九份, 野柳, 建國花市

作者: 小白 發表于 2008-7-10 10:30:25
4192 20
小白 發表於 2008-7-10 10:33:13 |顯示全部樓層
野柳
Taiwan 2008_ 1075 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1077 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1078 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1088 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1090 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1091 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1093 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1094 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1102 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1110 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1111 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1112 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1114 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1129 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1130 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1133 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1134 (Medium).JPG
回復

小白 發表於 2008-7-10 10:35:20 |顯示全部樓層
建國花市
Taiwan 2008_ 1136 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1137 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1138 (Medium).JPG
Taiwan 2008_ 1140 (Medium).JPG

迷你荷花

迷你荷花
Taiwan 2008_ 1145 (Medium) (2).JPG
Taiwan 2008_ 1149 (Medium).JPG
回復

Alfphy 發表於 2008-7-10 11:01:12 |顯示全部樓層
野柳很美!
回復

雲雲 發表於 2008-7-10 11:13:01 |顯示全部樓層
好"令"的風景,你是否趁上星期有好天氣自由行呢?請問九份是否全部依山而建,建國花市須要預計行多少時間?
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-10 11:43:48 |顯示全部樓層
我上個月去台北, 遊野柳那天下大雨啊, 沒打傘, 又濕又凍~~ 一張相也沒有影呀~
回復

小白 發表於 2008-7-10 11:54:22 |顯示全部樓層
原帖由 雲雲 於 2008-7-10 11:13 發表
好"令"的風景,你是否趁上星期有好天氣自由行呢?請問九份是否全部依山而建,建國花市須要預計行多少時間?

我係去咗 7 天...  好彩天氣好,  但好熱 (36度),  九份是依山而建 (半山, 車都要行山路).  建國花市其實建於天橋底...  大概花虛長 d (我行得好快...  大概 45 分鐘),  而另一邊 (對面天橋底係玉器市場, 因時間關係, 冇行到)

九份店舖里影出去

九份店舖里影出去
回復

小白 發表於 2008-7-10 11:56:05 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-10 11:43 發表
我上個月去台北, 遊野柳那天下大雨啊, 沒打傘, 又濕又凍~~ 一張相也沒有影呀~

咁慘 ,  好彩冇病到..
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-10 12:06:28 |顯示全部樓層
我也只係路過玉器市場,可能要年紀大d先有興趣行喎~
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-10 12:07:18 |顯示全部樓層
本來都想去九份,但去完野柳,已經成身濕晒,跟住在基隆休息...噢~ 你d九份相好正啊~
回復

小白 發表於 2008-7-10 12:19:55 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-7-10 12:07 發表
本來都想去九份,但去完野柳,已經成身濕晒,跟住在基隆休息...噢~ 你d九份相好正啊~

再去過囉....  我自由行去...  九時前到九份 (星期六),  所以冇咩人呀..... 鋪頭陸逐開門,  7 月份加電費....  所以好多食市都沒有開冷氣, 一路吃一路出汗....  另外九份於公眾假期及星期六, 日, 旅遊車不能上...  只可搭公車...

我的行程是:  九份, 基隆, 野柳
回復

襲人 發表於 2008-7-10 12:53:16 |顯示全部樓層
野柳好靚丫
九份我去兩次兩次都好多人
回復

小白 發表於 2008-7-10 13:02:59 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-7-10 12:53 發表
野柳好靚丫
九份我去兩次兩次都好多人

好熱呢....  所以少人瓜
回復

襲人 發表於 2008-7-10 13:09:03 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-7-10 13:02 發表

好熱呢....  所以少人瓜

我去個時都OK熱架...
我諗係時間既問題
我兩次去到九份都差唔多中午
回復

candyafr 發表於 2008-7-10 20:34:22 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-7-10 11:54 發表

我係去咗 7 天...  好彩天氣好,  但好熱 (36度),  九份是依山而建 (半山, 車都要行山路).  建國花市其實建於天橋底...  大概花虛長 d (我行得好快...  大概 45 分鐘),  而另一邊 (對面天橋底係玉器市場, 因時間關 ...

玉器市場,有行啊................不過望下咁..........不過好像好多b貨
回復

小白 發表於 2008-7-10 21:57:26 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-7-10 20:34 發表

玉器市場,有行啊................不過望下咁..........不過好像好多b貨

b貨???  反正我都唔識....  a, b, c 都是一樣
回復

candyafr 發表於 2008-7-10 22:07:09 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-7-10 21:57 發表

b貨???  反正我都唔識....  a, b, c 都是一樣

價錢相差好遠,A:天然無加任何物質,B貨:加人工顏色............但顏色會退及可能對健康有影响,C貨,質地比b貨差,而且加入人工物質更多
回復

小白 發表於 2008-7-10 22:09:26 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-7-10 22:07 發表

價錢相差好遠,A:天然無加任何物質,B貨:加人工顏色............但顏色會退及可能對健康有影响,C貨,質地比b貨差,而且加入人工物質更多

你做呢行 ????  
回復

candyafr 發表於 2008-7-10 22:13:20 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-7-10 22:09 發表

你做呢行 ????  

唔係啊............不過有朋友做,問過下他有什麽分別.......
回復

小白 發表於 2008-7-10 22:15:15 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-7-10 22:13 發表

唔係啊............不過有朋友做,問過下他有什麽分別.......

你都好好記性
回復

12下一頁