斷崖女王 ?

作者: 藍天使 发表于 2008-7-11 16:56:11
2706 8
買返黎果時花牌係 "Sinningia leucotricha",  我放左佢o係公司當迷岩咁種.  請問佢係唔係傳說中既 "斷崖女王"?  如果係我就那那聲拎佢返屋企晒太陽.  另外有無種植心得呢, 唔該晒各位.
20080711 flower.JPG
heiheimama 發表於 2008-7-11 17:05:43 |顯示全部樓層
呢隻,點睇都唔似斷崖女皇wo,你話係sinn. super orange仲有人信.~
Exodus 發表於 2008-7-11 19:02:20 |顯示全部樓層
x2
點睇都唔似
ringring1968 發表於 2008-7-11 19:44:16 |顯示全部樓層
天使:
女王有好多白毛呀..可以睇下呢度
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=9619&highlight=
藍天使 發表於 2008-7-11 21:51:59 |顯示全部樓層
原帖由 ringring1968 於 2008-7-11 19:44 發表
天使:
女王有好多白毛呀..可以睇下呢度
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=9619&highlight=

我都search過好多女王既相, 我自己都覺得唔似, 比個牌老點左, 都唔知自己買左d 咩野, 惟有種住先啦
heiheimama 發表於 2008-7-11 23:14:02 |顯示全部樓層
你信我啦,九成九是超級橙,都唔錯呀.~
藍天使 發表於 2008-7-11 23:55:12 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-11 23:14 發表
你信我啦,九成九是超級橙,都唔錯呀.~

如果係都唔錯, 需然我已經有一棵細既.
lammanfung 發表於 2008-7-12 01:46:19 |顯示全部樓層
外邊買回來的,插起來的名牌有錯是常見的事。add1icon
Alfphy 發表於 2008-7-12 04:44:42 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-7-12 01:46 發表
外邊買回來的,插起來的名牌有錯是常見的事。add1icon

完全同意啊!