吹水帖 - 2024年 新年快樂!繼續吹水~~

作者: 八王爺 发表于 2014-4-28 10:21:07
112603 6168
powergun 發表於 2016-12-10 07:50:15 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴及乾燥, 氣溫18至23度, 現時18度

好快又到週末 , 忙左一星期, 希望今日公司無乜事, 可以抖下, 慶祝689唔再連任
powergun 發表於 2016-12-11 08:20:54 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴, 日間天氣乾燥, 氣溫19至23度, 現時20度, 非常舒服的

兩個星期後的今日就係聖誕節了, 今年的平安夜及聖誕節係星期六及日的, 甚至再一星期後的元旦都係係星期日, 之後的星期一或二有補假, 大家要好好安排呢d長假期, 睇下點樣渡假了
powergun 發表於 2016-12-12 10:02:29 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫19至23度, 現時20度

又一星期開始了, 希望大家事事順利, 呢個星期應無咁多野做啦, 可以抖下的了
八王爺 發表於 2016-12-12 12:11:29 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-12 03:02
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫19至23度, 現時20度

又一星期開始了, 希望大家事事順利, 呢個星期應無咁多野 ...

又熱咗DD ! 好討厭啊!
powergun 發表於 2016-12-12 12:13:09 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-12-12 12:11
又熱咗DD ! 好討厭啊!

唔係呀, 呢個星期梢後會凍到13 14度的
powergun 發表於 2016-12-13 09:05:49 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 但部分地區有煙霞, 氣溫21至25度, 現時21度

又一好好的天氣, 市面上已充滿了聖誕新年氣氛, 大家不妨去街上走走, 選購聖誕新年禮物
powergun 發表於 2016-12-14 08:56:10 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 日間短暫時間有陽光, 晚上天氣較涼, 氣溫18至23度, 現時21度

今日天氣都算唔錯的, 有太陽, 清涼又唔熱, 但預測明日起會凍兩三日的, 大家要留意了
八王爺 發表於 2016-12-14 11:13:50 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-14 01:56
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 日間短暫時間有陽光, 晚上天氣較涼, 氣溫18至23度, 現時21度

今日天氣都算 ...

最好凍到下星期一啊!
powergun 發表於 2016-12-14 11:32:31 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-12-14 11:13
最好凍到下星期一啊!

下星期一又會返到今日咁了
powergun 發表於 2016-12-15 08:57:15 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 早晚清涼, 日間部分時間有陽光, 氣溫15至20度, 現時17度

今日係12月15日了, 12月過左差不多一半啦, 2016年重有半個月就完結了, 時間過得真快, 越忙越易過的, 希望大家鍾意忙d 啦
powergun 發表於 2016-12-16 09:09:18 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴乾燥, 早上相當清涼, 氣溫13至18度, 現時14度

星期五了, 明日放假啦, 今日都係好清涼舒服的, 唔係好凍, 又有太陽, 最好外出行下, 有時間可行下港島區買五蚊肉肉都唔錯呀, 沿電車路就可以了
powergun 發表於 2016-12-17 08:17:49 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴及乾燥, 早上相當清涼, 稍後雲量增多, 氣溫14至18度, 現時14度

又到週末, 今日天氣似唔錯的, 一早就有太陽, 又唔係好凍, 祝大家週末愉快
powergun 發表於 2016-12-18 09:33:56 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光, 氣溫17至22度, 現時18度

今日天氣唔錯的, 唔凍唔熱, 又有太陽, 下星期今日就係聖誕節了, 希望大家都開開心心啦
powergun 發表於 2016-12-19 09:16:13 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫18至23度, 現時20度

又一星期的開始, 本週係聖誕新年長假期前的最後一星期, 大家係咪已好興奮好期待呢, 呢個星期五後好多假期呀, 如果放埋28至30號的三日五天工作的就可享有10日長假期的, 去外國旅行一流也
powergun 發表於 2016-12-20 09:03:14 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 晚上有一兩陣雨, 氣溫20至23度, 現時20度

今日陰天, 可能有雨的, 不過應都唔會係大雨的, 12月尾了, 天氣仍未凍, 今年可能真係相對較暖的了
powergun 發表於 2016-12-21 09:10:40 |顯示全部樓層

各位早晨, 今日短暫時間有陽光, 稍後有幾陣雨, 氣溫21至24度, 現時22度

今日係冬至, 據維基百科解釋:
冬至(英文: Winter Solstice Festival),又稱冬節、賀冬,二十四節氣之一、八大天象類節氣之一,與夏至相對。冬至在太陽到達黃經270°時開始,冬至日一般都在公曆12月21日到12月23日這三日之間,農曆則在十一月十五日前後共30天內的某一天。

天文地理:
冬至日太陽直射南迴歸線, 北半球白晝最短,北極圈呈永夜狀態,南極圈呈極晝狀態,其後陽光直射位置向北移動,北半球白晝時數日漸增長,正午太陽高度也日漸升高,日影逐漸縮短。由於太陽輻射到地面的能量仍比地面向空中發散的少,所以在短時間內氣溫繼續降低。
powergun 發表於 2016-12-22 08:51:23 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日初時大致多雲, 部分地區能見度較低, 日間漸轉天晴, 氣溫18至24度, 現時22度

今日交通好暢順, 八點四十分已回到公司, 希望日日都係咁就好了
八王爺 發表於 2016-12-22 11:57:50 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-22 01:51
各位早晨, 今日初時大致多雲, 部分地區能見度較低, 日間漸轉天晴, 氣溫18至24度, 現時22度

今日交通好暢順 ...

又到聖誕,又到聖誕.....今年特別熱!
powergun 發表於 2016-12-22 12:09:58 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-12-22 11:57
又到聖誕,又到聖誕.....今年特別熱!

但今晚會跌到18度的
八王爺 發表於 2016-12-22 12:23:00 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-22 05:09
但今晚會跌到18度的

18 度只是OK ,聖誕啊!要不來個3-4度!