亂七八糟的仙肉

作者: orik 发表于 2014-1-19 21:09:49
23426 316
tonylhk 發表於 2015-2-16 01:02:32 |顯示全部樓層
orik 發表於 2015-2-15 17:17
昔日秘密撮合不少情人的聖華倫泰,在2月14日被處死。後人多選在這天慶祝情人節,選在這天約會、告白、互送 ...

Very nice~ thanks for share^^
Audrey 發表於 2015-2-16 01:24:21 |顯示全部樓層
orik 發表於 2015-2-15 17:17
昔日秘密撮合不少情人的聖華倫泰,在2月14日被處死。後人多選在這天慶祝情人節,選在這天約會、告白、互送 ...

嚟隻仙人球點解同 Valentine 拉得上關係?!
真真唔明!                                 
Melb 發表於 2015-2-16 21:18:37 |顯示全部樓層
轉左新帖題WO
claudiatang 發表於 2015-2-17 11:18:52 |顯示全部樓層
Audrey 發表於 2015-2-17 11:22:48 |顯示全部樓層
跟住兩日比較忙!
同 O大大 拜個早年!

mego 發表於 2015-2-18 04:33:20 |顯示全部樓層
預祝新年事事順心!最緊要身體健康!

ppchu 發表於 2015-2-18 09:19:06 |顯示全部樓層
預祝身體健康,萬事勝意
BenLau 發表於 2015-2-18 10:22:13 |顯示全部樓層
预祝Or大萬事如意,今年Or多d肉肉。

另祝你的植物萬肉如意,肉肥花潤
Melb 發表於 2015-2-18 11:11:01 |顯示全部樓層

見大家拜定早年, 我都拜定先

祝 Orik 羊年身體健康, 萬事勝意, 多肉植物和本人好似隻羊咩咩咁肥

chau_lyc 發表於 2015-2-18 11:12:40 |顯示全部樓層
今日在公司用電腦上圖較方便先拜個早年      
新春愉快  身體健康  心想事成

sherimavis 發表於 2015-2-18 12:48:43 |顯示全部樓層
祝羊年 , 花開富貴 , 萬事如意 , 肉肉越養越肥~!!!!

fool'sgrape 發表於 2015-2-18 16:49:49 |顯示全部樓層
        祝 您 身體健康 萬事如意 心想事成

tonylhk 發表於 2015-2-19 01:05:49 |顯示全部樓層
祝賀多肉版各位大大新年快樂!恭賀新禧!身體健康!
Audrey 發表於 2015-2-24 00:13:25 |顯示全部樓層
An early good morning to you, O大!

orik 發表於 2015-3-2 19:19:53 |顯示全部樓層
蒼角殿種左差唔多成年先開始聽話少少,肯生d天線出黎
相比之下,彈簧草黎到冇耐就出埋花,生性好多!希望過到夏天,生多幾個球出黎
另一邊廂,小人祭悄悄增加人口中…
Audrey 發表於 2015-3-2 19:30:18 |顯示全部樓層
謝謝更新。
orik 發表於 2015-3-4 05:27:09 |顯示全部樓層

來自東南亞嘅蘿摩手信,多謝泰國幫
近日甚忙,冇時間搵盆同植料,又適逢連日落雨,粗粗地用個膠兜養住先,等綿雨期過後再作打算。
連買手都唔知係咩品種,睇黎要等開花先可以開估
tonylhk 發表於 2015-3-4 14:00:12 |顯示全部樓層
orik 發表於 2015-3-4 05:27
來自東南亞嘅蘿摩手信,多謝泰國幫
近日甚忙,冇時間搵盆同植料,又適逢連日落雨,粗粗地用個 ...

加油~ 支持!!
almond17 發表於 2015-3-4 18:18:52 |顯示全部樓層
orik 發表於 2015-3-2 19:19
蒼角殿種左差唔多成年先開始聽話少少,肯生d天線出黎

相比之下,彈簧草黎到冇耐就出埋花,生性好多!希望 ...

蒼角殿係你自己買嗰d ??!! 出曬天線
我仲係種緊蔥

係自己買果d呀,你俾果粒依家唔知咩事冇哂葉…  發表於 2015-3-4 18:38
orik 發表於 2015-3-17 15:39:28 |顯示全部樓層
平平地買棵十二卷錦搏吓