我的第一盆喜蔭

作者: ayclui 發表于 2007-9-1 16:35:13
10936 161
ayclui 發表於 2007-9-1 23:56:56 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-1 23:35 發表

咪攪住,依家點都唔接收架啦
我好清楚有幾唗位架,好似盆小白天鵝咁,1年前買都做可以擺上 partition條邊度種,
唔駛半年就要轉盆喇,依家仲要走出好多走莖,大到不得了
星期一影相過你睇 ...

GOODluck20x你個太空入侵計劃失敗啦!
版主好決絕呀
soniamok版主, 我覺得你盆小白天鵝好得喎
回復

tata 發表於 2007-9-2 00:00:15 |顯示全部樓層
好嘢~以後紫羅蘭版好多其他苦苣苔睇喇 大家努力去搵解藥呀
回復

xchoix 發表於 2007-9-2 00:05:27 |顯示全部樓層

回復 #9 ayclui 的帖子

等我遲D先post la, 棵喜蔭係宿舍到
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 00:37:03 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-1 23:35 發表

咪攪住,依家點都唔接收架啦
我好清楚有幾唗位架,好似盆小白天鵝咁,1年前買都做可以擺上 partition條邊度種,
唔駛半年就要轉盆喇,依家仲要走出好多走莖,大到不得了
星期一影相過你睇 ...

白天鵝係假像黎架....喜蔭乖好多o架 .
我知妳 order o左好多正貓 , 等妳 settle 好先la . 吾急 !!

原帖由 bchai 於 2007-9-1 23:40 發表
你地真係好毒呀 ,見你地種得咁開心,我今日都喺繽繽買咗盆 episcia chocolate cream??  ,仲一開四,變咗四盆 tim

一開四... 比一次錢 有四次開心好化算呀!! 哈哈!!  

原帖由 lolo 於 2007-9-1 23:43 發表

你係咪留番D位嚟種Kohleria呢
見你喺Rob's訂咁多
Kohleria都會生得幾高幾大棵嘅喎  

吾...吾...係向高空發展o既o羊 ??

原帖由 ayclui 於 2007-9-1 23:56 發表

GOODluck20x你個太空入侵計劃失敗啦!
版主好決絕呀
soniamok版主, 我覺得你盆小白天鵝好得喎

支火箭 hold 住o係太空中心........但我吾會放棄. 終有一日可以上太空 .  

原帖由 krista 於 2007-9-2 00:00 發表
好嘢~以後紫羅蘭版好多其他苦苣苔睇喇 大家努力去搵解藥呀

我見妳d post 吾夠蛋開... 一開就毒發...
AV ..喜蔭...花貓同迷岩妳飯飯通....

回復

tata 發表於 2007-9-2 00:48:35 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 00:37 發表

白天鵝係假像黎架....喜蔭乖好多o架 .
我知妳 order o左好多正貓 , 等妳 settle 好先la . 吾急 !!

一開四... 比一次錢 有四次開心好化算呀!! 哈哈!!  

吾...吾...係向高空發展o既o羊 ??  ...

點呀師兄, 你都唔弱呀~ 你屋企有無限空間任你玩啦~

種花好過照顧小動物啦, 攞多啲位置種多啲苦苣苔, 記得聽日又去花墟入貨呀~

回復

Fonica 發表於 2007-9-2 00:52:26 |顯示全部樓層
我今日下午去過啦,繽繽有個dGOODluck20x機乎全有啦 ~ 我都忍唔住買左盆 Lemon Tree
回復

Joyce 發表於 2007-9-2 00:53:29 |顯示全部樓層

係唔係應該係時間喜蔭類同AV類分家呢
回復

soniamok 發表於 2007-9-2 00:56:11 |顯示全部樓層
原帖由 Joyce 於 2007-9-2 00:53 發表

係唔係應該係時間喜蔭類同AV類分家呢  

分返個苦苣苔科版出黎都好丫,AV 版依家好似變成一片"苦"海咁
然後推 GOODluck20x 出黎做版主,因為佢夠 pro

回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 00:58:27 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 00:48 發表

點呀師兄, 你都唔弱呀~ 你屋企有無限空間任你玩啦~

種花好過照顧小動物啦, 攞多啲位置種多啲苦苣苔, 記得聽日又去花墟入貨呀~

師姐,

妳叫我小師弟la , 我註冊曰期冇幾耐乍.

冇位la , 無限空間...我都想呀!     有村屋3樓連天台就誇啦啦了.
回復

tata 發表於 2007-9-2 00:59:36 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 00:52 發表
我今日下午去過啦,繽繽有個dGOODluck20x機乎全有啦 ~ 我都忍唔住買左盆 Lemon Tree

fonica,

原來你都被毒害, 都係我哋唔好, 俾你試咗第一次 不過都係嗰句啦, 你有無限空間種苦苣苔科, 努力呀
回復

Joyce 發表於 2007-9-2 01:00:01 |顯示全部樓層

0岩0岩search到Blue Nile花花個look,正呀!
回復

ayclui 發表於 2007-9-2 01:00:22 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-9-2 00:52 發表

$20小苗又真係好難忍得住手嘅
有無人有Faded Jade 呢   如果無我可能同Peter 訂一隻, 唉... 好毒
回復

tata 發表於 2007-9-2 01:02:37 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-2 01:00 發表

$20小苗又真係好難忍得住手嘅
有無人有Faded Jade 呢   如果無我可能同Peter 訂一隻, 唉... 好毒

係咪銀葉架?你鐘意銀葉定花呀, 如果銀葉, 好似有人有解藥喎....................
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 01:04:12 |顯示全部樓層

邊集得齊架.  比人笑到面黃la.. 將我名縮細得吾得呀.
Lemon tree 做乜吾等我呀?  
回復

ayclui 發表於 2007-9-2 01:08:49 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-2 01:02 發表

係咪銀葉架?你鐘意銀葉定花呀, 如果銀葉, 好似有人有解藥喎....................

都算係...

http://www.streptocarpus-info.com/Episcia/tablef.html

銀葉如 silver skies 我都 o架 ~
回復

ayclui 發表於 2007-9-2 01:11:41 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 01:04 發表

邊集得齊架.  比人笑到面黃la.. 將我名縮細得吾得呀.
Lemon tree 做乜吾等我呀?  

GOODluck20x, 咁你要比個 list 人o地參考o下先得o架 (奸笑中)
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 01:15:39 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-2 00:56 發表

分返個苦苣苔科版出黎都好丫,AV 版依家好似變成一片"苦"海咁
然後推 GOODluck20x 出黎做版主,因為佢夠 pro

soniamok 板大 ,

板主個個有專長.....我冇飯掂. 做板主笑死人la .
苦苣苔科版 <--- 好高深學問架, 我連用o羊盆都問人o架.
妳推我上去會害左整個 forum 架.....   
我做小會員好開心la , 妳睇我d 分就升 grade la 哈哈哈哈
回復

tata 發表於 2007-9-2 01:17:28 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-2 01:08 發表

都算係...

http://www.streptocarpus-info.com/Episcia/tablef.html

銀葉如 silver skies 我都 o架 ~

我有一棵疑似Silver skies係呢度個未來苦苣苔科版主俾我架, 有啲走莖但好細, 大啲俾個你呀~ 其實仲有啲架, 你唔介意俾個點心併盤俾你點話呀, 細細粒容易食呀
回復

tata 發表於 2007-9-2 01:18:55 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-2 01:15 發表

soniamok 板大 ,

板主個個有專長.....我冇飯掂. 做板主笑死人la .
苦苣苔科版  

你啲公仔咁得意做嘜唔俾minmin呀?
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 01:25:01 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-2 01:11 發表

GOODluck20x, 咁你要比個 list 人o地參考o下先得o架 (奸笑中)

係係. 我整整個 list 先.  
回復