有關版內打招呼問題

關閉 [複製鏈接]
作者: Rukozz 發表于 2015-4-24 16:50:09
2305 11
本人經常於某些帖內看見壇友/版主在帖內打
"Good morning"
"Good afternoon"
"Good evening"
等字眼
真心果句
我明白如果係吹水帖出覆帖都冇乜問題
但係人地分享植物近照果時都要打呢啲我覺得有啲多餘...講白啲就係無謂
希望用戶可以減少回呢啲帖,需然唔算係灌水 但本人對呢啲帖嘅實際意義真係有啲唔了解...
每日係同一個帖打埋啲咁嘅野好似驚死人唔知時間咁 我諗現實世界到都好少人會咁得閒由朝到夜都打招呼。
係邊版特別嚴重就唔多講...廢時引起版主不滿 開呢個帖單純希望啲壇友注意吓 你想打可以繼續打我冇權阻止你。
以上
小魚仔 發表於 2015-4-24 17:18:57 |顯示全部樓層

Good evening

onion (15).jpg

Good evening  發表於 2015-4-24 21:12
Good evening  發表於 2015-4-24 21:12

評分

查看全部評分

回復

avery 發表於 2015-4-24 17:32:16 來自手機 |顯示全部樓層
good afternoon

評分

查看全部評分

回復

ckkuen 發表於 2015-4-24 20:17:13 |顯示全部樓層
小心被禁言!被DEL貼一句"莫須有"即打沉你!快啲影底做Backup呀!

評分

查看全部評分

回復

劍狼 發表於 2015-4-24 20:53:54 |顯示全部樓層
我建議將各分區的吹水帖, 全部移去談天說地版.
另應出公告鼓勵花友多作園藝上討論.
回復

神農侍 發表於 2015-4-24 21:08:05 |顯示全部樓層
Hi! Good evening!

對一個論壇 0黎講﹐人氣就係金錢﹐“重量不重質”是常識吧! 提醒你!某版主好小器﹐ 你企得出 0黎就要有被滅聲或刪帖 0既準備! (我呢段留言都有被刪減 0既可能 )

評分

查看全部評分

回復

小魚仔 發表於 2015-4-24 21:22:44 |顯示全部樓層

反了反了....管理處呢個版=地安門  
大家要小心坦克

評分

查看全部評分

回復

malike 發表於 2015-4-24 21:51:22 |顯示全部樓層
哈哈! 哈哈! 哈哈哈!

大家笑一笑, 世界多美妙!
回復

Rukozz 發表於 2015-4-24 22:16:08 來自手機 |顯示全部樓層
malike 發表於 2015-4-24 21:51
哈哈! 哈哈! 哈哈哈!  

大家笑一笑, 世界多美妙!

在 YouTube 上觀看「大笑之歌」 - 大笑之歌:http://youtu.be/_eIPDDq_c0g
很美妙
回復

ckkuen 發表於 2015-4-24 22:53:19 |顯示全部樓層
換個角度冷靜啲....
可能怕版友唔知所以入貼打招呼,因有啲版友唔會入某啲貼
或者想提版友去更新,看下,回復一下貼字呢!
又或者大家文化唔同,要每位叫一次、
好似去食飯、要叫齊人稱呼才可開飯(唔可以叫大家食飯)[因我女友屋企係]
回復

dtyhbv 發表於 2015-4-24 23:03:03 |顯示全部樓層
你地好大膽,小心滿門炒斬
一日我諗8成ge回覆都係唔關植物事,每區吹水帖簡直無聊到爆,撞口撞面都係果班人,同埋要傾唔關植物事一早已經有談天說地,每區整吹水帖根本多餘,仲要幾個吹水帖鬥多回覆,真係無聊到死
回復

minmin 發表於 2015-4-24 23:13:11 |顯示全部樓層
多謝Rukozz的提議,你的意見我收到了,希望各位花友和版主都能更注重在園藝主題的討論上.

我很歡迎任何的提議,但如果大家抱著講笑或者暗示,而不尊重管理版和提建議的花友,則不能容許,請各花友注意.

本文已關閉,並會稍後刪去任何無關的回覆.
回復