lolo你睇吓Sinn. Mark Twain佢哋幾好生養

作者: tata 發表于 2007-8-23 16:09:32
6475 75
tata 發表於 2007-9-5 15:59:51 |顯示全部樓層

回復 #20 lolo 的帖子

嘩~繽繽嗰啲2粒賣$20喎, 咁我呢度咪賣到$2,000囉, woo.......講笑咋, 多多錢都唔賣呀~已經有好多人做咗領養手續架喇
回復

mimilka 發表於 2007-9-5 16:07:23 |顯示全部樓層
krista師傅!請你收我做徒弟啦
回復

lolo 發表於 2007-9-5 16:16:43 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-5 15:59 發表
嘩~繽繽嗰啲2粒賣$20喎, 咁我呢度咪賣到$2,000囉, woo.......講笑咋, 多多錢都唔賣呀~已經有好多人做咗領養手續架喇

係喎
妳幾時開呢間托嬰所㗎
回復

tata 發表於 2007-9-5 16:25:29 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-9-5 16:16 發表

係喎  
妳幾時開呢間托嬰所㗎

等佢哋再大啲先啦, 暫時住迫啲先
回復

tata 發表於 2007-9-5 16:26:17 |顯示全部樓層
原帖由 mimilka 於 2007-9-5 16:07 發表
krista師傅!請你收我做徒弟啦

哎呀~我都係種迷岩初高咋, 大家研究吓囉
回復

ayclui 發表於 2007-9-5 16:45:37 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-5 14:14 發表
終於分晒呀~ 每盆都有廿幾粒呀

每盆點止廿幾粒呀.... (幾無聊, o向度數人o地 d 小苗)
回復

soniamok 發表於 2007-9-5 17:14:55 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-9-5 15:53 發表
嘻 ... 遲d可以好似繽繽咁
廿蚊盆 廿蚊盆  有買襯手

講起 $20盆,我記得上個 week 去花墟買花盆時,有見到繽繽賣既魚骨仔一株都是 $20
比起喜蔭買一盆仲可以一開四,真係好貴呢。唔知有冇其他人有見到呢
回復

tata 發表於 2007-9-5 17:19:24 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-5 17:14 發表

講起 $20盆,我記得上個 week 去花墟買花盆時,有見到繽繽賣既魚骨仔一株都是 $20
比起喜蔭買一盆仲可以一開四,真係好貴呢。唔知有冇其他人有見到呢 ...

係呀, 仲要得兩粒細細粒咋
回復

lolo 發表於 2007-9-5 17:37:19 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-5 17:14 發表

比起喜蔭買一盆仲可以一開四,真係好貴呢。唔知有冇其他人有見到呢 ...

咁香港島果間咪賣得仲貴
一盆普西拉都要幾十蚊喎
回復

soniamok 發表於 2007-9-5 21:27:04 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-9-5 17:37 發表

咁香港島果間咪賣得仲貴
一盆普西拉都要幾十蚊喎

咁貴,不過我手上的普西拉種子最近播種,20顆中暫得一顆成功發芽咋
唔通呢個品種較難發芽既 ??

所以我現正高度保護緊佢,驚佢連唯一都無埋丫
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-5 21:42:08 |顯示全部樓層

我見倒丫!!  爭d把持吾住 ..
不過真係好好好好細

幸有位師姐話送小苗比我....好感動(差點流下男兒淚)
回復

soniamok 發表於 2007-9-5 21:49:49 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-5 21:42 發表

我見倒丫!!  爭d把持吾住 ..
不過真係好好好好細

幸有位師姐話送小苗比我....好感動(差點流下男兒淚) ...

我今日完成咗張迷岩清單喇,不過擺咗係公司度,你地幾位身中迷毒既邊晚得閒呀??
開個貼傾吓點分配,因為經過我播種後,有些數量剩餘很少的,可能得十顆八顆。
你地唔好介意呀
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-5 22:04:36 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-5 21:49 發表

我今日完成咗張迷岩清單喇,不過擺咗係公司度,你地幾位身中迷毒既邊晚得閒呀??
開個貼傾吓點分配,因為經過我播種後,有些數量剩餘很少的,可能得十顆八顆。
你地唔好介意呀 ...

Sonia 板主 ,

當然吾介意la ~~   
讚成開貼!!!! 妳想那裏開貼呢 ?  我 d 分也差不多了   
回復

tata 發表於 2007-9-5 22:07:03 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-5 22:04 發表

Sonia 板主 ,

當然吾介意la ~~   
讚成開貼!!!! 妳想那裏開貼呢 ?  我 d 分也差不多了   

你哋話事啦, 實在太感動喇
回復

soniamok 發表於 2007-9-5 22:12:38 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-5 22:04 發表

Sonia 板主 ,

當然吾介意la ~~   

唏~ 叫 sonia 咪得囉,唔駛加板主啦!!!
原本想開個限一級花友的貼子,因為數量不多,所以想悄悄地分享,
在他日種到收集到種子再正式分享俾其他版友。
雖然你就快到一級,不過又唔可以唔理 lolo , 所以應該會開一個沒限制的貼啦。

所以睇下幾位邊晚會 online 既就一齊傾啦
回復

tata 發表於 2007-9-5 22:15:47 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-5 22:12 發表

http://www.gyps.tyc.edu.tw/gy500/rexweng/s%5Fpic/Images/擦汗.gif 唏~ 叫 sonia 咪得囉,唔駛加板主啦!!!
原本想開個限一級花友的貼子,因為數量不多,所以想悄悄地分享,
在他日種到收集到種子再正式分享俾其他版友。 ...

我星期五應該ok, 十點後會好啲
回復

soniamok 發表於 2007-9-5 22:17:05 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-5 22:15 發表

我星期五應該ok, 十點後會好啲

me 2 , 星期五,10pm後可以
回復

loklok 發表於 2007-9-5 22:23:05 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-5 22:12 發表

http://www.gyps.tyc.edu.tw/gy500/rexweng/s%5Fpic/Images/擦汗.gif 唏~ 叫 sonia 咪得囉,唔駛加板主啦!!!

實行內部認購
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-5 22:23:25 |顯示全部樓層

係係係!!  Sonia  

我星期5 都 ok!!
回復

soniamok 發表於 2007-9-5 22:24:38 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-5 22:23 發表

係係係!!  Sonia  

我星期5 都 ok!!

不過係邊樹開貼好呢?? 你有咩提議??
回復