食蟲版の好友聊 [2016年2月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 发表于 2016-2-5 09:25:43
12060 480
Melb 發表於 2016-2-15 23:34:46 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-15 16:11
今日終於升返近600點, 但唔知明日會唔會再跌超過600點呢?

如果跌到得返1點呢??

Melb 發表於 2016-2-15 23:34:48 |顯示全部樓層
GOOD NIGHT

powergun 發表於 2016-2-15 23:42:04 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-2-15 23:34
如果跌到得返1點呢??

HK 破產了
powergun 發表於 2016-2-16 00:44:51 |顯示全部樓層
敘利亞北部一間由無國界醫生支援成立的醫院受到空襲,至少7人死亡,8人失蹤。暫時未知那方面發動攻擊。

無國界醫生指醫院受到四支導彈襲擊,批評是親敘利亞政府的武裝組織所為。

另外,在靠近土耳其的阿扎茲,亦有醫院受襲,最少10人死亡。人權組織批評是俄羅斯發動。

土耳其總統埃爾多安則指,一支俄羅斯導彈擊中阿扎茲的建築物,造成包括兒童在內多人喪生。
powergun 發表於 2016-2-16 08:50:35 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 早上天氣寒冷及有一兩陣微雨, 日間部分時間天色明朗, 氣溫11至15度, 現時11度

今日係大年初九, 幾凍下的, 天陰, 希望晏d 有陽光啦
Victor9394 發表於 2016-2-16 09:19:10 |顯示全部樓層
今日特別凍D,大家小心身體
Melb 發表於 2016-2-16 10:47:53 |顯示全部樓層
各位早晨

powergun 發表於 2016-2-16 15:26:59 |顯示全部樓層
Sony A6300 正式登場,支援 4K 攝錄、相位對焦點大增至 425 點!
http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=15597

好貴啊!!!!!!  發表於 2016-2-16 15:33
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 15:32:49 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-16 15:26
Sony A6300 正式登場,支援 4K 攝錄、相位對焦點大增至 425 點!
http://www.dcfever.com/news/readnews.ph ...

Gun爺想換新機?!~
cyamy 發表於 2016-2-16 15:38:58 |顯示全部樓層

第2張圖唔明點解tim~
powergun 發表於 2016-2-16 15:42:46 |顯示全部樓層

邊有咁多$$呀, d 股又跌成咁, 無聊四圍逛, 發現d 相機資料咪post上黎比大家睇下囉
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 15:53:44 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2016-2-16 15:38
第2張圖唔明點解tim~

系咪玉皇大帝生日呀?!~
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 15:55:23 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-16 15:42
邊有咁多$$呀, d 股又跌成咁, 無聊四圍逛, 發現d 相機資料咪post上黎比大家睇下囉 ...

我就系等緊跌跌跌再入市~~~幾時先到位?!~

Gun爺多d用下A6000啦, 成日吾用佢會發毛毛架~~
cyamy 發表於 2016-2-16 16:01:13 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 15:53
系咪玉皇大帝生日呀?!~

係咩,原來佢初九生日的,依家先知
powergun 發表於 2016-2-16 16:02:19 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 15:55
我就系等緊跌跌跌再入市~~~幾時先到位?!~

Gun爺多d用下A6000啦, 成日吾用佢會發毛毛架~~ ...

差不多架啦, 939依家跌到4.5左右, 上星期接近四蚊時都可以考慮的了

有呀, 我d 迷毛相咪係A6000影囉, 不過好難睇得靚的, 平時都係用DC影, 都好清架
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 16:04:48 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2016-2-16 16:01
係咩,原來佢初九生日的,依家先知

岩岩上wiki睇...

道教:玉皇誕,即道教尊神玉皇大帝誕日。明王逵《蠡海集》記載:「神明降誕,以義起者也。玉帝生於正月初九日者,陽數始於一,而極於九,原始要終也。」明黃道周的《月令明義》:「正月初一日,天神地祇朝三清玉帝;初九日,玉皇大帝聖誕。」,清黃奭的《月令註解》也有類似記載。

我都系岩岩先知!!!
powergun 發表於 2016-2-16 16:09:18 |顯示全部樓層

咁都比你估到, 我以為係喵超版大君臨天下, 要我地係佢腳下朝拜的
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 16:11:06 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-16 16:02
差不多架啦, 939依家跌到4.5左右, 上星期接近四蚊時都可以考慮的了

有呀, 我d 迷毛相咪係A6000影囉, 不 ...

我冇成日睇住股市丫~~~
下次見甘低, pm提下我丫~~~希望入得切!!!
我影迷毛好易手震啊!!!~影好多張先得幾張ok~~~
powergun 發表於 2016-2-16 16:14:00 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 16:11
我冇成日睇住股市丫~~~
下次見甘低, pm提下我丫~~~希望入得切!!!
我影迷毛好易手震啊!!!~影好多張先 ...

你唔係有高人提點咩?

我都係手震一族, 所以都係用DC易影呀
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 16:14:01 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-2-16 16:09
咁都比你估到, 我以為係喵超版大君臨天下, 要我地係佢腳下朝拜的

喵大平時甘親和, 點會叫我地甘做啊?!~