412的禮物

作者: abbychan02 發表于 2014-6-6 14:54:41
1173 6

這棵Heritage Frolic , 入場時禮物,謝謝這位花友送出,開出很美花
另一棵抽獎禮物S932,從G大手上接過來,入夏天氣太熱,開了全紫色的花

謝謝cyhui, 金魚賞分

評分

查看全部評分

hiatus 發表於 2014-6-6 15:29:19 |顯示全部樓層
我中意 計在我名下既 Heritage Frolic 呀哈哈~~~
第二種雖然開咗全紫,個bell形都幾惹人愛

紫色好美啊,優雅  發表於 2014-6-6 15:43
回復

abbychan02 發表於 2014-6-6 16:26:17 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2014-6-6 15:29
我中意 計在我名下既 Heritage Frolic 呀哈哈~~~
第二種雖然開咗全紫,個bell形都幾惹人愛 ...

謝謝金魚, 這隻花幾特別, 花型好嬌小, 是半迷, 啱的話我又插葉~

我也很喜愛紫色系列, 謝謝ChristyBB賞花~
回復

hiatus 發表於 2014-6-6 16:28:11 |顯示全部樓層
abbychan02 發表於 2014-6-6 16:26
謝謝金魚, 這隻花幾特別, 花型好嬌小, 是半迷, 啱的話我又插葉~

我也很喜愛紫色系列, 謝謝ChristyBB ...

一種花,又要有開花株,又要有插葉小苗,要好多心思,同埋地方

我而家想收集一開花性較好,花期長既花, Sunray Trail 同 Rob's Humpty Doo都好唔錯。 會唔斷開花。
不過都要自己種過才有經驗,所以會一種一種試過來^^
回復

abbychan02 發表於 2014-6-6 17:05:42 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2014-6-6 16:28
一種花,又要有開花株,又要有插葉小苗,要好多心思,同埋地方  

我而家想收集一開花性較好,花期長既 ...

我都覺懸垂品花期長兼長期有花開, 有些開了一輪花後要等幾個月後才再見有小小冧在葉芽, 在家的253似乎合你要求, 只是夏天開得樣衰衰, 412前插了葉, 最近見開始有小苗, 如喜歡下次見面拎隻給你(還未比我種C的話)
回復

ptigger 發表於 2014-6-6 18:01:48 |顯示全部樓層
S932呢隻粉紫幾靚喎
原來唔止有經驗分享,仲有獎抽添,節目咁豐富嘅,我下年都想去

與金魚同感,好值得去:)  發表於 2014-6-8 01:28
哈哈,今年禮物格外豐富呢~~ 下年去啦去啦^^  發表於 2014-6-6 18:43
回復

楊楊 發表於 2014-6-6 23:52:58 |顯示全部樓層
入場禮物咁快開花?  Abby 你好厲害呀~

嘻嘻, 報喜不報憂咋^^  發表於 2014-6-8 01:29
回復