來參觀我的小花園~~(14/11//08 updated P.13)

作者: raccoon 发表于 2008-4-25 15:55:12
27838 252
soy 發表於 2008-6-7 02:54:13 |顯示全部樓層
樓主D大岩桐開得好靚,比你引到我都想試吓~
56樓隻貓都好特別呢~
raccoon 發表於 2008-6-7 11:29:29 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-6-7 01:23 發表

壯觀壯觀

朋友, 你呢個係長筒嚟架喎

係喎,手快快打錯都唔知。
DorDor 發表於 2008-6-7 14:32:04 |顯示全部樓層
  好羨慕呀!   睇完好易令人中毒呀!
raccoon 發表於 2008-6-7 16:35:20 |顯示全部樓層
原帖由 DorDor 於 2008-6-7 14:32 發表
  好羨慕呀!   睇完好易令人中毒呀!

你都一齊種啦。
vicky 發表於 2008-6-7 19:10:29 |顯示全部樓層
我暈低啦~~~見到都開心~~~簡直開心到暈
raccoon 發表於 2008-6-8 10:48:25 |顯示全部樓層

是日精選~~ Sinn. Plumb Pudding, Sinn. Beauty

睇到心情靚晒…

美女呀…

美女呀…
20080607_005 (Small).JPG
20080608_006 (Small).JPG

又一條茄子…

又一條茄子…
20080608_002 (Small).JPG
20080608_003 (Small).JPG
20080608_001 (Small).JPG
raccoon 發表於 2008-6-8 11:01:48 |顯示全部樓層

其他花花…

忍唔住又影~~
新開的有Frozen in Time, Planet Kid, Blue Tail Fly , Rob's Smarty Pants

20080608_009 (Small).JPG
20080607_008 (Small).JPG
20080607_010 (Small).JPG
20080607_011 (Small).JPG
20080607_012 (Small).JPG
20080607_009 (Small).JPG
20080608_005 (Small).JPG
20080608_007 (Small).JPG
20080608_011 (Small).JPG
20080608_012 (Small).JPG
20080608_010 (Small).JPG

呢個唔係'婦'科的…係王爺俾架

呢個唔係'婦'科的…係王爺俾架

開極都仲有

開極都仲有
raccoon 發表於 2008-6-8 11:04:14 |顯示全部樓層

跟住呢個要家長指引

好多飛飛呀…成窗都係,超過三十隻。
20080607_013 (Small).JPG
20080607_014 (Small).JPG
20080607_015 (Small).JPG
江江 發表於 2008-6-8 11:26:06 |顯示全部樓層
嘩....
俾咗呢啲飛蛾入咗屋..生埋疍..就大件事啦..
我試過啲蟲蟲..捉佢個陣..佢會叫...(啲植物重會被佢的屎.尿整死..)
我好多年前有一大盒的迷岩(十幾只)就係樣..香哂..
佢地的蟲..係黑啡色..唔容易發覺嘅..
佢地的名好似叫 ....夜娥盜蟲....小心....小心
chudaicheung 發表於 2008-6-8 11:36:01 |顯示全部樓層
我估你種咗超過100盆了, 非常羨慕你有咁多地方種  
raccoon 發表於 2008-6-8 11:54:22 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-6-8 11:26 發表
嘩....
俾咗呢啲飛蛾入咗屋..生埋疍..就大件事啦..
我試過啲蟲蟲..捉佢個陣..佢會叫...(啲植物重會被佢的屎.尿整死..)
我好多年前有一大盒的迷岩(十幾只)就係樣..香哂..
佢地的蟲..係黑啡色..唔容易發覺嘅. ...

呢d又似唔係飛蛾,因為冇羽狀觸角,身體唔肥大,冇毛。不過唔知係咩,呢排成個天都係,驚驚地好似四川d蟾蜍咁,唔知係唔係異象。
raccoon 發表於 2008-6-8 11:54:55 |顯示全部樓層
原帖由 chudaicheung 於 2008-6-8 11:36 發表
我估你種咗超過100盆了, 非常羨慕你有咁多地方種  

係呀,多到數唔到了。
任志剛 發表於 2008-6-8 11:56:57 |顯示全部樓層
啲蟲好恐怖
有次我家中有隻大飛蛾入屋, 趕走咗佢之後, 發現有條蟲在那處爬下爬下, 嚇死我. 我諗隻飛娥在那兒生了BB. 於是我便在那可疑位置勁嘖殺蟲水
sandykwan 發表於 2008-6-8 17:19:41 |顯示全部樓層
真係大眼界, 每盆都好靚, 好羨慕~
我係新手, 希望自己都可以種得咁好^.......^
raccoon 發表於 2008-6-8 18:58:06 |顯示全部樓層
原帖由 sandykwan 於 2008-6-8 17:19 發表
真係大眼界, 每盆都好靚, 好羨慕~
我係新手, 希望自己都可以種得咁好^.......^

我都係新手黎架…
小君 發表於 2008-6-8 19:19:56 |顯示全部樓層
raccoon.你種的AV和岩同、花猫很美我現在也开始種这些了,去年種了很多AV,
raccoon 發表於 2008-6-8 19:50:14 |顯示全部樓層
原帖由 小君 於 2008-6-8 19:19 發表
raccoon.你種的AV和岩同、花猫很美我現在也开始種这些了,去年種了很多AV,

多多指教呀 ,我種植年齡未夠一年,好fresh架咋。
Kimiko 發表於 2008-6-8 20:25:33 |顯示全部樓層
好羨慕呀!你 D 花花好靚呀!
我都中埋毒添!
好想即刻走去花墟睇下有無迷岩買.....
點解叫 Chirita Tamiana 做流鼻涕??
raccoon 發表於 2008-6-8 21:04:03 |顯示全部樓層
原帖由 Kimiko 於 2008-6-8 20:25 發表
好羨慕呀!你 D 花花好靚呀!
我都中埋毒添!
好想即刻走去花墟睇下有無迷岩買.....
點解叫 Chirita Tamiana 做流鼻涕??

因為朵花有兩行鼻涕。
小君 發表於 2008-6-8 21:18:46 |顯示全部樓層
有時候看到你们的花種的这么美就會去花虛缤缤走一走结果是沒有货很失望