花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日

作者: Melb 發表于 2016-1-30 16:25:17
4014 63

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日 (1)

20160130_083531.jpg 20160130_085823.jpg 20160130_090237.jpg 20160130_090241.jpg 20160130_093455.jpg 20160130_093459.jpg 20160130_093614.jpg 20160130_093617.jpg 20160130_093917.jpg 20160130_093924.jpg
Melb 發表於 2016-1-30 16:25:40 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日 (2)

20160130_093928.jpg 20160130_093934.jpg 20160130_093937.jpg 20160130_093950.jpg 20160130_093956.jpg 20160130_094013.jpg 20160130_094036.jpg 20160130_094040.jpg 20160130_094056.jpg 20160130_094106.jpg
回復

Melb 發表於 2016-1-30 16:25:44 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日 (3)

20160130_094110.jpg 20160130_094116.jpg 20160130_094129.jpg 20160130_094136.jpg 20160130_094145.jpg 20160130_094152.jpg 20160130_094155.jpg 20160130_094200.jpg 20160130_094207.jpg 20160130_094148.jpg
回復

Melb 發表於 2016-1-30 16:25:50 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日 (4)

20160130_094210.jpg 20160130_094236.jpg 20160130_094241.jpg 20160130_094248.jpg 20160130_094255.jpg 20160130_094308.jpg 20160130_094334.jpg 20160130_094351.jpg 20160130_094357.jpg 20160130_094401.jpg
回復

Melb 發表於 2016-1-30 16:25:54 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日 (5)

20160130_094407.jpg 20160130_094417.jpg 20160130_094421.jpg 20160130_094424.jpg 20160130_094600.jpg 20160130_094855.jpg 20160130_095502.jpg 20160130_095506.jpg 20160130_110838.jpg 20160130_110848.jpg
回復

B17 發表於 2016-1-30 16:51:57 |顯示全部樓層
有冇順手買幾盆換走凍殘咗果d?
回復

Melb 發表於 2016-1-30 17:00:45 |顯示全部樓層
B17 發表於 2016-1-30 16:51
有冇順手買幾盆換走凍殘咗果d?

沒有呀

廢事又死多次
回復

tlyuen 發表於 2016-1-30 17:21:40 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-1-30 16:25
花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2016年1月30日 (5)

年近歲晚,d花農傾巢而出,賺返夠數。d超迷你同迷你種好吸引呀!謝謝M大百忙都一巡!
回復

Melb 發表於 2016-1-30 17:24:01 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-1-30 17:21
年近歲晚,d花農傾巢而出,賺返夠數。d超迷你同迷你種好吸引呀!謝謝M大百忙都一巡!  ...

多謝支持呀

我想問超迷你 同迷你係點分架?
回復

Carcar 發表於 2016-1-30 20:04:00 來自手機 |顯示全部樓層
靚呀!! 我都心思思好想出去睇添!
回復

tlyuen 發表於 2016-1-30 20:06:10 |顯示全部樓層
Carcar 發表於 2016-1-30 20:04

我怕人太多。
回復

Melb 發表於 2016-1-30 20:06:46 |顯示全部樓層
Carcar 發表於 2016-1-30 20:04

早上去無咁多人架...

去行下啦
回復

Melb 發表於 2016-1-30 20:07:14 |顯示全部樓層

早上無咩人....
回復

tlyuen 發表於 2016-1-30 20:09:13 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-1-30 17:24
多謝支持呀

我想問超迷你 同迷你係點分架?

Mature plant:
Mini = 2" pot
Super mini = 1" pot
回復

Melb 發表於 2016-1-30 20:11:21 |顯示全部樓層
tlyuen 發表於 2016-1-30 20:09
Mature plant:
Mini = 2" pot
Super mini = 1" pot

OH..

咁我好多植物都困盆

大部份都係超迷了
回復

pekklewin 發表於 2016-1-30 21:58:44 |顯示全部樓層
謝謝一巡

還有不少AV呢
回復

Melb 發表於 2016-1-30 22:12:30 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2016-1-30 21:58
謝謝一巡

還有不少AV呢

係呀

不過我對金魚花興趣大D
回復

pekklewin 發表於 2016-1-30 23:08:07 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-1-30 22:12
係呀

不過我對金魚花興趣大D

呢度要幾$? 我之前見過有$8盆的, 近火車橋旁邊
回復

ai_amoeba 發表於 2016-1-30 23:56:35 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2016-1-30 20:07
早上無咩人....

謝謝m大大一巡哦~~~
d小苗真係好吸引r~~~
回復

Melb 發表於 2016-1-31 00:04:42 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2016-1-30 23:08
呢度要幾$? 我之前見過有$8盆的, 近火車橋旁邊

依棵唔知呀

不過外國入口一定貴的....

所以都廢事問了
回復

1234下一頁