吉吉島花盆

作者: 小白 發表于 2008-6-11 14:18:14
9648 44

請問吉吉島係咪有 12 號花盆, 我係港島區搵到最大的都是 9號 :icon32
小白 發表於 2008-6-11 15:17:31 |顯示全部樓層
原帖由 五代同堂茄 於 2008-6-11 15:12 發表
有幾大都有,10蚊,平,靚,正~!

邊樹呀, 北角, 旺角, 灣仔都冇
回復

mandm 發表於 2008-6-11 21:08:06 |顯示全部樓層
大角咀店有好多花盆賣,不過唔知有冇你想要的,因為我唔知你說的12號是什麼。
回復

小白 發表於 2008-6-11 21:57:27 |顯示全部樓層
原帖由 mandm 於 2008-6-11 21:08 發表
大角咀店有好多花盆賣,不過唔知有冇你想要的,因為我唔知你說的12號是什麼。

係盆的 size,  因之前網友說買到 12 號盆, 號數越大個盆越大, 可能是盆口的直徑......  我想買個大的.  謝謝
回復

mandm 發表於 2008-6-11 22:11:53 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-6-11 21:57 發表

係盆的 size,  因之前網友說買到 12 號盆, 號數越大個盆越大, 可能是盆口的直徑......  我想買個大的.  謝謝

我之前在黃埔買左個都好大嫁,不過係長方型,7吋x12吋,夠唔夠大吖?我星期五可以幫你睇睇!
回復

小白 發表於 2008-6-11 22:43:00 |顯示全部樓層
原帖由 mandm 於 2008-6-11 22:11 發表

我之前在黃埔買左個都好大嫁,不過係長方型,7吋x12吋,夠唔夠大吖?我星期五可以幫你睇睇!

先謝謝, 我想要圓的. 用嚟種紫茉莉, 種係地可以好大棵, 我種係盆, 所以要搵隻大 d
回復

ppchu 發表於 2008-6-11 23:10:44 |顯示全部樓層
元朗吉吉十蚊店有好多比較大的花盆ga..仲有半圓型, 長方型都有.係 合益商場樓上.
回復

maymay靚 發表於 2008-6-11 23:14:03 |顯示全部樓層
大角咀 早前有 12號盆, 我買左 4個, 之後就斷貨啦!!!
回復

小白 發表於 2008-6-11 23:55:57 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-6-11 23:14 發表
大角咀 早前有 12號盆, 我買左 4個, 之後就斷貨啦!!!

,   如果再見到, 可以 pm 我嗎 ?   謝謝
回復

mandm 發表於 2008-6-12 13:03:05 |顯示全部樓層
小白,元朗店有好多盆口有11吋的10號花盆,有綠色、啡色和灰色,貨號係:4984355030843,如果元朗太遠可以用貨號去其他店check,不過我已幫你問過好多間都話冇,希望資料幫到你!
(元朗店電話:2478 5011)
回復

小白 發表於 2008-6-12 23:37:09 |顯示全部樓層
原帖由 mandm 於 2008-6-12 13:03 發表
小白,元朗店有好多盆口有11吋的10號花盆,有綠色、啡色和灰色,貨號係:4984355030843,如果元朗太遠可以用貨號去其他店check,不過我已幫你問過好多間都話冇,希望資料幫到你!
(元朗店電話:2478 5011) ...

謝謝, 我住港島區, 所以市區會方便一些, 你給的貨品編號很有用.  
回復

maymay靚 發表於 2008-6-17 23:27:06 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-6-11 23:55 發表

,   如果再見到, 可以 pm 我嗎 ?   謝謝

無問題喎, 見到就通知你
回復

小白 發表於 2008-6-17 23:40:57 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-6-17 23:27 發表

無問題喎, 見到就通知你

謝謝
回復

osais 發表於 2008-6-18 09:33:21 |顯示全部樓層
我上星期去灣仔有好大既圓盆, 好似都有你所講既size, 你去check check!
回復

小白 發表於 2008-6-21 15:11:52 |顯示全部樓層
原帖由 osais 於 2008-6-18 09:33 發表
我上星期去灣仔有好大既圓盆, 好似都有你所講既size, 你去check check!

去咗啦, 最大係 10 號, 謝謝
回復

catcatduck 發表於 2008-6-21 16:16:12 |顯示全部樓層
你想要的好似你所講既size.我有 two .9吋 round  X 7 1/2 吋 Height
DSC06537 (Small).JPG
回復

小白 發表於 2008-6-21 18:31:57 |顯示全部樓層
原帖由 catcatduck 於 2008-6-21 16:16 發表
你想要的好似你所講既size.我有 two .9吋 round  X 7 1/2 吋 Height

我要膠盆, 謝謝
回復

catcatduck 發表於 2008-6-22 19:44:26 |顯示全部樓層
OK ! sorry !!!:
回復

Xuite 發表於 2008-6-23 05:48:20 |顯示全部樓層
原帖由 小白 於 2008-6-11 14:18 發表
請問吉吉島係咪有 12 號花盆、我係港島區搵到最大的都是 9號

我都想買呀...不過見到最大的都係得10號
回復

小白 發表於 2008-7-15 16:00:59 |顯示全部樓層
昨天於上環 吉吉島 買了直徑 33 cm 的 (沒有寫幾多號),  北角有 16號 ($30) 好大.  

回復

123下一頁