雷大贈力士的初戀

作者: nixnix 發表于 2018-10-27 19:19:09
2763 26
雷大早前贈的兩粒寶貴初戀,一直好好珍惜,亦謹記雷大的訓言,要待至秋天才好種植。
在秋風漸起時就想起初戀,也想起了雷大(笑)
由於第一次種,決不敢輕舉妄動。
先種一粒,另一粒保留住先,萬一有任何差池都仍留有後。
雷大大,依家第一粒種子有些少眉目啦!立刻上來匯報。報告完畢。
(抱歉好似好久沒上來,之前放了半個月歐遊,之後忙到甩look,但我有記住初戀的)
小雷子 發表於 2020-12-1 22:03:37 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2020-12-1 13:43
雷大
秋風吹又生
我地的初戀復活了

咁快手,巳經開埋花啦!又要唱吓懷舊金曲啦……
情花開,開燦爛,情義誓永無限,
夜鶯歌,聲美曼,吐露熱愛瀰漫,
情花嬌,鳥語醉,春色充滿世間,
同相親,永不分離,我兩愛不變幻。

不過我仲未種情花呀!哈哈!
回復

freddywongdy 發表於 2020-12-1 21:09:33 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2020-12-1 13:43
雷大
秋風吹又生
我地的初戀復活了

可愛粉色小花,真係有初戀嘅感覺!
回復

nixnix 發表於 2020-12-1 13:43:17 來自手機 |顯示全部樓層

雷大
秋風吹又生
我地的初戀復活了
送你一相

大家stay healthy
回復

nixnix 發表於 2019-1-1 22:56:44 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-1-1 22:51
紅爆2019年!<span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f389"></span><span class="emoji emoji1f389"></span>

我咁都種到真係覺得希望在人間
大家一定有個美好的2019
回復

小雷子 發表於 2019-1-1 22:51:56 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2019-1-1 22:46
仍有不斷出花,好開心
雷大新年快樂

紅爆2019年!
回復

nixnix 發表於 2019-1-1 22:46:49 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-31 17:19
Good喎!努力呀!<span class="emoji emoji1f60a"></span>

仍有不斷出花,好開心
雷大新年快樂
回復

小雷子 發表於 2018-12-31 17:19:16 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2018-12-31 16:10
紫羅蘭有種啊,看看我兩盆寶寶

Good喎!努力呀!
回復

nixnix 發表於 2018-12-31 16:12:28 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-31 11:27
大力士!你的初戀成功!<span class="emoji emoji1f601"></span>
2018最后一日,大家好好享受,美好的一天!
回復

nixnix 發表於 2018-12-31 16:10:54 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-12 12:25
依加有冇再種紫羅蘭?<span class="emoji emoji1f601"></span>

紫羅蘭有種啊,看看我兩盆寶寶

回復

小雷子 發表於 2018-12-31 11:27:46 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2018-12-31 09:41
雷大,
在2018年最後一日為大大獻上美好初戀<span class="emoji emoji1f618"></span>

大力士!你的初戀成功!
2018最后一日,大家好好享受,美好的一天!
回復

nixnix 發表於 2018-12-31 09:41:37 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-11 14:55
成功啦!恭喜你!<span class="emoji emoji1f483"></span><span class="emoji emoji1f483"></span><span class="emoji emoji1f483"></span>
遲啲爆花,一定好靚! ...

雷大,
在2018年最後一日為大大獻上美好初戀

同時祝願大大們來年2019
花開富貴
心想事成

ps花兒花開花落,影不到超爆盆的情境

評分

查看全部評分

回復

小雷子 發表於 2018-12-12 12:25:00 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2018-12-12 10:33
又唔係哦,
想當年係fit size 的

依加有冇再種紫羅蘭?
回復

nixnix 發表於 2018-12-12 10:33:24 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-11 18:26
我細聲聲話你知,個盆咁鬼大,種AV緊係C硬啦!(搭火箭……逃跑中)

又唔係哦,
想當年係fit size 的

http://hkplants.com/forum.php?mo ... kz&noupdate=yes
回復

nixnix 發表於 2018-12-12 10:32:28 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-11 16:22
好呀!到時加你分!

好yeah!!!!

希望有呢一日,
我日日都望下佢, 同佢傾下計咁 WAKAKAKA
回復

小雷子 發表於 2018-12-11 18:26:59 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2018-12-11 16:21
前幾日天陰陰, D花蕾好似無乜進展
今日有返和暖太陽warm住佢地,
看來開花指日可待

我細聲聲話你知,個盆咁鬼大,種AV緊係C硬啦!(搭火箭……逃跑中)
回復

小雷子 發表於 2018-12-11 16:22:23 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2018-12-11 16:21
看來開花指日可待

好呀!到時加你分!
回復

nixnix 發表於 2018-12-11 16:21:07 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-12-11 14:55
成功啦!恭喜你!
遲啲爆花,一定好靚! ...

看來開花指日可待

雷大,如果佢開左花會第一時間同你share

(細細聲同你講,,,,,,,,,,,,,,個盆之前種S過紫羅蘭 [掩面逃走])
回復

小雷子 發表於 2018-12-11 14:55:50 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2018-12-11 14:31
來啦來啦來緊啦 <span class="emoji emoji1f600"></span><span class="emoji emoji1f600"></span><span class="emoji emoji1f600"></span><span class="emoji emoji1f600"></span>[em ...

成功啦!恭喜你!
遲啲爆花,一定好靚!你個花盆好靚,好襯初戀!
回復

nixnix 發表於 2018-12-11 14:31:57 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-2 14:28
多謝你粒糖喎!真係甜到被蟻咬…………<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>
...

來啦來啦來緊啦
(興奮下先)
我等!我等你!
回復

12下一頁