有冇人去過第一/二屆寵物水族用品展??

作者: 蘑菇 發表于 2008-7-23 09:09:51
3688 25
有冇人去過第一/二屆寵物水族用品展?? 今屆又黎LA!! 係咪好多嘢睇嫁??值得一去嗎??
jellyfishy 發表於 2008-7-23 09:15:17 |顯示全部樓層
我打算星期六去看看啊~ 聽說有專車在市區接送, 請問有無相關資訊啊?
回復

carolc 發表於 2008-7-23 10:05:33 |顯示全部樓層
回復

kawing3310 發表於 2008-7-23 14:34:09 |顯示全部樓層
我大我兩隻倉鼠去
不過都唔比入...我諗
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-23 14:38:15 |顯示全部樓層
係咪無乜魚仔和用品睇架?
回復

heiheimama 發表於 2008-7-23 15:33:56 |顯示全部樓層
我都想去,(書展太多人),唔知有咩野睇.~
回復

Fonica 發表於 2008-7-23 16:00:17 |顯示全部樓層
我去過第一屆,個人覺得沒什麼特別,可能那是第一次在亞洲博覽會攪,期望高失望比較大。我和朋友4人帶了4隻小狗去,烈日當空,人熱狗更熱,停車場要排隊,展覽館門外亦要排隊,在門外排隊等候檢查晶片都差不多半小時,可能人太多,所以覺得很迫,至於展品跟過往市區攪的寵物展大同小異,還記得迫車不到一小時便離開了。未去過的不防一看,但天氣太熱就不要帶狗狗去了,以免中暑。
回復

sandy 發表於 2008-7-23 16:19:29 |顯示全部樓層
我第一同第二屆都有去. 雖然係drive車去. 但都覺路途遙遠. 而且唔係咁值得一去. 今年決定唔去了.

除非好多野買. 否則我會建議每年二月左右都會攪既, 係九龍展貿既狗展會值得去多d. 賣既野一樣甚至番係多過. 而且唔駛山長水遠去走入機場果邊

同埋有好多狗糧. 如有心去買. 未必間間有貨送. 你要自己抬囉. 就算你自己有. 個停車場係露天. 落左車仲要行至少10-15mins至入倒會場正確既位置

依家咁熱既天時. 都係唔去為佳. 如想帶埋狗狗去仲辛苦. 除非直接係門口落車. 即刻入去冷氣間. 但都會太辛苦囉.    如自己drive車載埋狗去 .仲衰. 由停車場行入會場. 睇怕. 好易中暑多d

其實上年已比第一年既擺攤位已經明顯少左好多. 我問過相熟既當口佢地都話. 根本呢度唔方便. 唔係咁多人想入來擺. 所以今年唔知會否再比一二屆既少攤檔呢.

除非你係二月九龍展貿果個狗展上唔足貨. 而又想去執平野. 你要買至少幾千蚊野至倒一千幾百. 咁你唸下是否值得一去.  如只買濕碎東西. 要唸唸

至於會場d車. 記得. 上年好似有人話等左好耐好耐至有一班. 因為太多人. full晒. d車又唔夠. 結果咪企係度齋等. 咁你唸下齋等既心情同加埋呢個天時. 你睇下自己仲想唔想去.

魚野都會好令你失望的. 我第一屆睇過完全係d好cheap既東西. 不如走去金魚街仲多選擇同埋仲靚囉. 唔好為左慳左十蚊八蚊.
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-23 16:20:55 |顯示全部樓層
今次好似有車由元朗去tim呀!
不過上次旺角架車d冷氣好差, 人狗一獲焗
回復

sandy 發表於 2008-7-23 16:33:22 |顯示全部樓層
想補充一句. 有d咩睇. 咪多數係d各有既代理商攞自己既產品囉. 佢地價錢一定平過平時係舖頭. 都係果句. 要上得貨多. 閒倒一千幾百至抵囉. 否則. 一係當一個節目去行下街都無妨既.
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-23 16:36:43 |顯示全部樓層
基本上我去睇同影人地d寵物多
回復

bluemoon 發表於 2008-7-23 16:52:17 |顯示全部樓層
又係博覽會...
太遠啦
回復

蘑菇 發表於 2008-7-23 17:27:40 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-7-23 16:33 發表
想補充一句. 有d咩睇. 咪多數係d各有既代理商攞自己既產品囉. 佢地價錢一定平過平時係舖頭. 都係果句. 要上得貨多. 閒倒一千幾百至抵囉. 否則. 一係當一個節目去行下街都無妨既. ...

係咁... 冇咩驚喜.... 又遠又熱又要等 ...仲以為會有好多新奇又好玩嘅嘢tim,好彩各位花友提醒,我諗我都係唔去lu
回復

heiheimama 發表於 2008-7-23 17:31:52 |顯示全部樓層
係呢,咁都係去書展算了...
回復

Fonica 發表於 2008-7-23 17:42:39 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-23 17:31 發表
係呢,咁都係去書展算了...

希媽 ~ 書展好似收10點,收工都仲可以去喎....
回復

阿晴 發表於 2008-7-23 18:48:36 |顯示全部樓層
咁多人… 想睇不過唔想逼~~
回復

carolc 發表於 2008-7-24 14:53:27 |顯示全部樓層
咁多人唔去仲好喎, 等我去就冇咁多人, 但我想響 7 仔買定飛好多已經賣晒
回復

蛀米虫 發表於 2008-7-26 14:03:21 |顯示全部樓層
今日好多小白係元朗廣場門口等車啊~
回復

小孩子 發表於 2008-7-26 15:19:43 |顯示全部樓層
我琴日去左書展
今年好似無野好買咁- -
行左成日都係買得果2本書
我見到好多人都空手而回囉
我個fd年年都會買開十幾、廿本既
今年都係買得果5本
同埋好似第2展覽廳d書平d
而第1展覽廳就感覺上係大眾同商務既世界
回復

gege188 發表於 2008-7-27 00:27:45 |顯示全部樓層
我今日去左啦...都唔係太多人..(出奇地..唔洗迫)

車呢..我去個陣係天后上車,唔洗等就有車了
回程就就返MK..都等左唔洗10MIN就有車..都OK既..

野呢..講真就無咩野特別野買同平..但因為佢D玩具都係10蚊-30蚊(因為我亞仔鐘意玩毛毛波).所以掃好多LOR..

不過今年真係小左好多野買..我都係買左200蚊野到啦..
唔洗錢入場(有免費票),唔洗車錢,所以基本上我年年都去既..

如果想睇魚..就唔洗入去啦..反而甲虫呀個D野就有..
回復

12下一頁