激死我啦!

作者: 峰峰得意 發表于 2007-7-30 09:59:54
2224 17
之前問妳地香港的吃蟲植物種子邊度有得賣!5知邊個同我講好多地方都有得賣!話只要問下花店老闆就有淂賣喇!點知道問勻2條街都無,有好多店主更加離譜到話吃蟲植物無種子嘎!好心無都5好甘講啊....
激气!
cross 發表於 2007-7-30 10:12:50 |顯示全部樓層
原帖由 峰峰得意 於 2007-7-30 09:59 發表
之前問妳地香港的吃蟲植物種子邊度有得賣!5知邊個同我講好多地方都有得賣!話只要問下花店老闆就有淂賣喇!點知道問勻2條街都無,有好多店主更加離譜到話吃蟲植物無種子嘎!好心無都5好甘講啊....
激气! ...

跟玩家買嘛
回復

峰峰得意 發表於 2007-7-30 10:54:06 |顯示全部樓層
咩玩家啊 ???听5明既?
回復

soniamok 發表於 2007-7-30 12:28:25 |顯示全部樓層
過兒的意思即是話,你可以試試跟有種植食蟲植物的花友購買。他們可能會有種子,你可以問一下喔。
回復

cross 發表於 2007-7-30 12:35:43 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-7-30 12:28 發表
過兒的意思即是話,你可以試試跟有種植食蟲植物的花友購買。他們可能會有種子,你可以問一下喔。

沒錯...醒目
回復

Hime 發表於 2007-7-30 14:13:36 |顯示全部樓層
try ask 版主 if any extra seeds for sales ~
回復

峰峰得意 發表於 2007-7-30 14:46:29 |顯示全部樓層
好啊 !原來系甘!!甘你地寄比我啊???真希太好啦!我中意死你地!^_^
想知道邊d人有啊??5該~~
回復

minmin 發表於 2007-7-30 14:50:13 |顯示全部樓層

回復 #7 峰峰得意 的帖子

係呀,係店鋪一定不可能有食蟲種子賣架,你可以試試問版主sundewrex,看看他有沒有存貨..
你或者都可以等等,因為現在不是收集種子的時候!!在適當的季節會有好多!!
回復

峰峰得意 發表於 2007-7-30 15:14:45 |顯示全部樓層
哦!原來這樣...
几時先到時候??無淂賣你地點買到種子嘎??
回復

minmin 發表於 2007-7-30 15:26:50 |顯示全部樓層

回復 #9 峰峰得意 的帖子

春天或者秋天啦,要睇你要咩種子!!
之前係分享版hime都有送毛種子,你miss左了..
我地都多買植株,好少由種子種起的!!
回復

峰峰得意 發表於 2007-7-30 15:38:27 |顯示全部樓層
哦 !我去到香港想買毛地苔同捕蟲堇!因爲呢邊無得買!可惜只有1間店鋪有得買!而且已經奄奄一息...
回復

Tony 發表於 2007-7-30 23:50:14 |顯示全部樓層
原帖由 峰峰得意 於 2007-7-30 15:38 發表
哦 !我去到香港想買毛地苔同捕蟲堇!因爲呢邊無得買!可惜只有1間店鋪有得買!而且已經奄奄一息...

吓.........我記得至少有兩間喎........
回復

dryfish 發表於 2007-7-30 23:54:45 |顯示全部樓層
人地好似講佢果bin喳喎...
回復

Tony 發表於 2007-7-31 11:32:23 |顯示全部樓層
佢話佢去到香港想買毛地苔同捕蟲堇,因爲佢果邊無得買喎.....(唔之有冇理解錯誤呢)

回復

cross 發表於 2007-7-31 11:35:39 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2007-7-31 11:32 發表
佢話佢去到香港想買毛地苔同捕蟲堇,因爲佢果邊無得買喎.....(唔之有冇理解錯誤呢)

大家都係中文..洗乜講多次
回復

峰峰得意 發表於 2007-7-31 17:43:47 |顯示全部樓層
甘我可能太遲去!有些關左啊嘛...或者我無留意喇...
回復

峰峰得意 發表於 2007-7-31 21:59:05 |顯示全部樓層
原帖由 minmin 於 2007-7-30 14:50 發表
係呀,係店鋪一定不可能有食蟲種子賣架,你可以試試問版主sundewrex,看看他有沒有存貨..
你或者都可以等等,因為現在不是收集種子的時候!!在適當的季節會有好多!! ...

你地d種子都系自己收集既??如果5系點有種子...
但以前在這個論壇有人對我說很容易買到!!!還說喔不認真找所以找不到!很多地方有得買!我就話比距听我5系香港人囖!
回復

cross 發表於 2007-7-31 22:04:57 |顯示全部樓層
原帖由 峰峰得意 於 2007-7-31 21:59 發表

你地d種子都系自己收集既??如果5系點有種子...
但以前在這個論壇有人對我說很容易買到!!!還說喔不認真找所以找不到!很多地方有得買!我就話比距听我5系香港人囖! ...

其實通常買回來的都是一整棵
而當玩家種植時間長起來就會結出不同的種子
就這樣自己收集
互相分享互相交換互相出讓
回復