大藍膠筒

作者: jwhongkong 发表于 2014-11-8 20:49:04
2909 7

今天去大帽山脚的膠筒廠買了一個约70公升的大藍膠水筒。$220 (约9成新品)這價格可以嗎? 會否有更平的嗎?
csw_sylvia 發表於 2014-11-9 09:40:03 |顯示全部樓層
一兩年前老公在上海街的五金鋪買了兩個回來 (好像是全新的), 當時好像是 $120 ~ $150 左右. 不過不是每間五金鋪都有.

買貴咗>.<  發表於 2014-11-9 19:24
yuen-w 發表於 2014-11-11 13:55:54 |顯示全部樓層
我仲攪笑,星期日係屋企附近石灘拾到一個百幾公升大藍色吉桶,應該係被海水沖上岸,同樓主嗰款唔同,桶頂有兩個白色蓋,打開又唔覺有味,桶身有label但唔係英文,打算浸一輪水再算。

我都想附近垃圾站/石灘有得執 $_$  發表於 2014-11-11 15:04
勁wor,咁都俾你執到;P  發表於 2014-11-11 14:37
yuen-w 發表於 2014-11-11 15:42:45 |顯示全部樓層
jwhongkong
我都想附近垃圾站/石灘有得執 $_$  發表於 6 分鐘前

drlam_716
勁wor,咁都俾你執到  發表於 半小時前

>>Hi:我一路想揾大膠桶好久,有參考之前個貼,曾經見到就近釣魚舖門口有兩個桶咪問邊度有得買又冇答我,太遠又唔知點拿返屋企,突然間俾我見到個桶,保安話沖上來的,一於唔理裝過什麼,打開見冇味咪執咗先算,石灘同地面高度有成5-6尺,好努力咁推上D大石上,麻煩咗保安叔叔出手幫我拿上來,唔係都唔知要攪幾奈,感恩。
週日農夫 發表於 2014-11-11 21:02:12 |顯示全部樓層
仲有埋蓋﹐好厲害﹐有農友幫我訂返來﹐$120 一個
jwhongkong 發表於 2014-11-13 10:00:55 |顯示全部樓層

~唉! 這檔o野山卡喇(荃錦公路)山腳都咁貴 一.一"  好在只買了一隻試試先o者!!!
RX-93-2 發表於 2015-1-4 00:51:25 |顯示全部樓層
今日剛剛去過界限街11號問過價,咁的水桶$130/個。

要去買多两個,補返買贵咗條數 >_<  發表於 2015-1-4 22:52
mikecho 發表於 2015-1-4 12:02:07 |顯示全部樓層
工廠或貨倉區的癈料回收店常有收到此等胶捅,開聲問下店主或叫他幫手留一下,一般幾十蚊有交易,要注意的是此等胶捅放過不明化學品,須自行清洗有一定的風險