死啦! b 仔食咗隻側芽

作者: bchai 發表于 2007-8-20 22:30:18
4355 20
死啦! b 仔食咗隻側芽

我今日剛 cut 了兩隻側芽出來,上面仲塗滿了 hi-fresh tim,但 b 仔偷咗,仲成隻食晒 ,咁點算呀? hi-fresh 食唔食得 ga??   
soniamok 發表於 2007-8-20 22:34:34 |顯示全部樓層
Hi-Fresh & 美能安呢 d 都係礦物,我估最多都係肚疼既姐,冇事既 唔駛擔心

回復

feufeu 發表於 2007-8-20 22:44:02 |顯示全部樓層
bchai, hi-fresh 個 web 好似話可以飲ga, don't worry.
回復

bchai 發表於 2007-8-20 22:52:44 |顯示全部樓層
Thanks Soniamok & feufeu
回復

花花公子 發表於 2007-8-20 23:56:03 |顯示全部樓層
原帖由 feufeu 於 2007-8-20 22:44 發表
bchai, hi-fresh 個 web 好似話可以飲ga, don't worry.

哈哈!係咪好似飲寶礦力咁呢?
有冇試過用寶礦力做肥料呢?
回復

Grace 發表於 2007-8-21 00:08:40 |顯示全部樓層
b 仔, 唔係樣樣野都可以食落肚架, 小心肚痾呀~
回復

feufeu 發表於 2007-8-21 00:45:04 |顯示全部樓層
bchai - 找到 information la... 不過... 要 dilute wor...   不如比 d 水佢飲..

http://www.hkscout.net/forum/vie ... &extra=page%3D6
(第二個 post 近尾尾, 3kg million a 相上面)
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-8-21 10:04:44 |顯示全部樓層
放心啦 , 如果要擔心就驚D AV有毒(eg. 殺虫劑),if no, just like 食生菜,冇事ga
回復

feufeu 發表於 2007-8-21 10:29:17 |顯示全部樓層
原帖由 feufeu 於 2007-8-21 00:45 發表
bchai - 找到 information la... 不過... 要 dilute wor...   不如比 d 水佢飲..

http://www.hkscout.net/forum/vie ... &extra=page%3D6
(第二個 post 近尾尾, 3kg million a 相上面) ...

SORRY, 昨晚沒發現要 login 才看到, 那是另一個 forum translate 了 hi-fresh 的功能:

"4公升水加入一茶匙 Hi-Fresh 溶解後,取其上層澄清液,做為礦物水飲用,煮飯,泡咖啡,泡茶,燉煮菜等." (quoted from 南俠之家)
回復

noel 發表於 2007-8-21 10:45:54 |顯示全部樓層

回復 #1 bchai 的帖子

冇事嘅~   
日本人用大粒的美能安作濾水飲都係咁啦!
養魚又落、種菜又落.....   促進生長嘛~~

bchai 最多咪 "口立立" 咁啫~  飲返 d水就冇嘢~

係喎! 佢咗你邊棵側芽咁大胆?!
回復

bchai 發表於 2007-8-21 16:36:42 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2007-8-21 00:08 發表
b 仔, 唔係樣樣野都可以食落肚架, 小心肚痾呀~

佢連木都食 ga,當然仲有其他啦!!
食錯野就上梳化嘔
回復

bchai 發表於 2007-8-21 16:40:51 |顯示全部樓層
原帖由 feufeu 於 2007-8-21 10:29 發表

SORRY, 昨晚沒發現要 login 才看到, 那是另一個 forum translate 了 hi-fresh 的功能:

"4公升水加入一茶匙 Hi-Fresh 溶解後,取其上層澄清液,做為礦物水飲用,煮飯,泡咖啡,泡茶,燉煮菜等." (quoted from 南俠之家) ...

thanks feufeu ar! 佢應該無事呀,今日行得走得,食得又無嘔。
回復

bchai 發表於 2007-8-21 17:07:11 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-21 10:45 發表
冇事嘅~   
日本人用大粒的美能安作濾水飲都係咁啦!
養魚又落、種菜又落.....   促進生長嘛~~

bchai 最多咪 "口立立" 咁啫~  飲返 d水就冇嘢~

係喎! 佢咗你邊棵側芽咁大胆?! ...

係 rob's 訂的 warm sunshine 呀! 我之前見個心 d 葉奇奇怪怪,我咪 cut 晒中間 d 葉,等佢生過....................

原本昨日想拍照後 post 上來, cut 完後再塗上 hi-fresh 等 10 mins 再插入泥,其間咪上吓網,隻側芽是放在我身邊的,我唔見 b仔幾時偷,只見他很開心地走過,妹妹就係咁追..................
回復

noel 發表於 2007-8-21 17:47:29 |顯示全部樓層
原帖由 bchai 於 2007-8-21 17:07 發表

係 rob's 訂的 warm sunshine 呀! 我之前見個心 d 葉奇奇怪怪,我咪 cut 晒中間 d 葉,等佢生過....................

原本昨日想拍照後 post 上來, cut 完後再塗上 hi-fresh 等 10 mins 再插入泥,其間咪上吓網, ...
wa~ 要打 pat pat 啊!
回復

bchai 發表於 2007-8-21 23:56:12 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-21 17:47 發表
wa~ 要打 pat pat 啊!

回復

charles604498 發表於 2007-8-22 03:24:34 |顯示全部樓層
bchai 你隻為食 b好可愛!
回復

kong 發表於 2007-8-22 16:11:53 |顯示全部樓層
bchai 咁得意都唔忍心罰佢,希望d紫羅蘭唔好食,佢試過一次以後都唔再食就好啦!我聽講紫羅蘭味帶苦喎!唔知边位試過呢?
回復

mimilka 發表於 2007-8-22 16:44:41 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-8-22 16:11 發表
bchai 咁得意都唔忍心罰佢,希望d紫羅蘭唔好食,佢試過一次以後都唔再食就好啦!我聽講紫羅蘭味帶苦喎!唔知边位試過呢?

要問b仔先知
回復

bchai 發表於 2007-8-22 23:21:26 |顯示全部樓層
我估 紫蘿蘭幾好食,我見B仔有咀嚼過並連掉在地上的側芽碎都食埋 ,仲我一路追佢,佢一邊逃走一邊食

回復

prodorothyhkg 發表於 2007-8-24 12:12:59 |顯示全部樓層
我對仔女連清炒苦瓜都好鐘意食,睇呢我都要小心D
回復

12下一頁