食蟲版の好友聊 [2015年11月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 发表于 2015-11-2 11:40:48
12837 697
11月了,大家萬聖節去左邊度玩呢~?

另外,多謝大家參加團購活動,已經向店舖提交訂單,有消息會盡快通知大家~
powergun 發表於 2015-11-2 20:48:19 |顯示全部樓層
兩樣都無我份, 唔關我事
Melb 發表於 2015-11-3 09:10:37 |顯示全部樓層
維大, 各位早晨

powergun 發表於 2015-11-3 09:13:56 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日初時有一兩陣微雨, 日間部分時間有陽光, 氣溫 21 至 25 度, 現時 23 度

今日都會幾忙的, 大家努力啦
Melb 發表於 2015-11-3 12:53:47 |顯示全部樓層

簡介
香港花卉展覽是康樂及文化事務署推廣園藝和綠化意識的重點項目。每年為數十萬本港市民和世界各地的園藝愛好者提供一個賞花和交流種花經驗的良機。二零一六年香港花卉展覽將於二零一六年三月十一日至二十日在香港銅鑼灣維多利亞公園舉行。市民除了可以欣賞到花型秀麗、顏色奪目的主題花「洋彩雀」及各地的花卉之外,更可以觀賞到來自本地、內地及海外園藝機構展出悉心栽培的盆栽、造型優美的花藝擺設,以及色彩繽紛的園景設計。會場更設有售賣花卉及其他園藝產品的銷售攤位。

展覽期間,大會將會為入場人士舉辦一連串教育與娛樂並重的活動,計有學童繪畫比賽、攝影比賽、展品比賽、音樂及文娛表演、花藝示範、廚藝示範、綠化活動工作坊、綠化推廣攤位、導賞服務、康體活動及親子遊戲等。

展覽地點 :        香港維多利亞公園

展覽日期及時間 :        2016年3月11日至20日﹝共10天﹞
上午9時至晚上9時

主題花 :        洋彩雀

Melb 發表於 2015-11-4 08:41:53 |顯示全部樓層
大家早晨

powergun 發表於 2015-11-4 09:15:50 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 部分時間有陽光, 氣溫 23 至 27 度, 現時 24 度

今日仍會好忙的, 大家努力工作啦
iluvuboyz 發表於 2015-11-5 12:43:16 來自手機 |顯示全部樓層
白川鄉。郊遊中~
Victor9394 發表於 2015-11-5 14:41:38 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-11-5 12:43
白川鄉。郊遊中~

WOW~
cyamy 發表於 2015-11-5 18:02:01 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-11-3 12:53
簡介
香港花卉展覽是康樂及文化事務署推廣園藝和綠化意識的重點項目。每年為數十萬本港市民和世界各地 ...

M 大,多謝推介
cyamy 發表於 2015-11-5 18:04:08 |顯示全部樓層
白川鄉。郊遊中~

靚啊~~~
你D攝影技術真係唔錯呢!
powergun 發表於 2015-11-5 20:47:37 |顯示全部樓層
白川鄉。郊遊中~

玩得心d  啦
powergun 發表於 2015-11-6 09:05:53 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 早晚有一兩陣雨, 氣溫25至28度, 現時25度

今早陰天, 似想落雨的, 終於忙到星期五了, 希望忙埋今日, 下星期可得閒d 啦
powergun 發表於 2015-11-7 08:03:32 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 早晚有一兩陣雨, 氣溫25至28度, 現時25度

明日就係立冬了, 即係今日係秋季最後一日, 但香港的氣溫仍有28度的, 不但未有冬意, 秋意也未有呢, 只是一早一晚較涼吧了

好熱...  發表於 2015-11-7 10:43
Melb 發表於 2015-11-7 08:43:48 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2015-11-5 18:02
M 大,多謝推介

你今年會去嗎?
Melb 發表於 2015-11-7 10:43:25 |顯示全部樓層
白川鄉。郊遊中~

玩得閞心D啦
powergun 發表於 2015-11-7 12:55:25 |顯示全部樓層
星期六去完飲茶後, 行左一陣, 已覺得幾熱下的, 有少少陽光, 都唔錯的
powergun 發表於 2015-11-7 15:32:16 |顯示全部樓層
呢個星期真忙, 係公司已忙到出煙, 係屋企又有野試了, 呢個軟件係 Adobe Creative Cloud, 整個軟件16GB, 無bluray真係唔掂了
Victor9394 發表於 2015-11-7 16:12:36 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-11-7 15:32
呢個星期真忙, 係公司已忙到出煙, 係屋企又有野試了, 呢個軟件係 Adobe Creative Cloud, 整個軟件16GB, 無 ...

都特別裝嗎?