有機拾年 -「全城有機日」3.17

作者: N-Blythe 發表于 2013-3-16 12:38:29
2665 7

有機漁農百貨一條街 - 遮打花園

http://www.hkorc.org/tc/OD_2013_retailer.php

有機農墟 - 1蚊有機菜」大特賣提早於早上十時正開鑼
http://www.hkorc.org/tc/OD_2013_bazaar.php
N-Blythe 發表於 2013-3-18 16:50:46 |顯示全部樓層

3.17 有機日,現場可以每人親手種植菜苗,攜回家中種植,更有機種植學堂,教做環保酵素、解答種植上的問題

謝謝ChowChow獎賞

評分

查看全部評分

回復

八王爺 發表於 2013-3-18 17:20:03 |顯示全部樓層
M記又話今日喺全球早餐日,免費派包。
哩邊又有全球有機日,日日都有好節目。

王爺你去了那一個呢?  發表於 2013-3-19 09:58
回復

JC208 發表於 2013-3-19 02:10:35 |顯示全部樓層
係啦, 呢個weekend真係好鬼忙, 又花展, 又有機日, 我第一次去呢到, 賣有機用品個邊好多檔, 賣菜個邊感覺上少DD ....

同埋差D MISS左主台個邊, 最後打算走時兜番個去咋 ~
回復

N-Blythe 發表於 2013-3-19 10:08:27 |顯示全部樓層
JC208 發表於 2013-3-19 02:10
係啦, 呢個weekend真係好鬼忙, 又花展, 又有機日, 我第一次去呢到, 賣有機用品個邊好多檔, 賣菜個邊感覺上 ...

你有無買菜呀?
我買了紅菜頭、金菜頭、白矮瓜、小甘荀、茴香、$50 兩盒北海道牛奶+沙拉醬+有機果汁
回復

JC208 發表於 2013-3-19 15:51:01 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2013-3-19 10:08
你有無買菜呀?
我買了紅菜頭、金菜頭、白矮瓜、小甘荀、茴香、$50 兩盒北海道牛奶+沙拉醬+有機果汁 ...

無買菜丫, 反而上次花墟個漁農嘉年華多D選擇啊, 產品個D我又無咩研究 ~

今次只買了兩個菇樽, 小麥草&苜蓿種子, 大會送既生菜苗 (話時話係米真係好易丫? 幾耐有得食架? ) ~   

生菜苗成長期40-85天,菇樽可有相片分享嗎?  發表於 2013-3-19 18:20
回復

JC208 發表於 2013-3-20 01:57:04 |顯示全部樓層
你有無買菜呀?
我買了紅菜頭、金菜頭、白矮瓜、小甘荀、茴香、$50 兩盒北海道牛奶+沙拉醬+有機果汁 ...

菇樽詳情可參考 : -

http://ecomushrooms.org/active02.html

回復

JC208 發表於 2013-3-20 02:01:51 |顯示全部樓層
你有無買菜呀?

菇樽可有相片分享嗎?

Pls check your PM, thanks ~

Noted ^^  發表於 2013-3-20 18:29
回復