Sinningia Jo's Series 我的自家品種迷岩

作者: jo_jo 發表于 2014-11-3 00:58:40
13200 185
Louky 發表於 2014-11-3 01:28:48 |顯示全部樓層
暈大浪呀!
回復

jo_jo 發表於 2014-11-3 01:29:28 |顯示全部樓層
S. Jo's Hybrid N#0021-1
S. Jo\'s Hybrid N#0021-1 -a 30 Oct 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid N#0021-1 -b 30 Oct 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid N#0021-1 -c 30 Oct 2014.jpg
回復

jo_jo 發表於 2014-11-3 01:32:21 |顯示全部樓層

其實黄花好難配,我仍在研究中

你已經好勁喇!配多d特別品種比我哋流下口水!  發表於 2014-11-3 01:34
回復

jo_jo 發表於 2014-11-3 01:42:55 |顯示全部樓層
Louky
你已經好勁喇!配多d特別品種比我哋流下口水!

呢個世界天上有天,人上有人,我未算勁,很多人都勁過我
我已經好努力配種啦,希望可以配到D特別品種
回復

花c9 發表於 2014-11-3 01:47:17 |顯示全部樓層
靚到癲…
回復

紅豆包 發表於 2014-11-3 02:51:33 |顯示全部樓層
真係每朵都好靚…剎C人啦
回復

ylee 發表於 2014-11-3 08:07:05 來自手機 |顯示全部樓層
好特別,好靚呀
回復

pekklewin 發表於 2014-11-3 08:39:18 |顯示全部樓層
全部都好靚, 無論顏色, 花紋都各有特色, 非常吸引
回復

maywong918 發表於 2014-11-3 11:20:13 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2014-11-3 01:32
其實黄花好難配,我仍在研究中

黃色果幾款頗似樣,要轉下父母本先得啦
回復

jo_jo 發表於 2014-11-3 12:55:33 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2014-11-3 11:20
黃色果幾款頗似樣,要轉下父母本先得啦

我都想轉用其他父本配黄花架,但係除咗 richii Robson Lopes 以外,其他黄花雖然可以結籽,但發唔到芽呀!

我有D氣餒,不如你配吓

回復

jo_jo 發表於 2014-11-3 12:56:26 |顯示全部樓層
多謝各位賞花 ^O^
回復

KarenYum 發表於 2014-11-3 13:06:48 |顯示全部樓層
叻叻,好鐘意illusion & orange,其實欵欵都靚到 dum 一聲
回復

jo_jo 發表於 2014-11-3 14:46:35 |顯示全部樓層
KarenYum 發表於 2014-11-3 13:06
叻叻,好鐘意illusion & orange,其實欵欵都靚到 dum 一聲

多謝賞花
Illusion 係我嘅至愛,所以頭像都係佢
橙花其實我好努力配緊重瓣,不過難度好高,希望成功

如果橙花配到重瓣就太好了!等呀!  發表於 2014-11-3 21:55
回復

nonstop 發表於 2014-11-3 17:26:46 |顯示全部樓層
靚到唔知講咩好呀!
回復

jenyungyung 發表於 2014-11-9 19:38:39 來自手機 |顯示全部樓層
好吸引……期待呢!!
回復

godown 發表於 2014-11-11 15:23:40 來自手機 |顯示全部樓層
S. Jo's Illusion  ,真系好靚
回復

jo_jo 發表於 2014-11-11 23:33:06 |顯示全部樓層
Jo's Hybrid L#0004-2
S. Jo\'s Hybrid L#0004-2 -a 11 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid L#0004-2 -b 11 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid L#0004-2 -c 11 Nov 2014.jpg
回復

jo_jo 發表於 2014-11-11 23:34:13 |顯示全部樓層
Jo's Hybrid L#0010-4
S. Jo\'s Hybrid L#0010-4 -a 11 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid L#0010-4 -b 11 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid L#0010-4 -c 11 Nov 2014.jpg
回復

jo_jo 發表於 2014-11-11 23:35:13 |顯示全部樓層
Jo's Hybrid P#0018-1
S. Jo\'s Hybrid P#0018-1 -a 04 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid P#0018-1 -b 04 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid P#0018-1 -c 04 Nov 2014.jpg

評分

查看全部評分

回復

jo_jo 發表於 2014-11-11 23:36:01 |顯示全部樓層
Jo's Hybrid P#0022-1
S. Jo\'s Hybrid P#0022-1 -a 11 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid P#0022-1 -b 11 Nov 2014.jpg
S. Jo\'s Hybrid P#0022-1 -c 11 Nov 2014.jpg
回復