返回列表 發新帖

我的新寵兒

作者: joey 發表于 2007-8-24 17:22:57
7012 25
羊咩咩 發表於 2007-9-8 23:16:33 |顯示全部樓層
原帖由 cat 於 2007-9-8 09:38 PM 發表
我幾個月前都買過一set這些mini cactus, 配埋小木架, 好cutie, 放office枱面,佔好小位. 同事睇到都開心到庳, 種到而家重未死, 大了小小, 啱晒我要求. 重介紹左d同事買tim.. 我地覺得淨係創意都超晒值, Good!!!!::ico ...

有幾創意??
回復

cat 發表於 2007-9-9 01:03:02 |顯示全部樓層
你唔覺得花墟檔檔都差唔多嘅野好鬼悶咩, 二樓店d 野精緻配襯, 另外有好多款小白花架, 木架仔, 用dd角位就有十多種living plants 做個 OL dream garden corner, 長得好慢易打理, 老闆指出有兩三種鮮色plants, 如小紅球是no根的, 但可配起dream garden 的色彩, 可擺至褪色, 我們都樂意買 to make our mini dream garden!!!!
回復

siuyin 發表於 2007-9-24 23:02:40 |顯示全部樓層
原帖由 cat 於 2007-9-9 01:03 發表
你唔覺得花墟檔檔都差唔多嘅野好鬼悶咩, 二樓店d 野精緻配襯, 另外有好多款小白花架, 木架仔, 用dd角位就有十多種living plants 做個 OL dream garden corner, 長得好慢易打理, 老闆指出有兩三種鮮色plants, 如小紅 ...

再過幾個月再來發表一下植物狀態
回復

cat 發表於 2007-9-24 23:51:37 |顯示全部樓層
唏, 買黎靚靚office, 大家好鬼開心,  就算種幾個月或半年再換新野, 乜都抵啦!
唔會有人cheap鶢到買幾廿蚊plants諗住種成世掛!
回復

siuyin 發表於 2007-9-25 08:37:15 |顯示全部樓層
原帖由 cat 於 2007-9-24 23:51 發表
唏, 買黎靚靚office, 大家好鬼開心,  就算種幾個月或半年再換新野, 乜都抵啦!
唔會有人cheap鶢到買幾廿蚊plants諗住種成世掛! ...

我就是那種cheap人,我種的大部份都能開花

回復

joey 發表於 2007-10-1 17:09:31 |顯示全部樓層
原帖由 siuyin 於 2007-9-25 08:37 發表

我就是那種cheap人,我種的大部份都能開花

係就係好靚, 但都唔細下wor.
講返我棵野la, 冇大過, 可能大得太小, 我唔覺.
不過棵野全家都好鐘意.
回復