花貓種植推廣計劃

作者: lammanfung 发表于 2008-8-4 17:55:15
29409 369
花貓貓 發表於 2008-8-5 15:14:24 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-8-5 10:10 發表
花貓種植推廣計劃申請者
1.  江江
2.  catcatduck
3.  寶瓶
4.   sel
5.   Purple
6.chankali
7. prodorothyhkg
8. peeseela
9.

Sylvia 終於出馬啦, 我支持你呀! 加油, 加油!
花貓貓 發表於 2008-8-5 15:17:45 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-5 11:26 發表

死籮...死啦...点算呀
大壞旦...你的心思真的好毒..好辣..咁毒啲橋都比你想出來..
咁点解做第二層分享者唔使做嘢...快啲諗吓絕計等佢地都要做吓嘢..唔好坐係度有嘢收 ...

江江, 四個字形容你, "心思細密".
江江 發表於 2008-8-5 17:56:26 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-5 15:17 發表

江江, 四個字形容你, "心思細密".

你都有同感呢....
花貓貓 發表於 2008-8-5 18:40:49 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-5 11:26 發表

死籮...死啦...点算呀
大壞旦...你的心思真的好毒..好辣..咁毒啲橋都比你想出來..
咁点解做第二層分享者唔使做嘢...快啲諗吓絕計等佢地都要做吓嘢..唔好坐係度有嘢收 ...

江江 你講第二層分享者唔使做嘢 坐係度有嘢收, 還有第8項
8. 成功申領的花友須於收到花貓後的一年內,無條件分享其繁殖出來的花貓給其他花友,合共3株。花友須於其生長報告中說明已分享給哪一位花友。
咁第二層或第三層分享者, 花貓大了, 有貓蟲蟲多了, 可不可以拿去賣錢或換其他無關
花貓植物的東西呢! add3icon
江江 發表於 2008-8-5 19:43:58 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-5 18:40 發表

江江 你講第二層分享者唔使做嘢 坐係度有嘢收, 還有第8項
8. 成功申領的花友須於收到花貓後的一年內,無條件分享其繁殖出來的花貓給其他花友,合共3株。花友須於其生長報告中說明已分享給哪一位花友。
咁第二層或第三層 ...

之唔係...前人種樹;後人收籮...
唔怪得做第二..三者...好過做大婆籮
大婆捱餐死...阿二..阿三坐享其成..好嘆呀

大壞旦....你一定收埋好多二..三奶...咁鍚住佢地

花貓貓 發表於 2008-8-5 20:02:50 |顯示全部樓層
之唔係...前人種樹;後人收籮...  江江 我好種意你呢句. add4icon
sel 發表於 2008-8-5 20:30:29 |顯示全部樓層
我覺得第一 層分享者都可以定的規則給第二層或第三層分享者, 繼續將大旦呢個花貓種植推廣計劃擴張出去
江江 發表於 2008-8-5 20:44:59 |顯示全部樓層

圖 1.    K. Tropical Night 開花株 .......陽光...濕度足夠就會開花
圖 2.    K. Marquise De Sade  追光...所以植株歪咗少少
圖 3.    K. Digiflora  生得好直的樣板株
圖 4.    K. Dark Velvet   蟲蟲爬滿盆...該換大盆了
圖 5.    S. Pink Tiger       她是 cat cat 的同居住客
圖 6.    放在一起群植...以增強濕度                                                                                                                                                       我是放在東面窗邊種的,植土用珠石或珍珠岩加泥炭土,每星期給花寶2号肥,謹記充足的水份及濕度不可缺少。

maywong918 發表於 2008-8-5 20:56:17 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-5 20:44 發表

江江,你D貓後面果D 你女仲玩既咩? 定係要來送俾我女架?
maywong918 發表於 2008-8-5 20:59:15 |顯示全部樓層
唔記得講你d貓種得好靚呀~ (29)[1].gif (真心架~)
D葉又干淨又令仲好完美添~ (13)[1].gif
江江 發表於 2008-8-5 21:06:36 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-8-5 20:56 發表

江江,你D貓後面果D 你女仲玩既咩? 定係要來送俾我女架?

我的最新收藏品
江江 發表於 2008-8-5 21:10:55 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-8-5 20:59 發表
唔記得講你d貓種得好靚呀~54212(真心架~)
D葉又干淨又令仲好完美添~54213

你想做第三者
maywong918 發表於 2008-8-5 21:18:04 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-5 21:10 發表

你想做第三者

哈哈~暫時仲頂得住~
sel 發表於 2008-8-5 21:21:16 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-5 20:44 發表 [url=http://www.hkplants.com/redirect.php?goto=findpost&pid=220418&ptid=16980]

圖 1.    K. Tropical Night 開花株 .......陽光...濕度足夠就會開花
圖 2.    K. Marquise De Sade  追光...所以植株歪咗少少
圖 3.    K. Digifl ...

江江的 花貓 好靚!!
peeseela 發表於 2008-8-5 21:24:46 |顯示全部樓層
江江,D貓靚,相又影得清楚,說明簡而洁.
maywong918 發表於 2008-8-5 21:27:59 |顯示全部樓層
圖 5.    S. Pink Tiger       她是 cat cat 的同居住客

唔怪得知喇~ 我見到就 原來係......................
江江 發表於 2008-8-5 21:34:06 |顯示全部樓層
多謝 SEL  大大
多謝 SY 大大
大家一起加油...努力做好 「大婆」的本份
江江 發表於 2008-8-5 21:36:52 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-8-5 21:27 發表

唔怪得知喇~ 我見到就 原來係......................

上次義賣回來的....佢好好養,唔使我粗心的一個乖小孩
lammanfung 發表於 2008-8-5 21:41:37 |顯示全部樓層
種得很好。很漂亮!

原帖由 江江 於 2008-8-5 20:44 發表

圖 3.    K. Digifl ...
江江 發表於 2008-8-5 21:44:50 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-5 21:41 發表
種得很好。很漂亮!

大旦老師.....
你讚我....好開心 ...多謝呀