免費換hello kitty 標籤機

作者: ハマナス 發表于 2008-6-4 03:05:05
9764 49
整名牌一流
原價$398, 而家唔使錢就可以擁有
你只要有亞洲萬里劏, 1萬里數就可以換到
我都換咗個, 好鬼正, 最重要係免費架
兌換日期 :
2008 年 5 月 9 日 - 2008 年 8 月 31 日
領取獎勵日期︰
2008 年 5 月 16 日 - 2008 年 9 月 30 日

而我今日去雙霧印書局又見到標籤機有八五折, 要用燴瘋信用卡

我星期一換咗喇! 你換咗未 , 仲送一盒kitty圖案標籤帶

我買咗三隻size, 6mm, 9mm同 12mm

哩盆用發叔牌仔, 用9mm啱啱好

哩盆用9mm同6mm

哩盆用6mm

哩盆都係用6mm, 暫時仲未用12mm, 好似太闊

唔記得講, d標籤帶都幾貴, 6mm就要$75
aj~kiss 發表於 2008-6-4 03:27:25 |顯示全部樓層
什麽是→亞洲萬里劏
回復

ysnoopy 發表於 2008-6-4 03:27:49 |顯示全部樓層
這東西真的不錯用 ~不過真的是好貴 ..........所以我現在也是改用手寫的就好
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 03:59:01 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-6-4 03:27 發表
什麽是→亞洲萬里劏

咁夜仲未瞓?
國泰嘅會員卡, 叫亞洲萬里通
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 04:03:00 |顯示全部樓層
原帖由 ysnoopy 於 2008-6-4 03:27 發表
這東西真的不錯用 ~不過真的是好貴 ..........所以我現在也是改用手寫的就好

部機唔算貴, 就算買都係一次過, 但d標籤帶就真係貴
我手字唔靚嘛, 而且部機可以印kitty
回復

ysnoopy 發表於 2008-6-4 05:29:33 |顯示全部樓層
對阿~機器是不錯啦~但標籤帶是真的很貴~尤其現在台灣有長條貼.100多張也不過10元~35元.幫你印好.不然就是有各試圖案已經是ok印好.買現成的....我現在正在研究怎樣用印表機印.不然每樣都漲價.就薪水不漲
回復

八王爺 發表於 2008-6-4 09:24:59 |顯示全部樓層
唔係好环保喎~~
回復

vkzone2002 發表於 2008-6-4 09:30:13 |顯示全部樓層
點解我係asia miles找不到呢? 我想換呀!
回復

byau 發表於 2008-6-4 10:13:45 |顯示全部樓層
依度呀: http://www.asiamiles.com/en/redeem/electronics/awards/1,,142973,00.html

不過10000分我覺得太貴啦, 我自己而家用緊依隻, 冇公仔, 不過我記得應該100蚊有找:
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-4 12:10:53 |顯示全部樓層
原帖由 byau 於 2008-6-4 10:13 發表
依度呀: http://www.asiamiles.com/en/redeem/electronics/awards/1,,142973,00.html

不過10000分我覺得太貴啦, 我自己而家用緊依隻, 冇公仔, 不過我記得應該100蚊有找:
42741 ...

$100 又平喎!咁唔使用里數啦!
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 12:19:37 |顯示全部樓層
原帖由 byau 於 2008-6-4 10:13 發表

42741 ...

$100真係好平喎! d標籤帶貴嗎?
回復

tata 發表於 2008-6-4 12:22:07 |顯示全部樓層
好衰架, 人哋之前都想買架, 後尾都係無買, 依家又俾你勾番起條根...........(我之前用公司嗰啲咋 )

啲帶幾錢一盒呀???print到幾長???
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 12:23:57 |顯示全部樓層
原帖由 ysnoopy 於 2008-6-4 05:29 發表
對阿~機器是不錯啦~但標籤帶是真的很貴~尤其現在台灣有長條貼.100多張也不過10元~35元.幫你印好.不然就是有各試圖案已經是ok印好.買現成的....我現在正在研究怎樣用印表機印.不然每樣都漲價.就薪水不漲 ...

長條貼有相看嗎?
你能看得懂廣東話嗎?
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 12:28:02 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-6-4 12:22 發表
好衰架, 人哋之前都想買架, 後尾都係無買, 依家又俾你勾番起條根...........(我之前用公司嗰啲咋 )

啲帶幾錢一盒呀???print到幾長???

公司有就唔使買啦, 不過kitty又確實好吸引
6mm $75
9mm $80
12mm $90
全長8米
一次可印80個字(說明書話)
回復

tata 發表於 2008-6-4 12:30:55 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-6-4 12:28 發表

公司有就唔使買啦, 不過kitty又確實好吸引
6mm $75
9mm $80
12mm $90
全長8米
一次可印80個字(說明書話)

喺公司打唔方便嘛, 我有啲disney嘅帶架~ 我鐘意你呢隻打到日文嘛, 屎喇 .................
回復

byau 發表於 2008-6-4 12:31:56 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-6-4 12:19 發表

$100真係好平喎! d標籤帶貴嗎?

D帶好似三十幾蚊, 有4M. 不過我唔鐘意佢次次印一張label前後勁多吉位, o徒晒d帶.. 所以我每次打時用幾個space隔開每個label, 跟住一次過印
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 12:53:32 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-6-4 12:30 發表

喺公司打唔方便嘛, 我有啲disney嘅帶架~ 我鐘意你呢隻打到日文嘛, 屎喇 .................

disney嘅帶
唔使屎, 可以用里數換喎, 無里數唔緊要, 去雙霧用燴瘋咭有85折, 好抵架
屎喇! 講到好似我有份咁添
嚴正聲明: 本人並無從中收受任何利益! 版大唔好扣我分呀
回復

bchai 發表於 2008-6-4 12:56:31 |顯示全部樓層
買啦!買啦! 好好用o架,防水,唔退色&不容易脫落
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 13:00:03 |顯示全部樓層
原帖由 byau 於 2008-6-4 12:31 發表

D帶好似三十幾蚊, 有4M. 不過我唔鐘意佢次次印一張label前後勁多吉位, o徒晒d帶.. 所以我每次打時用幾個space隔開每個label, 跟住一次過印

咁d帶價錢又差唔多喎
係呀, 好討厭佢前面留好多吉位, 後面就唔太多。我都係呀, 如果唔印個kitty框, 我就會一次印幾個
回復

ハマナス 發表於 2008-6-4 13:02:17 |顯示全部樓層
原帖由 bchai 於 2008-6-4 12:56 發表
買啦!買啦! 好好用o架,防水,唔退色&不容易脫落

b仔~ 你...
回復

123下一頁