返回列表 發新帖

標題已改: 花友 Chowie 專業花場建造過程 (勁)

作者: 小白 發表于 2008-7-26 01:43:53
7242 29
蛀米虫 發表於 2008-7-30 17:51:49 |顯示全部樓層
嘩! 大制作啊!
回復

comet_fish 發表於 2008-8-8 22:15:09 |顯示全部樓層
我睇完標題我都已經有心理準備,點知入黎一睇
真係眼都"凸"埋,真係好勁呀....好羨慕呀~~~~~
回復

花草之家 發表於 2008-8-15 16:18:55 |顯示全部樓層
我曾經種過200盆非洲紫羅蘭,服侍佢地都覺得辛苦,你重有三千幾棵蘭花,佩服
回復

貓后 發表於 2008-8-16 08:54:52 |顯示全部樓層
嘩add9icon 好勁丫,要服侍咁多盆花我都佩服丫
回復

Alfphy 發表於 2008-8-16 11:15:18 |顯示全部樓層
嘆為觀止啊!佩服佩服!
回復

Xuite 發表於 2008-8-16 19:37:58 |顯示全部樓層
真係好厲害~成個花場咁!
回復

abc2396 發表於 2008-8-16 21:31:15 |顯示全部樓層
好大個場, 好勁丫! 佩 服!
回復

chowie 發表於 2008-8-17 08:13:04 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-8-15 16:18 發表
我曾經種過200盆非洲紫羅蘭,服侍佢地都覺得辛苦,你重有三千幾棵蘭花,佩服

是呀,差不多每天放工返来。都要正理一下,拜尾悟洗指以去饮茶,由早上八点某到下午两三点,到时成个人都散埋,我有时都话之魁,一亿放自己假,话晒人一世物一世,兰死左就死左,谓有再来过。
回復

小白 發表於 2008-8-17 11:35:01 |顯示全部樓層
原帖由 chowie 於 2008-8-17 08:13 發表

是呀,差不多每天放工返来。都要正理一下,拜尾悟洗指以去饮茶,由早上八点某到下午两三点,到时成个人都散埋,我有时都话之魁,一亿放自己假,话晒人一世物一世,兰死左就死左,谓有再来过。 ...

佩服!  佩服
回復

花草之家 發表於 2008-8-17 14:49:31 |顯示全部樓層
原帖由 chowie 於 2008-8-17 08:13 發表

是呀,差不多每天放工返来。都要正理一下,拜尾悟洗指以去饮茶,由早上八点某到下午两三点,到时成个人都散埋,我有时都话之魁,一亿放自己假,话晒人一世物一世,兰死左就死左,谓有再来过。 ...

我的非洲紫羅蘭經過一場大災難之後,死淨二十幾棵,而家我唔會好似以前咁種咁多盆,太辛苦啦!
回復