我的第一盆喜蔭

作者: ayclui 發表于 2007-9-1 16:35:13
10929 161
soniamok 發表於 2007-9-2 01:25:18 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 01:15 發表

soniamok 板大 ,

板主個個有專長.....我冇飯掂. 做板主笑死人la .
苦苣苔科版  

你咁有心俾 $ 交學費 (不斷入貨),一定學有所成既
而且呢度可能得你最多現貨在手嘛~ 呵
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 01:28:01 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 01:18 發表

你啲公仔咁得意做嘜唔俾minmin呀?

師姐我點比 minmin好 ? save 起佢定 比條 link minmin 好?
但我吾夠蛋要求加公仔o咼  
回復

tata 發表於 2007-9-2 01:31:40 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 01:28 發表

師姐我點比 minmin好 ? save 起佢定 比條 link minmin 好?
但我吾夠蛋要求加公仔o咼  

唔知喎, 我之前見到佢話可以有公仔俾佢, 我諗去管理問吓佢或者pm佢睇睇
快啲攪攪個list, 唔係你實重覆
回復

Fonica 發表於 2007-9-2 01:31:43 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 00:59 發表

fonica,

原來你都被毒害, 都係我哋唔好, 俾你試咗第一次 不過都係嗰句啦, 你有無限空間種苦苣苔科, 努力呀

放心啦,一定會努力 已經買左材料準備係露台做個花架放貓貓同喜蔭,做好post相比你地睇
回復

tata 發表於 2007-9-2 01:33:18 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 01:31 發表

放心啦,一定會努力 已經買左材料準備係露台做個花架放貓貓同喜蔭,做好post相比你地睇

露台係一個唔錯嘅地方, 真係要考慮吓村屋呀
回復

Fonica 發表於 2007-9-2 01:36:23 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 01:04 發表

邊集得齊架.  比人笑到面黃la.. 將我名縮細得吾得呀.
Lemon tree 做乜吾等我呀?  

等唔到呀 本來想搵"白天鵝"嫁,因為之前那棵... 去到繽繽都無十分鐘就比盆Lemon Tree放迷煙....唉~廿大元~
回復

soniamok 發表於 2007-9-2 01:39:18 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 01:36 發表

等唔到呀 本來想搵"白天鵝"嫁,因為之前那棵... 去到繽繽都無十分鐘就比盆Lemon Tree放迷煙....唉~廿大元~

"白天鵝"你要大白定小白先,小白我盆有好多走莖喎
回復

Fonica 發表於 2007-9-2 01:41:37 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 01:33 發表

露台係一個唔錯嘅地方, 真係要考慮吓村屋呀

係呀~正因為貓貓同喜蔭唔怕熱,所以將佢地搬出露台都應該無問題,因為遲dd av 小苗長大換盆,就要準備留番啲位比佢地啦 ~ 如果 av 可以出露台,就唔洗咁麻煩了
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 01:43:24 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-2 01:25 發表

你咁有心俾 $ 交學費 (不斷入貨),一定學有所成既
而且呢度可能得你最多現貨在手嘛~ 呵

哈哈哈....攪到好似做生意咁  

見倒妳個人簽名   先話妳聽la ....頭先d 走莖見倒妳個留言後 o左好耐, o岩o岩先收聲乍...
回復

Fonica 發表於 2007-9-2 01:43:24 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-2 01:39 發表

"白天鵝"你要大白定小白先,小白我盆有好多走莖喎

大小白都好想要,覺得佢地d花好靚呀
回復

soniamok 發表於 2007-9-2 01:45:29 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 01:43 發表

大小白都好想要,覺得佢地d花好靚呀

"大白"的話,就要有排等囉,我都係剛剛接佢返來不久。
"小白"就可以俾到你
回復

Fonica 發表於 2007-9-2 01:47:59 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-2 01:45 發表

"大白"的話,就要有排等囉,我都係剛剛接佢返來不久。
"小白"就可以俾到你

流緊口水啦
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 01:49:32 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 01:36 發表

我d 走莖細好多 , 妳d大葉粗莖廿皮豪比佢  

大白我有小小小小苗 ,  or 妳等 sonia 師姐都得  

回復

Fonica 發表於 2007-9-2 01:52:41 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 01:49 發表

我d 走莖細好多 , 妳d大葉粗莖廿皮豪比佢  

係呀,仲好似可以分兩盆添,不過今晚無時間換泥
Sonia有小白,你有大白,咁我咪可以有雙白囉

回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 02:02:31 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 01:52 發表

係呀,仲好似可以分兩盆添,不過今晚無時間換泥
Sonia有小白,你有大白,咁我咪可以有雙白囉

想要優質大白當然等Sonia師姐la ,  
若吾介意劣質貨那找我吧 .  
回復

Fonica 發表於 2007-9-2 02:05:55 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 02:02 發表

想要優質大白當然等Sonia師姐la ,  
若吾介意劣質貨那找我吧 .  

嘩,整嘜鬼咁謙呀,我唔介意嫁
回復

Joyce 發表於 2007-9-2 08:43:02 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 01:31 發表
唔知喎, 我之前見到佢話可以有公仔俾佢, 我諗去管理問吓佢或者pm佢睇睇
快啲攪攪個list, 唔係你實重覆

你0地傾得好興奮喎,差唔多講到成兩點幾

RE: 表情圖
我試過成條link send過比minmin,等佢自己慢慢揀

我都想睇下GOODluck20x個list都有幾長,最好有晒圖文並茂
回復

tata 發表於 2007-9-2 09:11:33 |顯示全部樓層
原帖由 Joyce 於 2007-9-2 08:43 發表

我試過成條link send過比minmin,等佢自己慢慢揀

我都想睇下GOODluck20x個list都有幾長,最好有晒圖文並茂  ...

咪係囉, 我都傾到瞓著咗囉zzzzzzzzzzzzzzz

我諗都係要整個blog或者相簿先得啦
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 12:25:44 |顯示全部樓層
原帖由 Joyce 於 2007-9-2 08:43 發表

我都想睇下GOODluck20x個list都有幾長,最好有晒圖文並茂  ...

圖文並茂 blog 好似適合d     
個 list 好短乍..得幾盆之麻     
妳 send 過比 minmin 就ok la .
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 12:26:47 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 09:11 發表

咪係囉, 我都傾到瞓著咗囉zzzzzzzzzzzzzzz

我諗都係要整個blog或者相簿先得啦

有冇 blog send 比我睇呀??
回復