯示全部樓層
KmySunFlower 發表於 2016-10-5 15:20
菜心都可以 ~
其他生菜有嗎 ???

唔知你個地方種到幾耐. 不過種菜最有成功感. 生菜就只係我POST出嚟呢啲, 除咗羅馬生菜, 其他嘅都有. 另外, 紅萈菜都好易種. 交收放面, 入數後寄俾你就得. 我睇睇仲有咩啱你種, 都只係每樣計番成本$1. 睇睇再PM覆你.
回復

小節瓜 發表於 2016-10-8 23:10:55 |顯示全部樓層
你好, 我想要 葱 (白頭), 翠玉瓜 ,  生菜 : butterhead , 紅+黃燈籠椒,  H7,A7,A12

請睇PM.  發表於 2016-10-11 11:08
回復

cc1226 發表於 2016-10-10 16:02:32 |顯示全部樓層
我想要 h1 sweet basil 同 h8 thyme
回復

rrr888 發表於 2016-10-11 11:39:04 |顯示全部樓層
cc1226 發表於 2016-10-10 16:02
我想要 h1 sweet basil 同 h8 thyme

你而家加H1,H8

咁之前你話要 H6 Rosemary 同 Parsley (giant of Italy) 番茜 (大葉),還要嗎?
回復

cc1226 發表於 2016-10-11 11:43:28 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2016-10-11 11:39
你而家加H1,H8

咁之前你話要 H6 Rosemary 同 Parsley (giant of Italy) 番茜 (大葉),還要嗎?

净係要H1,H8

OK. 請看PM。  發表於 2016-10-11 11:56
回復

rrr888 發表於 2016-10-12 12:51:37 |顯示全部樓層
KmySunFlower 發表於 2016-10-5 15:20
菜心都可以 ~
其他生菜有嗎 ???

PM聯絡了,但仍未見你回覆。
回復

KmySunFlower 發表於 2016-10-17 02:44:31 |顯示全部樓層
因為新手, 唔係太知點用.  究景要在什麼地方覆留言我都未清楚 !!!
今日取田, 唔係想像中的大細.
而且未種之前要做好多事, 其他人話要 "焗田" 先?? 過幾天加肥?? 之後才可以種苖 .....
什麼是 "焗田" , 肥要點整 , 放苖?? 不是放種子咩...... 一堆?????
回復