分享Sinn. Party Dress有根小苗 (公佈結果)

作者: Scar 发表于 2018-5-18 20:16:01
2112 16

分享物: Sinn. Party Dress
數量: 1份  (小苖狀況不好, 改為1份)
交收方法: 只限郵寄,郵遞風險,恕不負責
郵費連包裝費: $8

~~~統一星期三 (23/05)寄出, 介意者勿申請~~~~

重要事項:
.申請成功者需於24小時內,PM取戶口號碼,並附上郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後24小時內,將HK$8(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請發帖或PM通知入數時間,請勿貼出收據
.收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.違反以上條件或申請後失去聯絡者以後分享不予接受

實物照:
開花照: (這棵是水種至開花的)

名單:
1. SarahL (hold)

評分

查看全部評分

SarahL 發表於 2018-5-19 14:47:11 來自手機 |顯示全部樓層
唔知係邊到刪除
Scar 發表於 2018-5-19 12:46:03 |顯示全部樓層
SarahL 發表於 2018-5-19 12:25
新手,地址放錯位置,請看後代為刪除,謝謝

快手自己delete...我地delete唔到
SarahL 發表於 2018-5-19 12:25:28 來自手機 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2018-5-19 09:54
pm地址比我

新手,地址放錯位置,請看後代為刪除,謝謝
SarahL 發表於 2018-5-19 12:20:44 來自手機 |顯示全部樓層

攪掂,多謝曬!
Scar 發表於 2018-5-19 09:54:30 |顯示全部樓層
SarahL 發表於 2018-5-18 22:25
排隊
1. SarahL (新手花友,可否試排一下,希望有機會!)

pm地址比我
Scar 發表於 2018-5-19 09:54:08 |顯示全部樓層
公佈結果:
1. SarahL
Scar 發表於 2018-5-19 08:37:54 |顯示全部樓層
cokar 發表於 2018-5-19 00:35
唔該你呀。母珠大約幾高,你所以剪它?幾寸盤?因我仲係苗,現都係用4寸盤,盤內其實係兩苗。花友送我時 ...

我果盆應該有8吋高...開完花見佢D葉生得唔靚...就剪左落黎
點知佢又繼續開花同長小苖
你果盆可以加D野支撐下佢,
一隻芽比兩隻芽好, 可以留隻強...剪隻弱浸水出根再落盆
cokar 發表於 2018-5-19 00:35:56 來自手機 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2018-5-18 22:39
母株長得太高...所以斬頭浸水....放在一邊沒打理
小苖是水浸出來的....
一般都是泥種的會比較好....

唔該你呀。母珠大約幾高,你所以剪它?幾寸盤?因我仲係苗,現都係用4寸盤,盤內其實係兩苗。花友送我時已係咁了。
v_v217 發表於 2018-5-19 00:27:45 來自手機 |顯示全部樓層

排隊
1. SarahL (新手花友,可否試排一下,希望有機會!)
2. Koey_cpm thx
3. v_v217 (冇分享過比大大,但都想排,有冇都多謝)
koey_cpm 發表於 2018-5-19 00:06:51 來自手機 |顯示全部樓層

排隊
2. koey_cpm thx
Scar 發表於 2018-5-18 22:39:07 |顯示全部樓層
cokar 發表於 2018-5-18 22:17
路過一問,水種,是否要等到大棵了,不是苗的時候才可?以水浸定泥種比較生長快?我家的小苗好幼身,現在是 ...

母株長得太高...所以斬頭浸水....放在一邊沒打理
小苖是水浸出來的....
一般都是泥種的會比較好....
若果太幼身可以考慮將來大了斬頭再種
通常都會種得不錯的~~~
SarahL 發表於 2018-5-18 22:25:14 來自手機 |顯示全部樓層
排隊
cokar 發表於 2018-5-18 22:17:09 來自手機 |顯示全部樓層
路過一問,水種,是否要等到大棵了,不是苗的時候才可?以水浸定泥種比較生長快?我家的小苗好幼身,現在是泥中的。thx, 打攪了
suisuet 發表於 2018-5-18 21:47:11 |顯示全部樓層
大家可照排,我都冇分享到比Scar大,都有機會選中的。
Vinia 發表於 2018-5-18 21:11:24 來自手機 |顯示全部樓層

唔好意思!
諗諗下無分享過嘢俾樓主,都係取消排。
mirrorcmw 發表於 2018-5-18 20:26:07 來自手機 |顯示全部樓層

Sorry, cancel