求救……上傳唔到相片

作者: 小雷子 發表于 2018-8-6 12:24:36
2189 9

今日手機版出現問題!
回覆帖子時,冇左個相機 icon ,即係冇得上載附件!
發表icon又轉左位,剛與 至顶 icon重叠埋!唔知想點?
電腦版,又唔識攪!
alexkai 發表於 2018-8-6 15:38:03 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-6 15:34
多謝你!電腦神童!終於得左啦!正常返啦!

太感激你!  發表於 2018-8-6 15:41
回復

小雷子 發表於 2018-8-6 15:34:48 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-6 15:27
可能是你的Chrome 的JavaScript功能被封鎖了啦~
你試試按chrome 右上角那三點點 -> 設定 -> 網站設定 -> ...

多謝你!電腦神童!終於得左啦!正常返啦!
回復

alexkai 發表於 2018-8-6 15:27:32 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-6 15:13
關晒都冇改善,同你一樣用android chrome!

可能是你的Chrome 的JavaScript功能被封鎖了啦~
你試試按chrome 右上角那三點點 -> 設定 -> 網站設定 -> JavaScript  -> 要打開 JavaScript 這個選項.
有時有些"安全大師" 會偷偷將這個功能封鎖了, 就會出事
回復

小雷子 發表於 2018-8-6 15:13:06 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-6 15:06
我個"回復"按鈕是在下面的正常位置喔~
我見你瀏覽器開了25個TAB, 這麼多TAB很容易出易錯亂啦~要關閉全部 ...

關晒都冇改善,同你一樣用android chrome!
回復

alexkai 發表於 2018-8-6 15:06:38 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-6 14:50
指定回覆你,可以做到上加附件!你留意下相片回復icon轉左係右下角!

我個"回復"按鈕是在下面的正常位置喔~
我見你瀏覽器開了25個TAB, 這麼多TAB很容易出易錯亂啦~要關閉全部TAB會好些.
或者你可安裝chrome瀏覽器試試看.
回復

小雷子 發表於 2018-8-6 14:50:55 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-6 14:10
我手機版可以上傳相片沒有問題,可能是你的手機瀏覽器出現故障,你可試試清除瀏覽器的歷史記錄,應該可以回 ...

指定回覆你,可以做到上加附件!你留意下相片回復icon轉左係右下角! Screenshot_20180806-144109.png
回復

alexkai 發表於 2018-8-6 14:50:02 來自手機 |顯示全部樓層

你是沒有了這個相機仔icon嗎?我可以啊。現在就是用這個上傳回復你
我是用android手機 chrome瀏覽器
回復

小雷子 發表於 2018-8-6 14:40:10 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-6 14:10
我手機版可以上傳相片沒有問題,可能是你的手機瀏覽器出現故障,你可試試清除瀏覽器的歷史記錄,應該可以回 ...

你試下,在沒有指定回覆我的狀況下,在最底項的回覆,可否附加圖片?
回復

alexkai 發表於 2018-8-6 14:10:41 來自手機 |顯示全部樓層
我手機版可以上傳相片沒有問題,可能是你的手機瀏覽器出現故障,你可試試清除瀏覽器的歷史記錄,應該可以回復正常的。
回復