朱醫師的迷藥紀錄表 ( 19 Oct update, pg.18) 

作者: ayclui 發表于 2008-7-9 21:52:10
33942 348
lolo 發表於 2008-8-22 10:09:16 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-22 09:56 發表
lolo, 亞 '凍檸賓' 嘅花冧米...

收到      '凍檸賓'粒核好清楚   add14icon
回復

ayclui 發表於 2008-8-22 11:27:06 |顯示全部樓層
原帖由 connie925 於 2008-8-22 09:58 發表

係囉,多得隻鸚鵡仔, 朱醫師心情唔駛講都特別靚啦!add14icon

yeah~ 以為食詐胡添...依家好 happy  ~

原帖由 lolo 於 2008-8-22 10:09 發表

收到      '凍檸賓'粒核好清楚   add14icon  

lolo, 蘇珊你有無o架?
回復

lolo 發表於 2008-8-22 11:34:23 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-22 11:27 發表
lolo, 蘇珊你有無o架?

有 Susan      但扮薯中

剛看 O. Rosy Tiger 也來苞苞了  
回復

ayclui 發表於 2008-8-22 11:40:53 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-8-22 11:34 發表

有 Susan      但扮薯中

剛看 O. Rosy Tiger 也來苞苞了  

O. Rosy Tiger 也來苞苞了??? 吓咁快?  唔通係...?

咁 lolo 你真係巧手嘞...add7icon

好彩我隻都有粒米...add4icon
回復

lolo 發表於 2008-8-22 11:45:34 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-22 11:40 發表
O. Rosy Tiger 也來苞苞了??? 吓咁快?  唔通係...?  

來原有保證嘛 add14icon
回復

ayclui 發表於 2008-8-22 11:54:47 |顯示全部樓層
昨天見到王爺一句: 太多葉肥令花芽變成葉芽...
唔通我果支係...add5icon ...
妖...原來支通用盆花肥係: 7-3-7, 唔怪之得咁少花睇啦...add1icon
回復

lolo 發表於 2008-8-22 12:02:04 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-22 11:54 發表
昨天見到王爺一句: 太多葉肥令花芽變成葉芽...
唔通我果支係...add5icon ...
妖...原來支通用盆花肥係: 7-3-7, 唔怪之得咁少花睇啦...add1icon

哇哈哈 …… 晒你種草藥囉   add4icon
回復

heiheimama 發表於 2008-8-22 12:03:49 |顯示全部樓層
我個花場而家被山泥埋左(出面有萬年工程,唔知封到幾時),d花又完氣大傷,冇野睇!~

susan,好靚呀!我隻扮草扮左四個月,我估是不夠光,不過都要回去check check支花肥.~
回復

ayclui 發表於 2008-8-22 12:07:51 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-8-22 12:02 發表

哇哈哈 …… 晒你種草藥囉   add4icon

哼...錯有錯著...唔係邊有咁多側芽o黎....

原帖由 heiheimama 於 2008-8-22 12:03 發表
我個花場而家被山泥埋左(出面有萬年工程,唔知封到幾時),d花又完氣大傷,冇野睇!~

susan,好靚呀!我隻扮草扮左四個月,我估是不夠光,不過都要回去check check支花肥.~ ...

希媽, 你果度會唔夠光? 可能都係支花肥唔夠勁喎...
你果邊D風勁嘛?
回復

lolo 發表於 2008-8-22 12:17:44 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-22 12:07 發表
哼...錯有錯著...唔係邊有咁多側芽o黎....

又係喎
回復

ayclui 發表於 2008-8-30 15:39:05 |顯示全部樓層
大家睇唔睇到呢朵花 (Flair) 有乜特別?
回復

ayclui 發表於 2008-8-30 15:39:58 |顯示全部樓層
係多咗塊花瓣呀 ~
回復

ayclui 發表於 2008-8-30 15:42:35 |顯示全部樓層
醫師隻Freckles 終於有第一朵花啦 ~ add14icon

好彩佢係矮仔 ~
回復

lolo 發表於 2008-8-30 16:30:32 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-30 15:39 發表
係多咗塊花瓣呀 ~

熱到申晒  add12icon
回復

ayclui 發表於 2008-9-6 10:35:52 |顯示全部樓層
是日佳麗:  Sinn. Cherry Chips add14icon add14icon add14icon

驟眼看跟 Ozark Firework相似, 但Sinn. Cherry Chips白色花瓣上的是紅點, 而Ozark Firework的是紅線
此外Ozark Firework的花心也較黃...
回復

ayclui 發表於 2008-9-6 10:40:11 |顯示全部樓層
很醜的 KC's Spanish Flirt...旨在留個紀錄 (開到重瓣)
回復

connie925 發表於 2008-9-6 10:48:07 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-9-6 10:35 發表
是日佳麗:  Sinn. Cherry Chips add14icon add14icon add14icon

驟眼看跟 Ozark Firework相似, 但Sinn. Cherry Chips白色花瓣上的是紅點, 而Ozark Firework的是紅線
此外Ozark Firework的花心也較黃... ...

呢隻顏色特別 D ,好得呀!add6icon
回復

sel 發表於 2008-9-6 10:55:11 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-8-22 11:40 發表

咁 lolo 你真係巧手嘞...add7icon

好彩我隻都有粒米...add4icon
好嘢, 咁都冇咁驚!!
回復

peeseela 發表於 2008-9-6 10:55:43 |顯示全部樓層
仲係幼兒班,只識講
回復

aqua 發表於 2008-9-6 11:06:03 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-9-6 10:40 發表
很的 KC's Spanish Flirt...旨在留個紀錄 (開到重瓣)

都幾靚女呀!何解話佢醜呢?
回復