Sinningia Jo's Series 我的自家品種迷岩

作者: jo_jo 發表于 2014-11-3 00:58:40
13205 185
jo_jo 發表於 2017-4-14 21:11:31 |顯示全部樓層

我的貓貓同我配出來的花花

dai mi.jpg
Double Double.jpg
lok lok.jpg
siu mei.jpg
回復

pilcher 發表於 2017-4-14 22:40:24 來自手機 |顯示全部樓層
噉多"真貓",會不會八厭搞D靚花?
黃花真係難得!
回復

jo_jo 發表於 2017-4-14 23:28:21 |顯示全部樓層
pilcher 發表於 2017-4-14 22:40
噉多"真貓",會不會八厭搞D靚花?
黃花真係難得!

5 係隻隻都會咬葉,但有2隻特別喜歡咬,一5小心試過成棵咬碎哂

黃花好難配,配咗幾十個果先成功
回復

pilcher 發表於 2017-4-15 09:09:35 來自手機 |顯示全部樓層
大師前輩,想唔到妳真係養了五隻不同色的貓!種花多姿多采,養貓也不惶多讓!
我和很多人-樣愛黄花,無奈没法子像大師一樣"自製",只好挑戰一下去種Richii Robson Lopes;想請教-下黄色迷岩的黄色基因是否都源自這RRL呢?
回復

jo_jo 發表於 2017-4-15 12:43:24 |顯示全部樓層
pilcher 發表於 2017-4-15 09:09
大師前輩,想唔到妳真係養了五隻不同色的貓!種花多姿多采,養貓也不惶多讓!
我和很多人-樣愛黄花,無奈 ...

Richii Robson Lopes 係黃花迷岩嘅最佳父本,pilcher 你不如試下配種
回復

pilcher 發表於 2017-4-15 16:29:21 來自手機 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2017-4-15 12:43
Richii Robson Lopes 係黃花迷岩嘅最佳父本,pilcher 你不如試下配種

目前好難,種迷岩經驗不足,又没有地方,起碼過了夏天,看看熱情還在否
回復