不織布袋/不織布 ~ 除咗吉吉島邊度有得賣?

作者: BanbieChan 发表于 2008-7-30 13:46:05
15909 77
請問套瓜果嘅不織布袋/不織布 ~ 除咗吉吉島邊度有得賣?因為吉吉島不織布袋無貨,我去過深水埗買不織布,好多舖頭都冇得賣,搵到一間有但75g太厚,芒果套咗之後好似唔識大咁add9icon ,我聽日放假,想去買不織布袋/不織布,可以提供舖頭名稱及位置嗎?
ChrisTsui 發表於 2008-7-30 16:06:41 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-7-30 13:46 發表
請問套瓜果嘅不織布袋/不織布 ~ 除咗吉吉島邊度有得賣?因為吉吉島不織布袋無貨,我去過深水埗買不織布,好多舖頭都冇得賣,搵到一間有但75g太厚,芒果套咗之後好似唔識大咁add9icon ,我聽日放假,想去買不織布袋/不織布,可以提供 ...

將軍澳間吉吉島,早兩個禮拜仲有大size o個隻不織布袋~
我呢兩日會去,如果見到使唔使幫你買?
BanbieChan 發表於 2008-7-30 17:10:33 |顯示全部樓層
chris 好喔!唔該晒
蘑菇 發表於 2008-7-30 17:41:32 |顯示全部樓層
我早前行過近鵝頸橋果間有好多,行開就入定d貨la。
Christsui、斑比,如果唔介意我可以幫你買,因為近,如何??

ChrisTsui 發表於 2008-7-30 17:50:54 |顯示全部樓層
原帖由 磨菇 於 2008-7-30 17:41 發表
我早前行過近鵝頸橋果間有好多,行開就入定d貨la。
Christsui、斑比,如果唔介意我可以幫你買,因為近,如何??

咁你大約幾時會去呀?
我pm個電話比你,如果你買既話就打電話比我啦~
因為將軍澳o個間,我唔知賣晒未~
斑比,如果有細size,你需唔需要磨菇幫你買埋?

BanbieChan 發表於 2008-7-30 18:05:43 |顯示全部樓層
好喔!磨菇!唔該晒
ad81 發表於 2008-7-30 21:13:42 |顯示全部樓層
你話(鵝頸橋果間)系唔系
鵝頸橋果間吉之島
蘑菇 發表於 2008-7-31 12:25:32 |顯示全部樓層
原帖由 ad81 於 2008-7-30 21:13 發表
你話(鵝頸橋果間)系唔系
鵝頸橋果間吉之島

係鵝頸橋果間吉吉島10蚊店,我早2星期去仲有大量大量貨。
蘑菇 發表於 2008-7-31 12:26:56 |顯示全部樓層

回復 6# BanbieChan 的帖子

我pm咗你啦,如果冇貨就私讓俾你啦,唔使担心
BanbieChan 發表於 2008-7-31 16:25:28 |顯示全部樓層

回復 9# 磨菇 的帖子

磨菇、ChrisTsui多謝你哋幫忙呀
蘑菇 發表於 2008-8-1 08:36:33 |顯示全部樓層
最新消息:
上環、鵝頸橋、同將軍澳的10吉吉店的不織布袋經已售罄,旺角果間仲有少量存貨。
BanbieChan 發表於 2008-8-2 16:01:23 |顯示全部樓層

多謝磨菇、ChrisTsui嘅幫忙

多謝磨菇ChrisTsui嘅幫忙
不織布袋已經收到喇add6icon
ChrisTsui 發表於 2008-8-2 16:09:02 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-8-2 16:01 發表
多謝磨菇、ChrisTsui嘅幫忙
不織布袋已經收到喇add6icon

我都冇幫到忙,係磨菇幫你買既~add6icon
佢真係好好人,話比大家知邊間有邊間冇,等想買既人唔使行冤枉路~add14icon
BanbieChan 發表於 2008-8-2 16:35:57 |顯示全部樓層

回復 13# ChrisTsui 的帖子

chris 你梗係有幫我啦,好開心係呢一度,識到大家,大家都好熱心幫忙,希望有機會我可以幫返你地啦!!!!!!!多謝~add6icon add6icon add6icon add6icon add6icon
Fleur 發表於 2008-8-2 21:50:58 |顯示全部樓層
請問不織布在吉島邊個部門有得賣呢? thx
ChrisTsui 發表於 2008-8-2 22:13:13 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-8-2 21:50 發表
請問不織布在吉島邊個部門有得賣呢? thx

個袋原本係用作排水隔渣,你問o下職員放o係邊~
可以睇舊帖,認住個樣~
http://hkplants.com/viewthread.p ... p;extra=&page=1
maymay靚 發表於 2008-8-2 22:17:23 |顯示全部樓層
多數在賣 (海棉 / 百潔布) area...
蘑菇 發表於 2008-8-2 22:20:22 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-8-2 16:35 發表
chris 你梗係有幫我啦,好開心係呢一度,識到大家,大家都好熱心幫忙,希望有機會我可以幫返你地啦!!!!!!!多謝~add6icon add6icon add6icon add6icon add6icon

大家都唔洗咁客氣la,見到你個天台咁多瓜瓜果果都好 ”燉”你肉緊,唔好益d蟲蟲ma!!
蘑菇 發表於 2008-8-2 22:21:38 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-8-2 22:17 發表
多數在賣 (海棉 / 百潔布) area...

係呀,廚房用品呀。
maymay靚 發表於 2008-8-2 22:23:41 |顯示全部樓層
早前 大角咀店既不織布袋, 比我買晒啦...
1234下一頁