Neko與花 (4/3/2020 更新花相)

作者: nekotoro 發表于 2019-1-2 13:16:59
5606 53

我的小花園
062F4C8E-AC25-4245-B385-3A896D5CC0BF.jpeg F524986E-23FE-4B9E-B2A1-E8A75E5603CA.jpeg

十字花也見冧了!
A92823B6-F351-4958-9433-AEDAD71519CF.jpeg FA9A2752-49F4-420A-B687-1DC205764E22.jpeg

佢由十月底到依家仍然不斷開花!好叻叻!
nekotoro 發表於 2020-3-5 15:56:08 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2020-3-5 13:22
好多靚花<span class="emoji emoji1f60d"></span>

之前响發場掃左一堆!依家後悔無掃多啲!
回復

rwgplant 發表於 2020-3-5 13:22:42 來自手機 |顯示全部樓層
好多靚花
回復

lamkaicheung 發表於 2020-3-4 23:49:02 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-3-4 18:43
難得小雷子咁捧場,今日的起心肝放下小花園嘅花相先!
人懶咗,我就唔放名上去喇! :p

流口水
回復

小雷子 發表於 2020-3-4 23:38:56 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-3-4 21:42
係呀,呢隻呃到最多like! <span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span>

呢隻我都比like啦!
回復

nekotoro 發表於 2020-3-4 21:42:00 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-3-4 19:39
粉紅加黃色花瓣好特別好靚呀!

係呀,呢隻呃到最多like!
回復

freddywongdy 發表於 2020-3-4 19:39:11 |顯示全部樓層

粉紅加黃色花瓣好特別好靚呀!
回復

nekotoro 發表於 2020-3-4 19:25:03 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-4 18:55
靚到暈呀!尤其是粉紅,粉綠,粉王色!<span class="emoji emoji1f60d"></span>
我的J48及J49都有花冧,但花冧好細,不確定 ...

加油呀!開咗花放上嚟大家欣賞下!
回復

小雷子 發表於 2020-3-4 18:55:26 來自手機 |顯示全部樓層

靚到暈呀!尤其是粉紅,粉綠,粉王色!
我的J48及J49都有花冧,但花冧好細,不確定係咪真身!
回復

nekotoro 發表於 2020-3-4 18:43:07 |顯示全部樓層

評分

查看全部評分

回復

nekotoro 發表於 2019-4-24 16:38:04 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-4-24 15:58
plnka, shinning bell 都有,唔差在收集埋adel

你好熟喎!
回復

rwgplant 發表於 2019-4-24 15:58:42 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-4-24 01:14
多謝賞花!我隻bell 未有花呢!要生大啲先夠壯,希望都開到喇!<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji263a"></span> ...

plnka, shinning bell 都有,唔差在收集埋adel
回復

chestnut007 發表於 2019-4-24 13:31:21 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-4-24 10:00
兩個品種,花色不同,J48是DS-Shinning Bell Chimera, J49 是DS-Pinka。<span class="emoji emoji1f62c"></span>
J48

多謝詳細解釋。

;)  發表於 2019-4-24 16:38
回復

nekotoro 發表於 2019-4-24 10:00:33 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2019-4-24 08:43
我的車轆是J48,妳的是J49,請問有什麼分別?

兩個品種,花色不同,J48是DS-Shinning Bell Chimera, J49 是DS-Pinka。
J48

J49
回復

hkclive 發表於 2019-4-24 08:54:38 來自手機 |顯示全部樓層

借網圖可以參考一下
上圖係j48下圖係j49

正!  發表於 2019-4-24 16:38
回復

chestnut007 發表於 2019-4-24 08:43:14 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-4-23 22:37
係呢!佢出左幾菖花,希望可以同時開花喇!

我的車轆是J48,妳的是J49,請問有什麼分別?
回復

nekotoro 發表於 2019-4-24 01:14:37 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-4-23 23:36
你嘅Pinka未全開都已經好靚,開齊花就更加無得輸,有埋Shinning bell就更好 ...

多謝賞花!我隻bell 未有花呢!要生大啲先夠壯,希望都開到喇!
回復

rwgplant 發表於 2019-4-23 23:36:23 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-4-23 22:31
好耐無放新花相,今天一返工見佢開左啲啲,開心到要同大家分享!登登登凳⋯⋯車轆吖!<span class="emoji emoji1f606"></span> ...

你嘅Pinka未全開都已經好靚,開齊花就更加無得輸,有埋Shinning bell就更好
回復

nekotoro 發表於 2019-4-23 22:37:01 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2019-4-23 22:34
好靚啊!發叔講過車轆容易種。

係呢!佢出左幾菖花,希望可以同時開花喇!
回復

chestnut007 發表於 2019-4-23 22:34:41 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-4-23 22:31
好耐無放新花相,今天一返工見佢開左啲啲,開心到要同大家分享!登登登凳⋯⋯車轆吖!<span class="emoji emoji1f606"></span> ...

好靚啊!發叔講過車轆容易種。
回復

123下一頁