出售虎尾蘭苗/交換(完)...

作者: ckkuen 發表于 2015-4-2 07:37:51
1554 12

以下小苗已種過半年、剛換新泥
每棵定價 $65 (每個品種得一棵)

註 : 1.獨立的一盆疑似被噴過光亮油
       2.會比市場定價高小小(希望見諒,因花了不小心幾打理)、可參考呢度 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=145349
       3.交換者優先,支持花友用不同品種的龍舌蘭/虎尾蘭交換)
       4.收PM確定交換/買
       5. 本人留有出售與否的權利
       6. 小弟會把收益 10% 送到園藝館

Rukozz 發表於 2015-4-2 07:55:58 來自手機 |顯示全部樓層
我要方盆果棵...如果有人想交換就算了...
回復

Rukozz 發表於 2015-4-2 07:55:58 來自手機 |顯示全部樓層
回復

ckkuen 發表於 2015-4-2 08:08:57 |顯示全部樓層
Rukozz 發表於 2015-4-2 07:55

Ok , 留給你,旦須注意植物的面疑似被噴過光亮油,有機會影響生長,今晚再上多啲相給你
回復

ckkuen 發表於 2015-4-2 19:59:15 |顯示全部樓層
Rukozz 發表於 2015-4-2 07:55

立體近照 。請確定是否合適,THx

如ok的話暫約
快就 星期日 清明/星期一 清明翌日 0900-1600 大圍/花墟交收 (因我得呢二日放假)
        星期六 11號 / 星期日 12號   0900-1600 大圍/花墟交收

或者 大家都方便的地點 (我返工近荃灣地鐵站、0845到大約1015走)

注意反光位疑似被上光油

注意反光位疑似被上光油

星期日三點半花墟ok?  發表於 2015-4-2 20:25
回復

ckkuen 發表於 2015-4-2 20:57:11 |顯示全部樓層
ckkuen 發表於 2015-4-2 19:59
立體近照 。請確定是否合適,THx

如ok的話暫約

多謝 Rukozz !
回復

Rukozz 發表於 2015-4-2 21:34:01 來自手機 |顯示全部樓層
ckkuen 發表於 2015-4-2 20:57
多謝 Rukozz !

有冇品種名...
為因呢種虎尾蘭未種過 目前家中的兩棵虎尾蘭都係繽紛苗區買...
回復

ckkuen 發表於 2015-4-3 06:12:20 |顯示全部樓層
Rukozz 發表於 2015-4-2 21:34
有冇品種名...
為因呢種虎尾蘭未種過 目前家中的兩棵虎尾蘭都係繽紛苗區買... ...

要再種大啲先知疑似 sansevieria robusta variegata

ok  發表於 2015-4-3 17:49
回復

ckkuen 發表於 2015-4-5 06:41:19 |顯示全部樓層
Rukozz 發表於 2015-4-2 21:34
有冇品種名...
為因呢種虎尾蘭未種過 目前家中的兩棵虎尾蘭都係繽紛苗區買... ...

sorry ! 唔好意思、盆虎尾發生意外...跌咗落街...二片底葉斷咗。要優養一排.....sorry ! 下次有再call 你 ...sorry
回復

powergun 發表於 2015-4-5 08:24:37 |顯示全部樓層
ckkuen 發表於 2015-4-5 06:41
sorry ! 唔好意思、盆虎尾發生意外...跌咗落街...二片底葉斷咗。要優養一排.....sorry ! 下次有再call 你 ...

咁唔小心呀
回復

BenLau 發表於 2015-4-5 10:56:51 |顯示全部樓層
sorry ! 唔好意思、盆虎尾發生意外...跌咗落街...二片底葉斷咗。要優養一排.....sorry ! 下次有再call 你 ...

回復

ckkuen 發表於 2015-4-5 11:06:06 |顯示全部樓層
....sorry
回復

Rukozz 發表於 2015-4-5 12:43:39 |顯示全部樓層

ok
又會咁唔小心
回復