返回列表 發新帖

上年一片百合花海, 今年再下一城

作者: skchan 发表于 2014-11-24 09:39:31
2920 28
skchan 發表於 2014-12-8 23:22:02 |顯示全部樓層
candy- 發表於 2014-12-5 23:49
嘩~~你D大得好快呀

係呀!已經分開晒lum了,真是大得好快。
skchan 發表於 2014-12-16 13:28:04 |顯示全部樓層

RE: 上年一片百合花海, 今年再下一城

已經這麼大了
skchan 發表於 2015-1-6 10:46:28 |顯示全部樓層
好彩之前凍左幾日, 今年新年有花給亞媽了
skchan 發表於 2015-1-20 12:55:00 |顯示全部樓層
天氣一熱就快開晒啦
skchan 發表於 2015-2-3 09:35:36 |顯示全部樓層
今年已遲左種, 但都是未到新年就開晒100個支, 新年又要買貴花啦
heiheimama 發表於 2015-2-3 18:07:25 |顯示全部樓層
超級壯觀!
skchan 發表於 2015-2-4 08:48:14 |顯示全部樓層

日日拿住十幾支花, 有成100個LUM回家都幾辛苦, 因為好重的
yeahyeah 發表於 2015-2-4 09:07:38 |顯示全部樓層
你個百合場似預演花展哦, 勁呀

謝謝, 可惜太早開呀  發表於 2015-2-5 14:04
jwhongkong 發表於 2015-2-10 15:13:17 |顯示全部樓層
~好靚的百合花海哦  另, 你果邊....係唔係全部同一時種下, 但唔同色系的百合花, 普遍開花有先後次序?

我分開左1個月種,都是分開左開花, 但全都提早左開  發表於 2015-2-13 08:23