激鬼氣,點解D人可以咁無禮貌

作者: 031504 發表于 2014-6-15 21:20:54
2131 4
好少比人激到咁嬲
岩岩食完飯打算去muji買隻玻璃杯,行到埋去有兩公婆睇緊
咁我就企左係後面想睇,之後個男就企開左,然後我講左句唔該
之後我就繼續睇,然後佢老婆就係到話,,乜你唔係有野要拎,然後講左D類似話我阻住佢地一齊睇野

真係嬲到我,,,,,當場火都黎話番佢地!

不知所謂到極! 明明心情好好比人搞到差哂!
claudiatang 發表於 2014-6-16 17:07:52 |顯示全部樓層
她以為你想取貨物,然後就會去付款。所以才讓開給你。否則.............少理你。
回復

花拉拉 發表於 2014-6-16 21:08:53 來自手機 |顯示全部樓層
使乜嬲, 有咁耐企咁耐, 間鋪又唔係佢既, 最緊要扮無辜。佢兇出火keep住無知又無辜既表情, d旁人一定幫你。群眾力量睇佢點惡xD
回復

031504 發表於 2014-6-18 04:37:50 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2014-6-16 17:07
她以為你想取貨物,然後就會去付款。所以才讓開給你。否則.............少理你。 ...

佢以為佢大哂-_-....講真如果換轉係我和朋友,我地都會拉開對方比其他人睇
30幾40歲人連基本禮貌都沒有,真希望他沒有兒女,如果唔係一樣咁無禮貌
回復

031504 發表於 2014-6-18 04:39:27 |顯示全部樓層
花拉拉 發表於 2014-6-16 21:08
使乜嬲, 有咁耐企咁耐, 間鋪又唔係佢既, 最緊要扮無辜。佢兇出火keep住無知又無辜既表情, d旁人一定幫你。 ...

佢地最醒係話完我就好快走左,之後我追上去繼續話佢無禮貌
因為實在十年難得一見,在街開開心心行街都要遇到這種小人,唔話爆佢真係對唔住自己

我久唔久都遇到呢d事. 今朝等車, 我前面阿姐同我講, "唔好尖隊呀" 我比佢吹脹, 第1, 前面好少人一定有位坐, 第2, 我冇行佢前面~ 唉.......都唔知咩心態   發表於 2014-6-18 11:45
好想駁佢, 唉...... 費事  發表於 2014-6-18 11:43
回復