第一朵花綻放了,不過點解唔係粉白間呢?

作者: nekotoro 发表于 2018-10-25 13:03:05
1880 7
發場買的S950+, 因為買嗰陣花牌啱啱睇唔到樣,查號碼係pink universe, 諗住係粉白十字花,原來開紫色,會唔會係跑色,定佢唔係pink universe 呢?
nekotoro 發表於 2018-11-2 20:15:41 來自手機 |顯示全部樓層
tongtony 發表於 2018-10-31 20:12
每次開花都令人興奮

係呀!尤其佢係我第一棵開花的紫羅蘭!佢係咁谷冧,雖然第二朵花比第一朵細同有小小k型,見住佢開花真係好開心!
tongtony 發表於 2018-10-31 20:12:49 |顯示全部樓層
每次開花都令人興奮
nekotoro 發表於 2018-10-30 21:35:02 來自手機 |顯示全部樓層
更新!朵花由於紫色變粉紅色,好鬼馬!
dreydreyhk 發表於 2018-10-27 02:00:47 來自手機 |顯示全部樓層
呢隻色都好靚啊!
nekotoro 發表於 2018-10-25 21:34:46 來自手機 |顯示全部樓層
雖然佢個真身成疑,但佢好好種,最唔怕光,濕度又比較唔敏感,仲出好多花冧添,依家其實見到第五支花菖!容許我曬下!

F252316F-1CFC-45E4-8448-706A4E308F17.jpeg DB14A4A0-16F8-4F7B-ACD4-0A38743E0483.jpeg
nekotoro 發表於 2018-10-25 21:28:40 來自手機 |顯示全部樓層
我呢棵買嗰陣起緊冧㗎喇!
你不如打俾發叔可以點救棵花,佢話可以拎返去俾佢睇的!
chestnut007 發表於 2018-10-25 18:50:57 來自手機 |顯示全部樓層
你就好啦,我D發叔苗回家剛滿月,一個花蕾也沒有啊!有一棵還軟軟地。